Pěstounská péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Prduska
6.7.13 11:04

Brusiinko, hledam a hledam denne dalsi informace na netu a dneska mi jrna vyrazila dech, talo tam, ze pestoun na dlouhou dobu je stejny jako na prechodnou dobu, ze je stale velka sance, ze sverene dite pestounum vemou a umisti do rodiny vlastni nebo do rodiny, ktera si dite chce osvojit. Coz je teda strasne. takze my budeme ditko vychovavat treba 5 let a z niceho nic nam ji vemou a daji cizim lidem??? nevis jak bunguje pak to osvojeni a jak dlouho musim byt pestounem, abych si o to mohla zazadat? Je v tech fornmularich i nejaka kolonka, kde se da urcit, zda je nebo neni sance na navraceni do puvodni rodiny?

• Citovat
  • Upravit
921
6.7.13 11:59
@Prduska píše:
Brusiinko, hledam a hledam denne dalsi informace na netu a dneska mi jrna vyrazila dech, talo tam, ze pestoun na dlouhou dobu je stejny jako na prechodnou dobu, ze je stale velka sance, ze sverene dite pestounum vemou a umisti do rodiny vlastni nebo do rodiny, ktera si dite chce osvojit. Coz je teda strasne. takze my budeme ditko vychovavat treba 5 let a z niceho nic nam ji vemou a daji cizim lidem??? nevis jak bunguje pak to osvojeni a jak dlouho musim byt pestounem, abych si o to mohla zazadat? Je v tech fornmularich i nejaka kolonka, kde se da urcit, zda je nebo neni sance na navraceni do puvodni rodiny?

Jak velká ta šance je?? To už tam nepsali?? :mrgreen:
Jistě, šance je vždycky (to je ten rozdíl mezi pp a ado), ale do PP se dávají hlavně děti, které jsou v ústavu delší dobu a není předpoklad, že si je rodiče někdy vezmou.
To, jestli si budeš moct zažádat u dítěte sveřeného do PP o adopci nezávisí na čase, ale na tom, jestli je dítě právně volné. A myslím, že klidně si můžeš zažádat o pěst. péči a napsat, že chceš dítě právně volné… je jich míň, ale určitě jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
6.7.13 17:59

@Brusiinka* a kde presne je ten krajsky urad prosim te? Rodice uz nekolikrat byli tady za Panem Vtipilem ale ten s tim nic nedela tak prave ze uz mamka je trochu nastvana kdyz socialka haji spis prava matky a nezajima ji deti. a hlavne ma socialka pravo jit do skoly avyslychat tam dite??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrysek povídalka
8.7.13 06:22

tak jsme do toho šli

Děkuji všem za podnětnou diskuzi, díky dotazům vás všech mi to rozšiřuje obzor. My jsme s manželem udělali po 4 letech ten krok a podali si žádost o PP. ve středu za námi příjde soc. pracovnice omrknout bydlení. Zatím máme optymismus a i paní soc. pracovnice je milá. doufejme že zůstane i nadále…

• Citovat
  • Upravit
921
8.7.13 21:08
@Andrysek povídalka píše:
Děkuji všem za podnětnou diskuzi, díky dotazům vás všech mi to rozšiřuje obzor. My jsme s manželem udělali po 4 letech ten krok a podali si žádost o PP. ve středu za námi příjde soc. pracovnice omrknout bydlení. Zatím máme optymismus a i paní soc. pracovnice je milá. doufejme že zůstane i nadále…

přeju hodně štěstí a držím palce, ať vám optimismus vydrží co nejdýl :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
23.7.13 08:09

@Brusiinka* ahoj prosim te tak mamka psala a volala na krasjky urad a tam ji bylo receno ze kdyz ma takove problemy musi za grosovou a ta je aj mamky nadrizena a ze je sprochazkovou do rodiny tak mamka uz ceka co se bude dit. jinak matka pro deti vubec neprijela deti zklamani proste hruza :twisted: :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrysek povídalka
26.7.13 09:51

žádost na krajském úřadě

Milé povídalky, mohl by mi někdo napsat co ce bude dít. Máme odeslanou žádost o PP na Krajský úřad a teď čekáme…taky by mě zajímalo…pojedu se známými do dětského domova, dělají tam občasné aktivity pro děti např. canisterapii s pejskem. Je mi jasné že si tam nepůjdu vybrat dítko jako do obchodu ale zajímalo by mě zda tu taková možnost zažádat o konkrétní dítko..Vím, že postup jejiný..Krajský úřad hledá vhodné pěstouny…díky andrea

• Citovat
  • Upravit
2
11.9.13 07:41

PP

Hezký den,
s manželem delší dobu uvažujeme o PP. Máte někdo osobní zkušenosti nebo informace, které by nám pomohly? A nevíte jak to je když chceme jiné etnikum? Chtěly bychom černošské dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
11.9.13 07:44

@Lada88 informací je mraky, stačí do vyhledávače zadat pěstounská péče. Je i spousta organizací, které se tomu věnují - Diakonie, Rozum a cit, Latus, Sdružení pěstounů, Amalthea,… Dítě si můžete sami vyhlédnout nebo zajít na krajský úřad a říct, že chcete být pěstouny a jedním z vašich požadavků je, aby dítě bylo černé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7965
11.9.13 08:26

@Lada88 zkusit se poptat ale myslím že tady v ustavní peči moc černošských děti nebude ja bych tipovala ze žadne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.4.14 19:24

Ahojky lidičky, můžete mí dát nějaké info, když si chceme vzít dítě do pěstounské péče z kojeneckého ústavu? Já mít děti nemůžu a adopce je v nedohlednu.
Děkuji za odpověď :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
7.6.14 20:24

Ahoj holky, je tu nekdo kdo máte deti v PP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
8.6.14 16:20
@Marketka.1992 píše:
Ahoj holky, je tu nekdo kdo máte deti v PP?

:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
8.6.14 16:31

@Brusiinka* tak to jsme dve. ;). Co takhle pokecat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
8.6.14 17:00
@Marketka.1992 píše:
@Brusiinka* tak to jsme dve. ;). Co takhle pokecat?

Můžeme :-). Mám v PP 3 děti, k tomu 4 bio :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová