Boží mlýny... jsou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26270
26.7.14 23:40

@Janha no tak třeba měl šéf nějaký vliv anebo finanční možnosti sehnat nesehnatelné, ale nevím, zda mu docvaklo, jak je důležité, aby byli dárci. I když možná to pro něj byl mnohem větší stres, že se to dělo jeho neteři, kterou měl nejspíš moc rád, než kdyby se to třeba týkalo bezprostředně jeho. Takhle věděl, že by třeba něco hrozně rád udělal, aby holčičce mohl pomoci, ale nemohl, najednou byl bezmocný…
to jsou jen mé domněnky, nevím jak to bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
26.7.14 23:42

@Janha tak já doufám, že nás brzo čeká ta fáze smíření, nechci, aby se takto trápila, nebo mu snad půjdu polepšit ty gumy taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
26.7.14 23:42

@Malaga jako jo, jde se na to divat i z te druhe perspektivy, ale co z pohledu te holky? Ta za to prece nemohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45717
26.7.14 23:53

Snad si nemyslíte, ze kdyby ten šéf dárce pouštěl, tak by neter leukémii nedostala??
Nesmysl. Nemelou. Jsou to jen náhody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
27.7.14 00:05

Melou, nekdy domelou az v dalsim zivote ( karma), ale melou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22052
27.7.14 01:56

Nemám ráda pojem „boží mlýny“… ne ve smyslu, v jakém ho lidé používají.

Chlap mne opustil - přeju mu, ať se mu to vrátí. Šéf mi nechtěl dát volno na dobrý skutek - šup, onemocněla mu neteř (řečeno, samozřejmě pouze bezeslovně, „vidíš, kdybys mě pustil, nestalo by se jí, resp. ti to“).

Jinak řečeno… „osude, panebože-nebo-cokoli, zabili mi strejčka, to přece není správné… nepřeju jim nic zlého, ale viď, že zařídíš, aby dostali přes držku?“…

Co člověk vysílá, to se mu vrátí - takový je zákon života.

Ale určitě nedostane to, co mu někdo druhý posílá ze msty - ze zlé vůle (byť třeba nevědomky, byť sám před sebou stokrát omlouvá, že on nikomu nic zlého nepřeje, vždyť jde přece jen o tu BOŽÍ spravedlnost) - a je jedno, že tomuto druhému jím bylo předtím ublíženo. Tuhle mstu - zlou vůli - dostane zpátky zase jen ten, kdo ji vysílá. Dostane ji zpátky dřív nebo později - způsobem, o němž ani neví, způsobem, který si s touto situací vůbec nespojí - ale dostane.

Ten, kdo někomu ublížil, možná neublížil ze zlé vůle - možná měl důvod. Důvod, který nikdo jiný nevidí - možná má ten člověk čisté svědomí, možná jednal podle svých nejlepších momentálních možností, schopností… možná vyslal víc lásky a pozitivních emocí, než je ten ublížený schopen vidět. Vrátí se mu zpět to, co skutečně vyslal - ne to, co vidí ten, kdo se cítí zraněn.

Každý je svého štěstí strůjcem - to platí v dobrém i zlém, každý je sám za sebe. Nelze nikomu druhému zařídit ani dobro, ani zlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
27.7.14 05:43
@Janha píše:
@Jura007 to je trochu divny bozi mlyn, kdyz ta neter nejspis vubec nemohla za praktiky sveho stryce :nevim: coz mi v podstate opet potvrzuje, ze ta „vyssi“ spravedlnost je slepa…

Jakže to je v bibli…? „Trestám do třetího a čtvrtého pokolení…“ Přičemž slovo „pokolení“ se ve Starém zákoně zcela jistě nevykládalo ve smyslu dnešní „generace“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
27.7.14 07:42

Podle mě melou. Na rodině je to vyzkoušeno několikrát… Takže u nás melou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
27.7.14 08:18

Já pevně vařím na Boží mlýny. Před mateřskou jsem pracovala ve firmě, jejíž manažer se k lidem choval jako ke zboží- použil a vykopnul. Ublížil tak několika desítkám lidí. A já pevně věřím, že jednou mu to život všechno spočítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.14 09:04

Já mám jednu zkušenost s božími mlýny- jeden čas u nás bydlela moje kamarádka, já byla těhotná, unavená, chodila jsem spát brzy…a ona po večerech neměla nic jiného na práci, než že mi sváděla manžela. Když to prasklo, tak šla, ale byly to hrozné stresy…a pak se mi narodilo dítě s vývojovou vadou. Vzhledem k tomu, že se dá přesně určit ve kterém týdnu těhotenství tato vývojová vada vzniká, tak je mi jasné, kdo za potíže mého dítěte může.
O pár let později otěhotněla ona, zjistili jí, že její očekávané dítě má nějakou vývojovou vadu, tak šla na potrat a od té doby nemůže otěhotnět.
Tam mi to přišlo jednoznačně jako boží mlýny- skrz dítě ublížila, skrz dítě jí bylo ublíženo.
Prosím o zachování anonymity, díky

• Citovat
  • Upravit
rokris
27.7.14 10:09
@Malaga píše:
@Jura007 to je zajímavá zkušenost. Ale dal si to pan ředitel do spojitosti s vámi, myslím tím s dárci?
U těch vztahů touží ten opuštěný většinou po tom, aby ten „potrestaný“ věděl, že je to odplata za toho opuštěného a to asi moc nefunguje.
Já si právě myslím, že se to vrací tou jinou formou.ale možná se mýlím, já nevím, jak je to zařízeno ;).

Přešně tak. Mlýny melou, ale ne vždy to člověku docvakne. Mně se vrátilo naprosto vše. V něčem stejnou mincí a hodně okatě, jindy to zas tak zjevné nebylo. Zkušeností, že to funguje mám mnoho a nejen vlastních. Jen je dobře vědět, proč a za co. Člověk to pak přijme s pokorou a pěkně si to vyzobe.

• Citovat
  • Upravit
20
27.7.14 10:45

Boží mlýny melou a přesvědčila jsem se o tom. Vyměnilo se nám vedení v práci a nové vedení chtělo na určitá místa dosadit své známé, hlavně na to moje, takže jsem dostala výpověď, protože ač jsem velká firma, údajně nikde nebylo jiné místo (byla to lež). Naštěstí jsem si sama sehnala práci v jiném oddělení stejné firmy. A jak dopadlo nové vedení? hlavně nejvyšší manažer, dostal výpověď z ničeho nic. Myslím, že melou a každému se vrátí dle zásluh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.14 11:38

Já doufám, že melou… možná pomalu, ale doufám, že na každého jednou dojde.. myslím, že každému se jednou jeho chování vůči druhým lidem vrátí. Ať už by to bylo třeba až za 10 let… já sama za sebe doufám, že boží mlýny melou :-) Protože (ač to může znít hnusně) někteří lidé si nezaslouží, aby se k nim stále přistupovalo hezky… :-( bohužel to tak je :-(

uvedu příklad proč si to myslím: bývalá manželka mého přítele brání přítelovi, aby se stýkal s jejich společnou sedmiletou dcerkou a všemožně si vymýšlí, jak malá k němu nechce jít a jak se ho bojí, jak je pořád nemocná a že není doma… Ted ji přítel kvuli ní nevidel už pul roku a mala je už tak naočkovaná, že k němu opravdu nechce jít :-( Dřív s ním být chtěla, chodívala k nám jednu dobu i na víkendy a troufám si říct, že se jí u nás líbilo, protože u nás vypadala spokojeně… Ted se spol jen soudí, ale přítel má strach, že jeho dítě na něj kvůli matce a neustálému navádění od ní zanevře…
Jeho bývalé se to podle mě vrací tak, že si nemůže najít, od té doby, co od ní přítel odešel, normálního chlapa, protože s nikým nemůže vydržet… Má jen pochybné vztahy a navíc jí za neustálé bránění ve styku přítele a jejich dcery hrozí odebrání dítěte a svěření malé do péče přítele. Otázkou je, jak by tuto situaci neslo dítko, které na chování matky doplácí nejvíc :pocitac: :pocitac: :pocitac:

takže za mě sice pomalu, ale melou :cert:

• Citovat
  • Upravit
26270
27.7.14 12:09

Ten, kdo má pocit křivdy, se spoléhá na ty boží mlýny.
Jenže třeba já mám ve svém okolí pár lidí, kteří jsou spíš vychcánci a vše se jim daří a vychází, tak můžu mít pocit, že spravedlnost není. Jenže do života a do hlavy jim nevidím a třeba mají větší trable než si dovedu představit. Ne vždy se mi to daří, ale z těch špatných věcí se snažim poučit a posunout se dál - takže na konec i špatné věci mají trochu pozitivní efekt.:)
Malých dětí ze vztahů, co nedopadly je mi líto. Málokdy jsou rodiče natolik rozumní, aby dokázali odfiltrovat svou zlobu a pocit ublíženosti a dohodnout se na nejoptimálnějším řešení pro svoje dítě :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
27.7.14 12:18

Určitě melou, každému se vše vrátí! Já se na to hodně spolehám, a taky ledacos překousnu, neřeším, protože si řeknu že se mu to stejně vrátí. Jen mě mrzí, že ten onen člověk, nebude vědět, že to má za to a za to.. A jinak z mé vlastní zkušenosti (možná se tomu budete smát, nebo mě za to odsuzovat), když jsem byla třeba těhotná hodně jsem zhubla a měla hezkou postavu (v těhotenství) V DUCHU jsem opovrhovala těhotnými, jak mohli takhle přibrat,(nikdy řečeno nahlas!!) a ejhle sama jsem ted po porodu hrozně přibrala :mrgreen: Na základce jsme se smáli holce, která měla šíleně mastné vlasy, a ehjhle taky se mi začali strašně mastit, skoro až do ted!
Je toho mnohem a mnohem více, toho co se mi vymstilo. A ted si dávám sakra pozor na to co si myslím a koho v duchu (jen pro sebe) odsuzuju. Snažím se i u sebe šířit pozitivní energii. Možná si někdo řekne, že je to jen náhoda, i to je možné, ale já se z toho poučila.

V mládí jsem se nechovala nejlíp ke svým partnerům, takže i to čekám kdy se mi vrátí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová