Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymne, radsi. Snad pochopite.
Vadi vam slovenstina? Myslim to ve smyslu, ze clovek co tu zije x let ma porad potrebu mluvit slovensky. Ja se priznam, ze mi to vadi a to dost. Mam, mela jsem kamosku co ma stejne stare dite. Ale porad mele slovensky, muj syn ji nekolikrat rekl, ze nerozumi. A ona se jeste citila dotcena, ze by snad rozumet mel, kdyz sme byli jeden stat ![]()
To samy, kdyz mi nekdo zavola treba z banky, snazi se mi nabizet nejakou sluzbu a melou slovensky
chci toho tolik aby se v cechach mluvilo cesky?
Ne nevadí a moc se mi líbí ![]()
Ráda jí poslouchám ale nerada čtu ![]()
@Anonymní píše:
Anonymne, radsi. Snad pochopite.
Vadi vam slovenstina? Myslim to ve smyslu, ze clovek co tu zije x let ma porad potrebu mluvit slovensky. Ja se priznam, ze mi to vadi a to dost. Mam, mela jsem kamosku co ma stejne stare dite. Ale porad mele slovensky, muj syn ji nekolikrat rekl, ze nerozumi. A ona se jeste citila dotcena, ze by snad rozumet mel, kdyz sme byli jeden stat
To samy, kdyz mi nekdo zavola treba z banky, snazi se mi nabizet nejakou sluzbu a melou slovenskychci toho tolik aby se v cechach mluvilo cesky?
Já ten anonym nechápu teda ![]()
Proč by jako nemohli mluvit slovensky? to neznamená že když žijou tady tak musí mluvit česky ty víš jistě kdyby ses odstěhovala na Slovensko že bys už mluvila jen slovensky i to uvědom je to směšné
Ne, slovenština mi nevadí. bože vždyť jsme jako sourozenci
občas hlavně u delších věcí mám problém pochopit psaný text, ale přečtu si to 2× a je to ok. A mluvenou slovenštinu přímo miluju ![]()
A je dobře že jsi anonym, aspoň si nepokazíš dobré jméno, protože ten tvůj příspěvek je slušný psycho
![]()
No, upřímně, asi trochu jo… ![]()
Slovenština je teda pro mě jeden z nejkrásnějších jazyků, ale moc mě nebaví se dívat třeba na film ve slovenštině nebo číst článek, atd… ![]()
Joooo, ale písničky, to je něco jiného… ![]()
Ty situace co popisuješ by mi vadily(dotčená kamarádka, telefonát z banky). Jinak mi slovenština nevadí, pokud někdo chce mluvit at mluví, ale nepohoršuje se, že někdo nerozumí ![]()
Líbí se mi slovenština. Je to oproti češtině takový zpěvný, měkký jazyk. Ale češtinu samozřejmě miluji taky. Vůbec nevnímám, když na mě někdo mluví slovensky, nebo mluví česko-slovensky. Měli jsme přednášky, kdy lektorka přecházela plynně z češtiny do slovenštiny a naopak. A kolikrát jsem si až po nějaké době řekla, aha, ona mluví slovensky.