Pěstounská péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22.1.15 19:25

@Hadumi to máš pravdu to se dá, ale to musíš znát někoho kdo chce své dítě dát do PP a vybere si tě jako pěstouna. Bohužel neznám, tak mi nic jiného nezbývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
22.1.15 19:30

@LUCIPERKA-ddub vy chcete PP nebo PPPD? Omlouvám se, nečetla jsem celou diskuzi.

Ona to oprvadu není legrace a testy a příprava - všechno je hodně náročně a rozhodně neprojdou všichni, kteří mají zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.15 19:38

@Izzz připojila jsem se do diskuze až na 18 stránce. Chtěli bychom PP.
A legrace to opravdu není, už mám vylítané papíry a čekáme už jen na příchod Výpisu z bankovního registru, pak socka pošle žádost o opis rejstříku trestů… Jsem na samotném začátku, tak z toho máme docela obavy.
Ale co jsem slyšela nejobtížnější sou ty psychotesty, někdy otázky až intimní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
22.1.15 19:41

@LUCIPERKA-ddub mě by asi vadila nutná spolupráce s bio rodinou, pokud má zájem. Líbí se mi pěstounství na přechodnou dobu. Vzhledem k věku dítěte a plánovaní dětí dalších, si budeme muset ještě dlooouho počkat, ale je mi to sympatičtější než PP. Jako PPPD prostě víš, že dítě „odevzdáš“. U PP nikdy nevíš, u někoho jsou děti napořád, u někoho se řeší bio rodina a návrat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
22.1.15 19:44

@LUCIPERKA-ddub Psycho testy nejsou nijak náročné a není to ani tolik intimní. Pro nás vše byla pohoda, nejhorší je pak to čekání na dítě, protože má člověk strach koupit dovolenou, v práci neví, kdy člověk odejde, tak spíše toto mě příjde horší, než nějaké prověřování.
Já bych PPD dělat nemohla, vypiplat miminko, radovat se z pokroků a pak ho dát někam jinam, to bych tedy nedokázala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
22.1.15 19:47

@LUCIPERKA-ddub je i jiný způsob (legální), dál už psát nebudu, leda do SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.15 19:52

@Hadumi dobře prosím do SZ, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.15 19:55

@Izzz @moje prdelky já jsem právě zvažovala PP a osvojení. PPD jsem zavrhla hned, nemám na to, abych mě dítě krátce a pak ho musela dát, vědět to dopředu…
U PP mám naději, že dítě u nás bude dýl a třeba i napořád, a při tom neztatí vazby na svoji bio rodinu, bude vědět kdo sou jeho rodiče a proč se o něj nemohou starat, nedude ta zodpovědnost na mě a nebudu muset řešit kdy je ta správná doba dítěti říci pravdu o jeho původu, protože dítě bude cca více méně vše potřebné vědět od začátku. Takže i z tohoto důvodu se přikláním spíše k PP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
22.1.15 19:56
@moje prdelky píše:
Já bych PPD dělat nemohla, vypiplat miminko, radovat se z pokroků a pak ho dát někam jinam, to bych tedy nedokázala.

S tím do toho ti pěstouni jdou. Je to jejich práce. A díky bohu za ně :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
22.1.15 19:58

@LUCIPERKA-ddub tak to máte můj obdiv. U osvojení prostě víte, že je dítě vaše napořád…i právně. Ale rozhodnutí pro PP je super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
22.1.15 19:59

@Izzz já ji nikomu neberu, jen bych já osobně na to neměla. Už ted malou miluju jak vlastní a to není ani miminko, ale už rošťanda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
22.1.15 20:03

@LUCIPERKA-ddub nevím kolik máš dětí, ale my jsme měli dvě vlastní, takže by osvojení byl problém. Trvalo by hodně dlouho než by jsme se dočkali. Navíc jeden pár s námi na přípravce měl jedno dítko a chtěli druhé adoptovat a přemlouvali je také na PP, že je to pro ně rychlejší a jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.15 20:04

@Izzz právě ta PP je naděje i pro děti, které nejsou právně volné a sou i starší.
Do adopce chtějí hlavně miminka nebo co nejmladší děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.15 20:06

@moje prdelky jj i tak nám to bylo řečeno, že přednost pro adopci mají bezdětné páry. My máme jedno dítko, dceru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.15 20:07
@LUCIPERKA-ddub píše:
@MelisaMelisa je to rok až rok a půl dle okolností. Zatím dítě v péči nemáme, jsme na samotném začátku, tedy papírování.

Tak držím palce, nejspíš vás budeme následovat… jeto tedy ale rozhodnutí! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová