Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Malaga píše:
@cila snažila jsem se to podat přijatelnou formou, ale pořád si mele to své.
Je taková zoufalá, připomíná mi štěně, které majitel uvázal v lese u stromu.
Ani nevím, proč mě napadla ta asociace.Asi proto, že je na něm dost citově závislá. Prostě věrný štěně milující svého pána - což asi v partnerském vztahu moc nefunguje, kor když pán zjistil, že chce mít doma úplně jinou fenečku…ale takhle jí to samozřejmě neříkám.
Je mi jí líto, to spraví jen čas a jiný chlap.
@Zlatuska holka, nemelou a byt tebou nezabyvam se necim co neovlivnim.tim by jsi se stala stejnou intrikarkou. Mozna ji to neco casen dozene, ale ze by bozi mlyny- ne nadarmo se rika, ze melou pomalu. a tech lidi co ona mezitim „znici“? Tu dozene leda smrt… Nech to byt a snaz se zit lepe ![]()
PARDON. nevsimla jsem si pocatecniho datumu
ale stejne nemelou ![]()
@cila mně jí je líto taky, takže se snažím nabídnout rameno k vyplakání, vyslechnout, trochu jí zbavit toho negativismu, ale tohle chce hlavně asi ten čas a jiný chlap, ale to teď nepřichází v úvahu, takže až tím časem.
Jinak je to ale strašně hodná holka, jen prostě nevěří, že ten rozchod byl to nejlepší, co jí mohlo potkat. Třeba prozří časem.
@svycarka fakt myslíš, že nemelou?
přece, co do systému dáš, to nezmizí- jinou formou se to vrátí, ne?
Něco jako chemická rovnice
, komponenty nemizí, jen se přemení na jiný produkt. ![]()
@Malaga píše:
Dneska jsme to probíraly s kamarádkou - podle vás melou nebo nemelou?
Oplácí stejným nebo se to pochybení vrací jinou formou?
Máte nějakou zkušenost? Nejvíc jsme samozřejmě probíraly chlapy - byla opuštěna a je plná smutku, takže taková ta klasická porozchodová reakce - přání, aby se mu to 100× vrátilo…
Já si myslím, že to ten dotyčný někdy ani nepozná, takže melou ale bez většího efektu.
Já mám tu zkušenost, že když jsi moc hodná a nápomocná tak se ti to akorát vymstí a když jsi sviňa tak jsi v pohodě a za vodou ![]()
Takže umět si z obojího dle situací vybrat kdy budeš sviňa a kdy pomůžeš.
@Malaga No rada bych verila tomu, ze melou, ale u spousty lidi jaksi maji zadrhnuty kolo… Jsem realistka a spise mam pocit, ze nespravedlnost svetem tahne
znam hodne lidi s nestastnym osudem a jsem presvedcena, ze ani jeden z nich si to nezaslouzil. Asi tedy neco bude na te karme, a existuje-li Buh, pak ma opravdu podivny smysl pro humor.
Sama stale verim tomu, ze vse zle, co udelam, se mi taky vrati, tak se snazim byti v zivote cestna a ferova, ale moc tech potrestanych „hrisniku“ neznam.
Jo a kamaradka se z toho otrepe, to jsou ty porozchodove faze
![]()
@Malaga
No a když si budeš něco moc a moc intenzivně přát a bude to z čisté mysli, srdce (snad i úmyslu) tak se to splní.
Na vlastní zkušenost vím, že síla myšlenek a přání je mocná ![]()
@zvědavá borůvka jj, asi pro snadnější život je lepší být mrcha.Ale třeba já nevím, jak bych si to srovnala se svým svědomím. ![]()
@Janha já doufám, že se to bude jen a jen lepšit,.Pomáhám jí ráda, ale někdy je to i na mě moc…každý asi zná zaseknutou gramofonovou desku.Ono se jí moc radit nedá, ale nechci jí v tom nechat. A věřím, že až budu jednou třeba já v životě potřebovat to rameno k vyplakání se, tak se pro mě taky nějaké najde… takhle to vypadá, že to dělám ze zištných důvodů, fuj ![]()
@Malaga píše:
@zvědavá borůvka jj, asi pro snadnější život je lepší být mrcha.Ale třeba já nevím, jak bych si to srovnala se svým svědomím.
Nějaký příklad by byl? ![]()
@Jura007 píše:
No, zkušeností mám víc, ale veřejně (i když bez konkrétních jmen) můžu popsat jedinou.
Dloholeté uživatelky budou asi vědět, že jsem už několik let dárcem krve. Mimoto dávám i krevní plazmu, krevní destičky a červené krvinky. Podle jistého zákonného předpisu má dárce krve v případě bezpříspěvkového darování nárok na jeden placený den volna. No a pracoval jsem kdysi ve firmě, která svým zaměstnancům vyplácela „příspěvek za docházku“ (podle podrobnější definice „příspěvek za nemarodění“) ve výši pět set korun českých. No a pan ředitel i se svým asistentem si časem tak nějak zasedli na dárce krve, kteří požadovali refundaci mzdy a právě tento příspěvek konkretizovali tak, že jej podmínili nulovou návštěvou jakéhokoliv zdravotnického zařízení v rámci měsíčního fondu pracovní doby. (Bohužel do toho spadli i jiní lidi než dárci krve, primárně to ale bylo mířeno na nás.) Takže jsme se s chlapama postupně domluvili a na odběry jsme si začali brát náhradní volno.
Za dva roky po mém odchodu z firmy jsem se dozvěděl, že neteř pana ředitele má akutní formu leukémie a potřebuje opakovaně transfúze krve…
Ne že bych z toho měl radost, ale aspoň pro mě se potvrdila existence oněch božích mlýnů - na 105 procent…
tak tohle je hustý.
@Malaga píše:
@MilijonDolarBejby no férový nevím, nebyla jsem u toho, ale měl i něco bokem a celkem jí i dost lhal, to se ale o něm mezi kamarádama ví, že lže.
Spíš si tím rozchodem polepšila, akorát, že ona to vidí úplně jinak.Kuje msty a nenechá si vysvětlit, že se to může i jí vrátit.
Když ono je to taky těžké, chápu, že je raněná a má bolest, to pak málokdo uvažuje mírumilovně.
tak jasne, chapu to, ale mstit se nema cenu. Stejne neni jak. At radeji dava energii do neceho uzitecnyho. Snad to brzo preboli ![]()
@Jura007 to je trochu divny bozi mlyn, kdyz ta neter nejspis vubec nemohla za praktiky sveho stryce
coz mi v podstate opet potvrzuje, ze ta „vyssi“ spravedlnost je slepa…
@Malaga píše:
@Janha já doufám, že se to bude jen a jen lepšit,.Pomáhám jí ráda, ale někdy je to i na mě moc…každý asi zná zaseknutou gramofonovou desku.Ono se jí moc radit nedá, ale nechci jí v tom nechat. A věřím, že až budu jednou třeba já v životě potřebovat to rameno k vyplakání se, tak se pro mě taky nějaké najde… takhle to vypadá, že to dělám ze zištných důvodů, fuj
Ale ne, to je prece normalni vyvazeny kamaradsky vztah, nemuze jen jeden davat a druhy jen brat, stejne jako v partnerstvi
takze tve ocekavani toho ramene je uplne v poradku…
Jj, jak to jde za sebou - faze soku (to neni mozny), pak faze odmitani (urcite se vrati), potom smutku, nasledne vzteku (nenavidim ho, pichnu mu gumy u auta
v tehle fazi je nejspis tva kamaradka a na zaver vetsinou prichazi faze smireni
ty prostredni se muzou stridat, ale pokud si jima uz prosla, jste temer na konci procesu ![]()