Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Brusiinka* ja jsem nedavno o sve ještě nensrozene prisla, ale v PP mam dve deti. Sve vlastni sourozence. Ty mas cizi?
Holky, přiznám se že jsem nečetla celou diskuzi. Také uvažuji o pěstounské péči, jsem zatím bezdětná a vlastní dítě je ze zdravotních důvodů zatím v nedohlednu. Ráda bych se ujala njakého mrněte, ale vůbec netuším jaký je postup?
Ráda bych se ujala dítěte, stáří nejlépe do dvouch let. Jenže děti v pěstounské péči nejsou právně volné. Mám strach, že si u nás dítě zvykne, uplyne pár let a najednou se přihlásí biologická matka a dítě nám vezme!
Dobrý den,
moc prosím o radu.. je tu někdo, kdo má malé své děti a k tomu děti v PP?
Zvažujeme s manželem právě PP, ale totálně mě dnes odradil rozhovor s paní ředitelkou z Centra pro děti - nevím, jak se to dnes přesně jmenuje..
Prý je PP v dnešní době velice náročná a skoro mi ji ani nedoporučuje. Děti, které jsou volné jsou hodně náročné na výchovu, mají záchvaty vzteku, vzdorují, absolutně se nepřizpůsobí a nejde s nimi pracovat..
Po tomto telefonu mám vážně strach, pořídit si děti do PP, aby mi to nepokazilo moji výchovu svých dětí…
Máte s tím prosím někdo také zkušenosti?
Budu moc ráda za radu..
Je dnes opravdu PP tak složitá?
![]()
Moc vám děkuji a snad jsem to napsala trošku srozumitelně..))
Lucka
@lucie.svobodova jak velké dítě do PP byste chtěli? Kolik je vašim dětem? Ano, je celkem velká pravděpodobnost, že dítě, které byste dostali, by mohlo mít zmiňované problémy, ale také nemuselo. Víte, že pěstoun spolupracuje s nějakou doprovázející organizací a její pracovník vám pak chodí co měsíc až dva do rodiny? Víte, že budete mít jako pěstoun nějaké povinnosti? Jste připraveni na to, že vám dítě může rozhasit celou vaši rodinu? Klidně piště do SZ.
Lucie, my máme v PP 3děti. Máme i své vlastní. Je fakt, že když jsme si brali děti do PP, tak našim klukům bylo 6 a 11. Takže v tomto, co se týká věku Vám neporadím. Ale my si brali děti 4,5 - kluk a jeho sestru 2,5roku. Po 2letech jsme si vzali ještě jednu holčinu 2roky. Když děti přišly, měly určité návyky z DD. Některé příšerné, ty jsme časem s menšími někdy s většími úspěchy odbourali, některé dobré. Ale všechny byly svým způsobem vzteklé až zlé. Jenže to časem přešlo, zjistily, že se nemusí o nic prát, nemusí bojovat o klín a pohlazení, o hračku. My spíš dlouhodobě bojujeme s ničením věcí, ať hraček nebo i oblečení atd. S tím nám nejde udělat nic po dobrém ani po zlém. Doufáme, že z toho vyrostou. Tak držím pevné nervy a ještě něco. Přípravou projít můžete a pak nemusíte přijmout hned první dítě které Vám nabídnou, nikdo Vám nebude nikoho vnucovat. A třebe během přípravy si ujasníte co chcete a jestli na to máte. Hodně štěstí!!!
Dobrý den,
píši bakalářskou práci o problematice zprostředkování pěstounské péče. Zajímal by mě váš názor, co pavažujete za největší problém při zprostředkování. Děkuji..
@Lucianna7 jako, aby se člověk dostal do evidence? Nebo že už je v evidenci a čeká na dítě?
@Lucianna7 Největším problémem z mého pohledu pěstouna je chybějící registr „volných“ pěstounů a stejný registr dětí vhodných do NRP. Jinými slovy špatná (=skoro žádná) komunikace mezi kraji…
Dobrý den, je mi sice 18-náct, ale stejně bych se chtěla zeptat, zdali na to, abych mohla dělat Pěstounskou péči, musím mít nějaké vzdělání. Chci ji dělat hned jak se postavim na nohy. A právě proto se chci zeptat i na finance, abych dítě zvládala zabezpečit. Zní to jako bych to chtěla dělat pro peníze, ale tak to doopravdy není. Sama sem si prošla osm let dětským domovem a nebylo to jednoduché
. Vim že každé dítě, co tam je a je jedno jakého je původu a jak se chová, stejně tu rodinu potřebuje. Právě proto chci alespoň některému z nich dopřát trochu lásky, zájmu a věnování se mu po dobu dospívání. Na peníze se ptám proto, protože to chci dělat profesionálně. A tak se chci zeptat, jak to probíhá (abych ho dostala do pěstounské péče). A co musím splňovat, abych se o mu mohla věnovat pořád. Najdu si práci na poloviční úvazek během toho, když bude ve škole. Samozřejmě nejsem uzavřená a naopak se klidně a ráda podelim o zkušenostech v dd. Předem děkuji. ![]()