Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jj to je. dlouho jsme to zvažovali, ale nyní jsme se do toho pustili, tak snad to výjde a naše prďola se dočká sourozence
Já jsem si vždycky přála velkou rodinu. ![]()
@LUCIPERKA-ddub já taky, a taky máme jednu dceru.
Už je jí ale 14.
Já právě řeším, jestli všeho nechat a překopat život, začít dělat pěstouna na přechodnou dobu. Takže na to myslím od rána do večera.
@MelisaMelisa je jich málo a jejich práce je potřeba jako sůl
@moje prdelky tak u nás v kraji jich je zoufale málo…a od jedný PPPD mám info, že je to celorepublikovej problém ![]()
@Izzz píše:
@MelisaMelisa je jich málo a jejich práce je potřeba jako sůl
Ale jen málo kdo to dokáže…
@LUCIPERKA-ddub u nás v kraji moc neřeší, zda je pár bezdětný, nebo ne. Nedávno jsme předávali páru 45 let a už jedno osvojené dítě měli.
@Izzz před cca 2 dny mi bylo řečeno, že PPPD je dost, už by se neměly dělat žádné speciální nábory a hledat je. U nás v kraji je PPPD 7 a stejně nejsou všechny obsazeny. Nouze je o dlouhodobé pěstouny.
@Hadumi to máte tak málo dětí k adopci? naše pěstounka si jela pro nové miminko do porodnice a vedle něj byla další 4 miminka, pro které nebyli pěstouni, tak se přesouvala do kojeňáku
@Izzz naše pěstounky mají zřídkakdy děti k adopci, děti jdou pak do dlouhodobé PP nebo k bio rodičům. A že tam byla mimina do kojeňáku - tak to je neschopnost sociální pracovnice nemocnice, protože ta když zjistí, že PPPD je plná v jejím kraji, tak má oslovi jiný kraj, kde jsou PPPD volné.
@Hadumi třeba pak miminka putovala k PPPD, nevím. Jen všude teď slyším, že odložených miminek je hodně. A naše pěstounka má už asi 8.dítě a vždy k adopci.
@Izzz u nás je trend všechny děti do PPPD, takže pak někdy bojujeme s tím, abychom ospoďákovi vysvětlili, že tohle dítě do PPPD nemůže. Ale jedna PPPD je bývalý sestra z neonatologie a ta dostává jen mimina a většinou jdou do osvojení.
@Hadumi a kam teda jdou u vás v kraji novorozenci určeni k adopci?
@Izzz není-li místo u nás a je schopná pracovnice, tak do jiného kraje, není-li schopná pracovnice, tak do KÚ.