Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky si myslím, že boží mlýny melou, i když ne do roka a do dne. ALe k té tvé příbuzné. Někteř lidé mají úžasné kouzlo osobnosti, které jim můžeme my ostatní závidět. Bohužel je dost často využívají pro svůj prospěch, ono to tak nějak svádí, okolí je jim ve všem vychází vstříc, díky tomu kouzlu osobnosti je vše zlé většinou prominuto a znám i případ, kdy podobně šarmantní paní vysála jednoho pána a opustila a on na ní stále z láskou vzpomíná a dal by nevím co za další dny s ní a vůbec na ní nevzpomíná ve zlém. ![]()
Dneska jsme to probíraly s kamarádkou - podle vás melou nebo nemelou?
Oplácí stejným nebo se to pochybení vrací jinou formou?
Máte nějakou zkušenost? Nejvíc jsme samozřejmě probíraly chlapy - byla opuštěna a je plná smutku, takže taková ta klasická porozchodová reakce - přání, aby se mu to 100× vrátilo…
Já si myslím, že to ten dotyčný někdy ani nepozná, takže melou ale bez většího efektu.
@Malaga píše:
Dneska jsme to probíraly s kamarádkou - podle vás melou nebo nemelou?
Oplácí stejným nebo se to pochybení vrací jinou formou?
Máte nějakou zkušenost? Nejvíc jsme samozřejmě probíraly chlapy - byla opuštěna a je plná smutku, takže taková ta klasická porozchodová reakce - přání, aby se mu to 100× vrátilo…
Já si myslím, že to ten dotyčný někdy ani nepozná, takže melou ale bez většího efektu.
V těchto případech melou dost spolehlivě.
Tak ja myslim, ze pokud to byl klasicky ferovy rozchod, tak nejsou mlyny potreba. A kazdopadne doufam a myslim, ze jsou
@Malaga
Melou, melou. Věřím tomu, a v životě jsem se mnohokrát přesvědčila. Nejen ve vztazích, ale i práci apod.
Naposledy, kdy jsem se přesvědčila, tak to bylo až mírně úsměvné. Mám tříměsíční mimčo, a moje máti má nějaký blok, nejeví moc zájem, já to chápu, má problémy v práci a chce mít svůj klid. Nijak ji do ničeho nenutím. Měla jsem ovšem těžký porod, ztráta krve, po porodu mě museli uspat, protože jsem byla hodně potrhaná a museli mě ošetřit v narkóze, následně jsem musela doplnit krev transfúzí. Tudíž jsem byla i doma první týdny fakt grogy. A pouze jednou jsem ji prosila, jestli by mi malého nepohlídala. Nechtěla. OK. Nemám jí to za zlé. Ovšem do pár dnů přišla pecka, můj brácha má čtyřletou dceru, prázdniny na krku, a potřebujou hlídat. No a brácha se svojí přítelkyní se rozhodli, že bude hlídat máti. Prostě přišli a suše jí to oznámili. Nestačila chudák ani zareagovat. A to podotýkám, že ještě chodí do práce, má dvanáctihodinové směny čtyři dny v kuse. Je jí skoro 60, takže i odpočinek je zapotřebí. No a stalo se. A to jsem si teda řekla, melou. Mě nechtěla pohlídat jedno odpoledne, a teď celé prázdniny zápřah se čtyřleťačkou.
No, zkušeností mám víc, ale veřejně (i když bez konkrétních jmen) můžu popsat jedinou.
Dloholeté uživatelky budou asi vědět, že jsem už několik let dárcem krve. Mimoto dávám i krevní plazmu, krevní destičky a červené krvinky. Podle jistého zákonného předpisu má dárce krve v případě bezpříspěvkového darování nárok na jeden placený den volna. No a pracoval jsem kdysi ve firmě, která svým zaměstnancům vyplácela „příspěvek za docházku“ (podle podrobnější definice „příspěvek za nemarodění“) ve výši pět set korun českých. No a pan ředitel i se svým asistentem si časem tak nějak zasedli na dárce krve, kteří požadovali refundaci mzdy a právě tento příspěvek konkretizovali tak, že jej podmínili nulovou návštěvou jakéhokoliv zdravotnického zařízení v rámci měsíčního fondu pracovní doby. (Bohužel do toho spadli i jiní lidi než dárci krve, primárně to ale bylo mířeno na nás.) Takže jsme se s chlapama postupně domluvili a na odběry jsme si začali brát náhradní volno.
Za dva roky po mém odchodu z firmy jsem se dozvěděl, že neteř pana ředitele má akutní formu leukémie a potřebuje opakovaně transfúze krve…
Ne že bych z toho měl radost, ale aspoň pro mě se potvrdila existence oněch božích mlýnů - na 105 procent…
@MilijonDolarBejby no férový nevím, nebyla jsem u toho, ale měl i něco bokem a celkem jí i dost lhal, to se ale o něm mezi kamarádama ví, že lže.
Spíš si tím rozchodem polepšila, akorát, že ona to vidí úplně jinak.Kuje msty a nenechá si vysvětlit, že se to může i jí vrátit.
Když ono je to taky těžké, chápu, že je raněná a má bolest, to pak málokdo uvažuje mírumilovně.
@marcela74 píše:
@Malaga
Melou, melou. Věřím tomu, a v životě jsem se mnohokrát přesvědčila. Nejen ve vztazích, ale i práci apod.
Naposledy, kdy jsem se přesvědčila, tak to bylo až mírně úsměvné. Mám tříměsíční mimčo, a moje máti má nějaký blok, nejeví moc zájem, já to chápu, má problémy v práci a chce mít svůj klid. Nijak ji do ničeho nenutím. Měla jsem ovšem těžký porod, ztráta krve, po porodu mě museli uspat, protože jsem byla hodně potrhaná a museli mě ošetřit v narkóze, následně jsem musela doplnit krev transfúzí. Tudíž jsem byla i doma první týdny fakt grogy. A pouze jednou jsem ji prosila, jestli by mi malého nepohlídala. Nechtěla. OK. Nemám jí to za zlé. Ovšem do pár dnů přišla pecka, můj brácha má čtyřletou dceru, prázdniny na krku, a potřebujou hlídat. No a brácha se svojí přítelkyní se rozhodli, že bude hlídat máti. Prostě přišli a suše jí to oznámili. Nestačila chudák ani zareagovat. A to podotýkám, že ještě chodí do práce, má dvanáctihodinové směny čtyři dny v kuse. Je jí skoro 60, takže i odpočinek je zapotřebí. No a stalo se. A to jsem si teda řekla, melou. Mě nechtěla pohlídat jedno odpoledne, a teď celé prázdniny zápřah se čtyřleťačkou.
Já to mám ověřené i na sobě. Když třeba o někom mluvím, že on tohle a támhleto, třeba si i rýpnu tak se můžu spolehnout, že za čas řeším přesně to samé. Chlap už mi říká čarodejnice.
@Jura007
Tak to je síla. A určitě když se člověk dozví takovou informaci, první věta na mysli - boží mlýny…
@Jura007 to je zajímavá zkušenost. Ale dal si to pan ředitel do spojitosti s vámi, myslím tím s dárci?
U těch vztahů touží ten opuštěný většinou po tom, aby ten „potrestaný“ věděl, že je to odplata za toho opuštěného a to asi moc nefunguje.
Já si právě myslím, že se to vrací tou jinou formou.ale možná se mýlím, já nevím, jak je to zařízeno
.
@Malaga píše:
@MilijonDolarBejby no férový nevím, nebyla jsem u toho, ale měl i něco bokem a celkem jí i dost lhal, to se ale o něm mezi kamarádama ví, že lže.
Spíš si tím rozchodem polepšila, akorát, že ona to vidí úplně jinak.Kuje msty a nenechá si vysvětlit, že se to může i jí vrátit.
Když ono je to taky těžké, chápu, že je raněná a má bolest, to pak málokdo uvažuje mírumilovně.
Tady by asi mělo zafungovat to známe - nečiň jinému, čeho by ses sám dočkati nechtěl.
Obcas asi melou. Jednou jsem byvalemu rekla, ze jednou prijde nekdo, kdo mu ublizi tak, jako ublizil on me (tehda mi bylo 17 siiiiilene jsem ho milovala
on me ne a nechtel semnou byt). A bylo to tak. Jedna holcina se na nej vykaslala.On uz se s ni videl pred oltatrem a ona mu dala kopacky.
@cila snažila jsem se to podat přijatelnou formou, ale pořád si mele to své.
Je taková zoufalá, připomíná mi štěně, které majitel uvázal v lese u stromu.
Ani nevím, proč mě napadla ta asociace.Asi proto, že je na něm dost citově závislá. Prostě věrný štěně milující svého pána - což asi v partnerském vztahu moc nefunguje, kor když pán zjistil, že chce mít doma úplně jinou fenečku…ale takhle jí to samozřejmě neříkám.