Vadí vám slovenština?

6024
16.1.14 21:31

Vadi vam slovestina?

Anonymne, radsi. Snad pochopite.
Vadi vam slovenstina? Myslim to ve smyslu, ze clovek co tu zije x let ma porad potrebu mluvit slovensky. Ja se priznam, ze mi to vadi a to dost. Mam, mela jsem kamosku co ma stejne stare dite. Ale porad mele slovensky, muj syn ji nekolikrat rekl, ze nerozumi. A ona se jeste citila dotcena, ze by snad rozumet mel, kdyz sme byli jeden stat :roll:
To samy, kdyz mi nekdo zavola treba z banky, snazi se mi nabizet nejakou sluzbu a melou slovensky :zed: chci toho tolik aby se v cechach mluvilo cesky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65370
16.1.14 21:33

Ne nevadí a moc se mi líbí :lol:
Ráda jí poslouchám ale nerada čtu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
16.1.14 21:34
@Anonymní píše:
Anonymne, radsi. Snad pochopite.
Vadi vam slovenstina? Myslim to ve smyslu, ze clovek co tu zije x let ma porad potrebu mluvit slovensky. Ja se priznam, ze mi to vadi a to dost. Mam, mela jsem kamosku co ma stejne stare dite. Ale porad mele slovensky, muj syn ji nekolikrat rekl, ze nerozumi. A ona se jeste citila dotcena, ze by snad rozumet mel, kdyz sme byli jeden stat :roll:
To samy, kdyz mi nekdo zavola treba z banky, snazi se mi nabizet nejakou sluzbu a melou slovensky :zed: chci toho tolik aby se v cechach mluvilo cesky?

Já ten anonym nechápu teda 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ShadowHunter

Nevadí :-D

• Citovat
  • Upravit
575

Proč by jako nemohli mluvit slovensky? to neznamená že když žijou tady tak musí mluvit česky ty víš jistě kdyby ses odstěhovala na Slovensko že bys už mluvila jen slovensky i to uvědom je to směšné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rebeccca

Je to nádherný jazyk ;)

• Citovat
  • Upravit
36504
16.1.14 21:35

Mám ji moc ráda, krásný jazyk. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rebeccca
  • Citovat
  • Upravit
K-Black

Ne, slovenština mi nevadí. bože vždyť jsme jako sourozenci :lol: občas hlavně u delších věcí mám problém pochopit psaný text, ale přečtu si to 2× a je to ok. A mluvenou slovenštinu přímo miluju :palec:

A je dobře že jsi anonym, aspoň si nepokazíš dobré jméno, protože ten tvůj příspěvek je slušný psycho :roll: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
stazinka09

Nevadí naopak je to líbezné pro ucho :mrgreen:
si divná

• Citovat
  • Upravit
6578

No, upřímně, asi trochu jo… :oops:
Slovenština je teda pro mě jeden z nejkrásnějších jazyků, ale moc mě nebaví se dívat třeba na film ve slovenštině nebo číst článek, atd… :nevim:

Joooo, ale písničky, to je něco jiného… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235

Nevadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620

Ty situace co popisuješ by mi vadily(dotčená kamarádka, telefonát z banky). Jinak mi slovenština nevadí, pokud někdo chce mluvit at mluví, ale nepohoršuje se, že někdo nerozumí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10264
16.1.14 21:36

Líbí se mi slovenština. Je to oproti češtině takový zpěvný, měkký jazyk. Ale češtinu samozřejmě miluji taky. Vůbec nevnímám, když na mě někdo mluví slovensky, nebo mluví česko-slovensky. Měli jsme přednášky, kdy lektorka přecházela plynně z češtiny do slovenštiny a naopak. A kolikrát jsem si až po nějaké době řekla, aha, ona mluví slovensky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
16.1.14 21:36

Nevadí slovenština ani jiný jazyk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie