Pěstounská péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22.1.15 12:31
@Aletheia Tak ale koukni na co jsem odpovídala
@sromulenka píše:
@Tímeaaa Dělala pro peníze? A proč ne, Díte přeci také něco stojí. Plenky, jídlo..atd. Já se na rovinu přiznám: chtěla bych pěstounství, jako kamarádka - do péče jí dají miminko na půl roku. Ona se o něj stará a po půl roce, si přijde sociálka pro mrně a předá jej dál do domova, či k adopci. Kamaráda má 1-3 měsíce pauzu a pak zase se stará o další miminko.Má to jako práci. Také dostává zaplaceno. Tak proč ne… Jen vlastní nejmladší dítě musí mít nejmíň 9 let. Takže, to si ještě počkám
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.15 12:37
@Anonymní píše:
@janie1717 Čekají Tě psychotesty(ty jsou masakr), pak šetření sociální pracovnice, musíš mít příjem, zázemí, povrzení od zaměstnavatele, od lékaře a vyplňeno několik žádostí. Další je přípravka žadatelů o pěstounku/osvojení, s náma byly na přípravce dvě pani, které byly sami, bez manželů. Každopádně doporučuji se zeptat na SPOD na další info :)

To mi přijde na hlavu postavené, na co potvrzení od zaměstnavatele… pokud je přechodka za úplatu, co s tím má co dělat, jaký jsem měla plat v práci? Stejně bych musela s prací skončit, nemůžu přicházet a odcházet po pár měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.15 12:43

@MelisaMelisa nejen psychotesty, ale i kurzy, a nejedn od zaměstnavetele je potvrzení, ale také od lékaře a také se budou informovat na rodinu na příslušném obecním/ městském úřadě. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.15 12:53

Což psychotesty, lékař, obec, to mi přijde OK, ale ten zaměstnavatel a příjmy… Nechtěla jsem to ani moc brzo v práci říkat, přípravy se potáhnou asi dlouho, co je komu do toho. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.15 13:38

@MelisaMelisa jj je to tak na rok rok a půl než dítě dostaneš. A to chtějí znát i příjmy a výdaje, dále registr dlužníků a trestní rejstřík, také mě zaměstnavatel překvapil. Ale je toho spoustu a spousta papírování, pak návštěvy sociálky v domácnosti, pak ty sezení a příprava, psychotesty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.15 13:43

Ty brďo, tak to je fakt hodně dlouho. Chtěla bych zkusit tu přechodku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.15 13:54

@MelisaMelisa i na tu se čeká tak dlouho, bo každý žadatel o přechodku nebo trvalku i osvojení, musí projít celým tím přípravným cyklem, nejde to nijak obejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tímeaaa
22.1.15 14:01
@LUCIPERKA-ddub píše:
@Aletheia Tak ale koukni na co jsem odpovídala
@sromulenka píše:
@Tímeaaa Dělala pro peníze? A proč ne, Díte přeci také něco stojí. Plenky, jídlo..atd. Já se na rovinu přiznám: chtěla bych pěstounství, jako kamarádka - do péče jí dají miminko na půl roku. Ona se o něj stará a po půl roce, si přijde sociálka pro mrně a předá jej dál do domova, či k adopci. Kamaráda má 1-3 měsíce pauzu a pak zase se stará o další miminko.Má to jako práci. Také dostává zaplaceno. Tak proč ne… Jen vlastní nejmladší dítě musí mít nejmíň 9 let. Takže, to si ještě počkám

já jsem nic o penězích nepsala :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
22.1.15 14:18

@Tímeaaa ty ne to ti psala přece @sromulenka to je její citace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tímeaaa
22.1.15 14:22
@LUCIPERKA-ddub píše:
@Tímeaaa ty ne to ti psala přece @sromulenka to je její citace

jj ale nevím proč to psala mně :think:

• Citovat
  • Upravit
22.1.15 14:33

@Tímeaaa to právě taky nevím, ale zdá se mi že je celkem nějak mimo. To jak to napsala :O mě děsí, že by to někdo mohl myslet vážně… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tímeaaa
22.1.15 14:39
@LUCIPERKA-ddub píše:
@Tímeaaa to právě taky nevím, ale zdá se mi že je celkem nějak mimo. To jak to napsala :O mě děsí, že by to někdo mohl myslet vážně… :think:

no právě… právě proto mi vadí že jsem u toho pořád označená :mrgreen: fakt divná :nevim:

• Citovat
  • Upravit
22.1.15 18:38
@LUCIPERKA-ddub píše:
@MelisaMelisa i na tu se čeká tak dlouho, bo každý žadatel o přechodku nebo trvalku i osvojení, musí projít celým tím přípravným cyklem, nejde to nijak obejít.

Ono je to na jednu stranu i dobře, že si člověk ujasní, jestli FAKT JO. Ale zas až TAK by to trvat nemuselo… myslím půl roku by bylo času až až, ne? :-) Papíry by člověk vyběhal za měsíc, pak nějakou dobu než se pořeší ti psychologové a kontroly, jak to u nás vypadá, kurzy… ale rok a půl? A u vás nějaký prcek je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.15 18:46

@MelisaMelisa je to rok až rok a půl dle okolností. Zatím dítě v péči nemáme, jsme na samotném začátku, tedy papírování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
22.1.15 19:17

@LUCIPERKA-ddub dlouhodobá PP lze obejít, aniž by se člověk účastnil přípravy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová