Boží mlýny... jsou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
688
26.7.14 23:09
@Malaga píše:
@cila snažila jsem se to podat přijatelnou formou, ale pořád si mele to své.
Je taková zoufalá, připomíná mi štěně, které majitel uvázal v lese u stromu.
Ani nevím, proč mě napadla ta asociace.Asi proto, že je na něm dost citově závislá. Prostě věrný štěně milující svého pána - což asi v partnerském vztahu moc nefunguje, kor když pán zjistil, že chce mít doma úplně jinou fenečku…ale takhle jí to samozřejmě neříkám.

Je mi jí líto, to spraví jen čas a jiný chlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
26.7.14 23:12

@Zlatuska holka, nemelou a byt tebou nezabyvam se necim co neovlivnim.tim by jsi se stala stejnou intrikarkou. Mozna ji to neco casen dozene, ale ze by bozi mlyny- ne nadarmo se rika, ze melou pomalu. a tech lidi co ona mezitim „znici“? Tu dozene leda smrt… Nech to byt a snaz se zit lepe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
26.7.14 23:15

PARDON. nevsimla jsem si pocatecniho datumu :mrgreen: ale stejne nemelou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
26.7.14 23:17

@cila mně jí je líto taky, takže se snažím nabídnout rameno k vyplakání, vyslechnout, trochu jí zbavit toho negativismu, ale tohle chce hlavně asi ten čas a jiný chlap, ale to teď nepřichází v úvahu, takže až tím časem.
Jinak je to ale strašně hodná holka, jen prostě nevěří, že ten rozchod byl to nejlepší, co jí mohlo potkat. Třeba prozří časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
26.7.14 23:19

@svycarka fakt myslíš, že nemelou?
přece, co do systému dáš, to nezmizí- jinou formou se to vrátí, ne?
Něco jako chemická rovnice ;), komponenty nemizí, jen se přemení na jiný produkt. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
26.7.14 23:21
@Malaga píše:
Dneska jsme to probíraly s kamarádkou - podle vás melou nebo nemelou?
Oplácí stejným nebo se to pochybení vrací jinou formou?
Máte nějakou zkušenost? Nejvíc jsme samozřejmě probíraly chlapy - byla opuštěna a je plná smutku, takže taková ta klasická porozchodová reakce - přání, aby se mu to 100× vrátilo…
Já si myslím, že to ten dotyčný někdy ani nepozná, takže melou ale bez většího efektu.

Já mám tu zkušenost, že když jsi moc hodná a nápomocná tak se ti to akorát vymstí a když jsi sviňa tak jsi v pohodě a za vodou :nevim:
Takže umět si z obojího dle situací vybrat kdy budeš sviňa a kdy pomůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
26.7.14 23:22

@Malaga No rada bych verila tomu, ze melou, ale u spousty lidi jaksi maji zadrhnuty kolo… Jsem realistka a spise mam pocit, ze nespravedlnost svetem tahne :nevim: znam hodne lidi s nestastnym osudem a jsem presvedcena, ze ani jeden z nich si to nezaslouzil. Asi tedy neco bude na te karme, a existuje-li Buh, pak ma opravdu podivny smysl pro humor.
Sama stale verim tomu, ze vse zle, co udelam, se mi taky vrati, tak se snazim byti v zivote cestna a ferova, ale moc tech potrestanych „hrisniku“ neznam.
Jo a kamaradka se z toho otrepe, to jsou ty porozchodove faze :) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
26.7.14 23:23

@Malaga
No a když si budeš něco moc a moc intenzivně přát a bude to z čisté mysli, srdce (snad i úmyslu) tak se to splní.
Na vlastní zkušenost vím, že síla myšlenek a přání je mocná :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
26.7.14 23:23

@zvědavá borůvka jj, asi pro snadnější život je lepší být mrcha.Ale třeba já nevím, jak bych si to srovnala se svým svědomím. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
26.7.14 23:27

@Janha já doufám, že se to bude jen a jen lepšit,.Pomáhám jí ráda, ale někdy je to i na mě moc…každý asi zná zaseknutou gramofonovou desku.Ono se jí moc radit nedá, ale nechci jí v tom nechat. A věřím, že až budu jednou třeba já v životě potřebovat to rameno k vyplakání se, tak se pro mě taky nějaké najde… takhle to vypadá, že to dělám ze zištných důvodů, fuj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
26.7.14 23:27
@Malaga píše:
@zvědavá borůvka jj, asi pro snadnější život je lepší být mrcha.Ale třeba já nevím, jak bych si to srovnala se svým svědomím. :)

Nějaký příklad by byl? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2841
26.7.14 23:30
@Jura007 píše:
No, zkušeností mám víc, ale veřejně (i když bez konkrétních jmen) můžu popsat jedinou.
Dloholeté uživatelky budou asi vědět, že jsem už několik let dárcem krve. Mimoto dávám i krevní plazmu, krevní destičky a červené krvinky. Podle jistého zákonného předpisu má dárce krve v případě bezpříspěvkového darování nárok na jeden placený den volna. No a pracoval jsem kdysi ve firmě, která svým zaměstnancům vyplácela „příspěvek za docházku“ (podle podrobnější definice „příspěvek za nemarodění“) ve výši pět set korun českých. No a pan ředitel i se svým asistentem si časem tak nějak zasedli na dárce krve, kteří požadovali refundaci mzdy a právě tento příspěvek konkretizovali tak, že jej podmínili nulovou návštěvou jakéhokoliv zdravotnického zařízení v rámci měsíčního fondu pracovní doby. (Bohužel do toho spadli i jiní lidi než dárci krve, primárně to ale bylo mířeno na nás.) Takže jsme se s chlapama postupně domluvili a na odběry jsme si začali brát náhradní volno.
Za dva roky po mém odchodu z firmy jsem se dozvěděl, že neteř pana ředitele má akutní formu leukémie a potřebuje opakovaně transfúze krve…
Ne že bych z toho měl radost, ale aspoň pro mě se potvrdila existence oněch božích mlýnů - na 105 procent…

8o tak tohle je hustý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.7.14 23:34
@Malaga píše:
@MilijonDolarBejby no férový nevím, nebyla jsem u toho, ale měl i něco bokem a celkem jí i dost lhal, to se ale o něm mezi kamarádama ví, že lže.
Spíš si tím rozchodem polepšila, akorát, že ona to vidí úplně jinak.Kuje msty a nenechá si vysvětlit, že se to může i jí vrátit.
Když ono je to taky těžké, chápu, že je raněná a má bolest, to pak málokdo uvažuje mírumilovně.

tak jasne, chapu to, ale mstit se nema cenu. Stejne neni jak. At radeji dava energii do neceho uzitecnyho. Snad to brzo preboli :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
26.7.14 23:34

@Jura007 to je trochu divny bozi mlyn, kdyz ta neter nejspis vubec nemohla za praktiky sveho stryce :nevim: coz mi v podstate opet potvrzuje, ze ta „vyssi“ spravedlnost je slepa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
26.7.14 23:39
@Malaga píše:
@Janha já doufám, že se to bude jen a jen lepšit,.Pomáhám jí ráda, ale někdy je to i na mě moc…každý asi zná zaseknutou gramofonovou desku.Ono se jí moc radit nedá, ale nechci jí v tom nechat. A věřím, že až budu jednou třeba já v životě potřebovat to rameno k vyplakání se, tak se pro mě taky nějaké najde… takhle to vypadá, že to dělám ze zištných důvodů, fuj ;)

Ale ne, to je prece normalni vyvazeny kamaradsky vztah, nemuze jen jeden davat a druhy jen brat, stejne jako v partnerstvi ;) takze tve ocekavani toho ramene je uplne v poradku…
Jj, jak to jde za sebou - faze soku (to neni mozny), pak faze odmitani (urcite se vrati), potom smutku, nasledne vzteku (nenavidim ho, pichnu mu gumy u auta :)) v tehle fazi je nejspis tva kamaradka a na zaver vetsinou prichazi faze smireni ;) ty prostredni se muzou stridat, ale pokud si jima uz prosla, jste temer na konci procesu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová