Vada kočárku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17368
19.10.10 15:39

Vada kočárku

Ahoj maminky, už si vážně nevím rady. Koupily jsme kočárek. VElice často jezdíme autem, takže trojkombinace je pro nás ideální. Máme od Baby smile kočárek V-max. KDo má, určitě zná. BOhužel až po koupi a asi 14ti denním používáním jsme si všimly, že kolečka se nějak od sebe oddělují a přestávají fungovat. Kolečka nejsou totiž z jednoho kusu jako většina koleček, ale ze dvou. Takže když se nafouknou, vnitřek se prostě oddělí. Je to vada, kterou májí všechny tyto kolečka. BOhužel to málokdo reklamuje, takže výrobce nemá potřebu změny. To ale není teď podstatné. Kolečka dostaly osmici, rozletěly se na dvě části.Vyreklamované už jsou, teď nám objednaly další kolečka, protože se to zase po nafoukání rozletělo. Tím je problém koleček vyřešen. Problém nastal ale když jsem si po těch dlouuuhých 30ti dnech dojely pro kočárek (podvozek). Ten byl celý poškrábaný,nějaké součástky i chyběly. Na dotaz mi prodavačka chybějící součástky „ukradla“ z vystavených kočárků, ovšem poškrábání prý si nevšimla při přebíránít, takže je to slovo proti slovu. Kočárek jsem si odvezla domů, protože kdo byl někdy s malým dítětem 30dní bez kočárku asi pochopí, je to fakt k nevydržení. Teď jezdím asi 4 dny s kočárkem a zjistila jsem, že strašně táhne na jednu stranu - do leva. KDyž jedu, pořád musím kočárek vyrovnávat, je to docela náročné někam s tím jet, po pár kilometrech jsem fakt docela nadřená, ruky jak z posilovny. Tak se proto ptám.
NEvíte jak se můžu bránit a co můžu dělat s tím poškrábáním? Vím, že si nemusím kočárek převzít na prodejně, ale převzala jsem si ho. Nicméně jsem na to okamžitě upozornila prodavačku. Ta stejně na všechno tvrdí, že ona je prodavačka a že tomu přece musí líp rozumět zákazník. To mi řekla.
A čím to může být to táhnutí na jednu stranu? Pokud je to třeba vada, která se dá doma opravit jednoduše, nebo se jí vyvarovat, raději bychom si ji opravily samy doma.
Omlouvám se za divný popis, ale nevím jak líp se zeptat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10351
19.10.10 16:32

Máme ten samý kočárek a problémy s kolečky jsme měli taky. Když jsme kolo nafoukli, ten plastový ráfek se vyboulil a trochu oddělil od sebe. Vzápětí jsme píchli. Několikrát během krátkého času ( a fakt nejezdim jak magor). Pak manžel zjistil, že neodpovídá rozměr uvedený na gumě rozměru duše uvnitř (a ani údaji o max.možném nafouknutí). Jakmile jsme všechny duše vyměnili, problém s kolečky ustal. Takže to už neřeším. Co ale řeším, je to, že pěnové madlo u kočáru bylo popraskané už cca dva měsíce po koupení a z toho tři týdny ten kočár jen ležel doma, páč malá ještě nebyla narozená. Další věc je, že se trhá stříška na vajíčku. Je šitá v půli a když se stříška roztáhne, šev se napíná. Což určitě nemůže být má chyba, protože mi to nepovolí natáhnout víc, než na tu nosící verzi. Pokud budem reklamovat, jedině osobně a s manželem v čele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
19.10.10 17:27

Teda, tak to pěnové madlo musím ještě prohlídnout. Nám ležel kočárek 2 měsíce před porodem doma, tak už je na čase popraskat :roll: . A ty duše teda prozkoumáme. To mě nenapadlo. Ty rozměry nafouknutí jsou k zbláznění. Jeden je v návodu jiný, další jiný na duši, další na kolečku. A který je ten správný?? :zed: :zed: . A můžu vědět, ty duše jste získaly kde? Na to vajíčko musím taky mrknout. To mě nenapadlo, že i to může být chybné. Raději to vše prohlédnu. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
19.10.10 18:12

Správný je ten rozměr, co je na duši a my to pův.nafukovali podle rozměru na pneu a to bylo moc. A Koupil je manžel někde v prodejně kočárků. Jinak by to šlo i v cykloservisu, tam mi pán řekl, že je může objednat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
19.10.10 18:29

Pokud je to do půl roku od zakoupení, můžeš považovat odstoupení od smlouvy a vrácení penez. Viz občanský zákoník. Bude pak na nic dokazovat, že se nejedná o výrobní vadu a pokud to neprokážou (zřejmě soudním znalcem samozřejmě na jejich náklady) musí ti vrátit peníze. Já bych to tak udělala, pže jsem sama přivřela oči a teď lituju, mám pocit, že s prodejcema se člověk nikdy nedomluví, tak využij toho že na ně más teď legislativní páku. A jako bonus nebudeš muset řešit poškrábání ;-) Držím pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
19.10.10 18:31

Super, děkuji moc. Určitě se na to podíváme a budeme muset koupit, když není výrobce schopný je dodávat automaticky :mrgreen: :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
19.10.10 18:32
kokos píše:
Pokud je to do půl roku od zakoupení, můžeš považovat odstoupení od smlouvy a vrácení penez. Viz občanský zákoník. Bude pak na nic dokazovat, že se nejedná o výrobní vadu a pokud to neprokážou (zřejmě soudním znalcem samozřejmě na jejich náklady) musí ti vrátit peníze. Já bych to tak udělala, pže jsem sama přivřela oči a teď lituju, mám pocit, že s prodejcema se člověk nikdy nedomluví, tak využij toho že na ně más teď legislativní páku. A jako bonus nebudeš muset řešit poškrábání ;-) Držím pěsti

Aha, vidíš to. Musím se kouknout do záručáku. Možná to bude o fous. Ale půlrok to snad nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
17.7.13 15:17

Kočárek Krasnal-Koral

Zdravím. Chci se zeptat, mám kočárek zn. Koral-Krasnal, a asi po půl roce používání se mi začaly klepat přední kolečka a to natolik, že kočárek musím při jízdě nadzvedávat, aby to pestalo, ale za chvilku je to tu zase. Reklamaci mi neuznaly, a když jsem zkoušela volat na nějakou tu testovací firmu, řekly mi, že odzkoušení může stát tisíce, což by se mi ani nevyplatilo, kočár stál 5500.Ale štve mě, že je to skoro novej kočár, a po chvilce je skoro k nepoužití…děkuji za odpovědi a rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
napresdrzku
17.7.13 16:13
@leleniska píše:
Zdravím. Chci se zeptat, mám kočárek zn. Koral-Krasnal, a asi po půl roce používání se mi začaly klepat přední kolečka a to natolik, že kočárek musím při jízdě nadzvedávat, aby to pestalo, ale za chvilku je to tu zase. Reklamaci mi neuznaly, a když jsem zkoušela volat na nějakou tu testovací firmu, řekly mi, že odzkoušení může stát tisíce, což by se mi ani nevyplatilo, kočár stál 5500.Ale štve mě, že je to skoro novej kočár, a po chvilce je skoro k nepoužití…děkuji za odpovědi a rady.

Důvod neuznání? Pokud cítíš, že jsi v právu, máš možnost zaplatit znalce, v případě, že by na kočáru vadu shledal, jdou výdaje na vrub prodávajícího. Samozřejmě můžeš poslat ČOIku, která vždycky něco najde, vyhrožovat podáním žaloby, je docela dost možností, hlavně se nenechat odradit, chápu, že do reklamace kočáru pravděpodobně někde z Polska se nikomu nechce, ale to je problém rpodávajícího a ne tvůj.

• Citovat
  • Upravit
napresdrzku
17.7.13 16:15

Jinak snad dostatečnej důvod, že na kočáru by se šetřit nemělo + prodejce by se taky měl vybírat, protože dovízt nebo nechat si to z Polska poslat umí každý, ale postavit se k reklamaci čelem a ještě jí vyřešit už tak častý nebývá.

• Citovat
  • Upravit
monca114
17.7.13 16:47
@napresdrzku píše:
Jinak snad dostatečnej důvod, že na kočáru by se šetřit nemělo + prodejce by se taky měl vybírat, protože dovízt nebo nechat si to z Polska poslat umí každý, ale postavit se k reklamaci čelem a ještě jí vyřešit už tak častý nebývá.

Tak rozbít se může i drahej kočár, ne? A s reklamacema je to prostě špatný…

Trvala bych na svým a reklamovala znova

• Citovat
  • Upravit
9
17.7.13 21:02

Prodavačka řekla příteli když tam byl naposledy, že pro ně je to vyřízené, že už nemáme chodit. Reklamace neuznána z důvodu:Záruka se vztahuje pouze na vady výrobní nikoli na vady mechanické způsobené např. špatnou manipulací, nedostatečnou údržbou, nárazem, oděrem, opotřebením… :nevim: V právu určitě jsem, ale jak píšu. Volala jsem někam kde odzkušujou výrobky, a pán mi řekl, že odzkoušení stojí tisíce, záleží co, a pokud uznají chybu prodejce tak ještě záleží na tom, zda budou ochotni se dohodnout, pokud ne tak bych musela podat žalobu. Je to polskej kram…dost mě to štve, že nemůžu v klidu někam vyjet, pořád jen řeším problém s kočárem. No jo, když tomu člověk nerozumí, tak je to na prd. Mít tak známího kterej by v tom uměl chodit, a měly by po prdeli. Děkuji za rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
17.7.13 21:29
@leleniska píše:
Prodavačka řekla příteli když tam byl naposledy, že pro ně je to vyřízené, že už nemáme chodit. Reklamace neuznána z důvodu:Záruka se vztahuje pouze na vady výrobní nikoli na vady mechanické způsobené např. špatnou manipulací, nedostatečnou údržbou, nárazem, oděrem, opotřebením… :nevim: V právu určitě jsem, ale jak píšu. Volala jsem někam kde odzkušujou výrobky, a pán mi řekl, že odzkoušení stojí tisíce, záleží co, a pokud uznají chybu prodejce tak ještě záleží na tom, zda budou ochotni se dohodnout, pokud ne tak bych musela podat žalobu. Je to polskej kram…dost mě to štve, že nemůžu v klidu někam vyjet, pořád jen řeším problém s kočárem. No jo, když tomu člověk nerozumí, tak je to na prd. Mít tak známího kterej by v tom uměl chodit, a měly by po prdeli. Děkuji za rady…

Není nic jednosužšího, než jít na ČOI

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí