Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@janie1717 Čekají Tě psychotesty(ty jsou masakr), pak šetření sociální pracovnice, musíš mít příjem, zázemí, povrzení od zaměstnavatele, od lékaře a vyplňeno několik žádostí. Další je přípravka žadatelů o pěstounku/osvojení, s náma byly na přípravce dvě pani, které byly sami, bez manželů. Každopádně doporučuji se zeptat na SPOD na další info
To mi přijde na hlavu postavené, na co potvrzení od zaměstnavatele… pokud je přechodka za úplatu, co s tím má co dělat, jaký jsem měla plat v práci? Stejně bych musela s prací skončit, nemůžu přicházet a odcházet po pár měsících.
@MelisaMelisa nejen psychotesty, ale i kurzy, a nejedn od zaměstnavetele je potvrzení, ale také od lékaře a také se budou informovat na rodinu na příslušném obecním/ městském úřadě. ![]()
Což psychotesty, lékař, obec, to mi přijde OK, ale ten zaměstnavatel a příjmy… Nechtěla jsem to ani moc brzo v práci říkat, přípravy se potáhnou asi dlouho, co je komu do toho. ![]()
@MelisaMelisa jj je to tak na rok rok a půl než dítě dostaneš. A to chtějí znát i příjmy a výdaje, dále registr dlužníků a trestní rejstřík, také mě zaměstnavatel překvapil. Ale je toho spoustu a spousta papírování, pak návštěvy sociálky v domácnosti, pak ty sezení a příprava, psychotesty…
Ty brďo, tak to je fakt hodně dlouho. Chtěla bych zkusit tu přechodku.
@MelisaMelisa i na tu se čeká tak dlouho, bo každý žadatel o přechodku nebo trvalku i osvojení, musí projít celým tím přípravným cyklem, nejde to nijak obejít.
@LUCIPERKA-ddub píše:
@Aletheia Tak ale koukni na co jsem odpovídala
@sromulenka píše:
@Tímeaaa Dělala pro peníze? A proč ne, Díte přeci také něco stojí. Plenky, jídlo..atd. Já se na rovinu přiznám: chtěla bych pěstounství, jako kamarádka - do péče jí dají miminko na půl roku. Ona se o něj stará a po půl roce, si přijde sociálka pro mrně a předá jej dál do domova, či k adopci. Kamaráda má 1-3 měsíce pauzu a pak zase se stará o další miminko.Má to jako práci. Také dostává zaplaceno. Tak proč ne… Jen vlastní nejmladší dítě musí mít nejmíň 9 let. Takže, to si ještě počkám
já jsem nic o penězích nepsala
![]()
@Tímeaaa ty ne to ti psala přece @sromulenka to je její citace
@LUCIPERKA-ddub píše:
@Tímeaaa ty ne to ti psala přece @sromulenka to je její citace
jj ale nevím proč to psala mně ![]()
@Tímeaaa to právě taky nevím, ale zdá se mi že je celkem nějak mimo. To jak to napsala
mě děsí, že by to někdo mohl myslet vážně… ![]()
@LUCIPERKA-ddub píše:
@Tímeaaa to právě taky nevím, ale zdá se mi že je celkem nějak mimo. To jak to napsalamě děsí, že by to někdo mohl myslet vážně…
no právě… právě proto mi vadí že jsem u toho pořád označená
fakt divná ![]()
@LUCIPERKA-ddub píše:
@MelisaMelisa i na tu se čeká tak dlouho, bo každý žadatel o přechodku nebo trvalku i osvojení, musí projít celým tím přípravným cyklem, nejde to nijak obejít.
Ono je to na jednu stranu i dobře, že si člověk ujasní, jestli FAKT JO. Ale zas až TAK by to trvat nemuselo… myslím půl roku by bylo času až až, ne?
Papíry by člověk vyběhal za měsíc, pak nějakou dobu než se pořeší ti psychologové a kontroly, jak to u nás vypadá, kurzy… ale rok a půl? A u vás nějaký prcek je?
@MelisaMelisa je to rok až rok a půl dle okolností. Zatím dítě v péči nemáme, jsme na samotném začátku, tedy papírování.
@LUCIPERKA-ddub dlouhodobá PP lze obejít, aniž by se člověk účastnil přípravy ![]()