Pěstounská péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6327
24.5.15 19:35

Holky za jak dlouho je soud od podani pestonske pece?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
24.5.15 21:59

@hanka1120 jak kde, my čekali 10 měsíců, někde je to ale i za měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6327
25.5.15 07:37

@Hadumi aha dekuji ja myslela ze to je kratcidoba, mame malou zatim v predbezce a od podani zadosti jsou to 2.5mesice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
25.5.15 16:19

@Hadumi tak jsem tam volala. A příští týden mě to vysvětlí, tak uvidíme no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4472
30.5.15 17:12

@luciaxxx můžu mít dotaz proč to nevyšlo? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4472
30.5.15 17:22

Já se přidám zda mohu, tak nám už zbývají jen 2 sezení a máme přípravku za sebou :dance:, psychotesty a posezení s psych.taky každé bylo jen jedno, také nás čeká ještě návštěva doma přímo z přípravky a taky rozhovor s naším synem a uvidíme co dál, ale nějak už se moc těším jen mám strach, abychom prošli, když někdo píše, že se stává, že někoho nepustí, tak nevím :nevim:

oba máme práci, dům se zahradou, žádné dluhy, hlavně zdraví tak uvidíme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4472
29.6.15 17:07

Prosím někoho o radu nevíte zda když budeme mít PP a zůstanu pak doma s dítětem a budu prostě bez práce, zda za mne v tomto případě platí soc. a zdravotní stát, nebo když budu pěstounka tak mohu normálně dál pracovat?, nevím jak to chodí, děkuji za radu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
29.6.15 17:40

@Žaneta66 budeš-li pobírat odměnu pěstouna, tak pracovat nemusíš, ale můžeš. Stát za tebe bude platit SP i ZP. Když budeš pracovat, tak to za tebe bude platit zaměstnavatel i stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
29.6.15 17:41

@Žaneta66 Mluvíme tedy o situaci, kdy nebudeš pobírat rodičovský příspěvek. Tam je to asi jasný. :)
Pokud budeš bez práce, stát za tebe bude platit sociální a zdravotní pojištění. ALE! Pokud budeš mít v PP jedno dítě, odměna pěstouna (=tvůj plat) je menší než minimální mzda a je nutné si rozdíl doplácet. Přesnou částku neznám. Pokud budeš mít práci, můžeš klidně dál pracovat a odměna pěstouna ti poběží současně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4472
29.6.15 18:06

@Brusiinka* @Hadumi jste moc hodné, napíšu to přímo narovinu, oba jsme zaměstnanci DP se stejným platem a oba pracujeme na směny, proto uvažujeme, že jeden zůstane doma a asi to vypadá, že manžel jelikož je starší a šel by jezdit pak už jen na dohodu a Já zůstanu dál dělat to co dělám, abych nepřišla o práci a manža pak půjde do důchodu, také záleží jak staré dítko nám prostě dají, abychom dostali dříve posuneme hranici asi až na 5 let :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
29.6.15 18:17

@Žaneta66 Myslím si, že je normální, že jeden z pěstounů zůstane doma. Minimálně nějakou dobu bych řekla, že to je i žádoucí :). Tyhle děti většinou (jsou i vyjímky) nejsou úplně bezproblémové, my máme i časté návštěvy u lékařů, atd. Taky nemůžu chodit do práce. Jen plat při péči o jedno dítě není nic moc (8000 kč hrubého).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4472
29.6.15 18:22

@Brusiinka* jo jo s tím počítáme, nejde tolik o penízky jak o dítě, a prostě manža bude s dítětem doma, zajde k lékaři to vůbec není problém, někdy to vyjde i mi, jak budu mít od. protože pracuji od 13.10 do 23.40 tak to ráno půjde, ale prostě jen jsme řešili zda mám zůstat doma já a už se nevrátit na stejné místo, nebo mamža a pak bude po nějakém čase cca 12 let v důchodu :lol:, s nižším příjmem prostě počítáme, není život jen o penězích, na vše máme i našetřeno a prostě dítko chybí k tomu našemu puberťákovi :mrgreen:, nechci, aby byl celý život sám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
27.9.15 14:31

Dobrý den, pěstouni :-) Máte někdo v PP sourozence?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4472
27.9.15 18:04

@Sanny239 my jsme zvažovali, ale zatím se necítíme, možná až po zkušenosti s prvním, tak třeba za 2 až 3 roky, ale také mne to láká, mladý už je veliký a sourozenci by si hráli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
28.9.15 09:05

@Žaneta66 jsem to špatně napsala myslela jsem svého sourozence. Mám v péči bratra a budu si žádat o PP.Je u mě od května, protože matka pije, neplatí nájem, nechodí do práce. Bratrovi jsou 4 roky a od malička má dohled.Soud určil výživné matka 500kč a jeho otec 1000kč. Matka samozdřekmě co je u mě mě nedala ani korunu.Otec jeho ten platí. Jsem chtěla PP hned ale že řekli, že budou dělat vše, aby jim ho vrátili, tak zatím né. Na OSPOD jsem měla domluvené, že počkám do konce roku, ale teď jsem se naštvala, protože u matky se nic nezměnilo. Měla začít chodit na léčení a od května tam ani jednou nebyla.Jeho otec mě řekl, že s tím souhlasí, že se má u nás dobře. Že si ho nemůže vzít, protože bydlí na ubitovně, ale podle mě to je spíš pohodlnost. Akorát jsem mu teď měnila trvalej pobyt k nám, tak nás bude mít nastarost jinej OSPOD, tak jsem zvědavá na ně. Jinak máme ještě 3 letou holčičku a 2měsíční holčičku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová