Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ano,vadilo by mi to a kamaradce bych o tom rekla,setrne upozornila,ze mi to vadi,mas novy koberec,ktery se znecistuje moci
,neni nic jednodussiho,nez ji to proste rict.Nebo nerikat a smirit se s tim.
čůrání na válendě,rozlité čůrání na koberci- vadilo by mi to a né málo ..proč jí neřekneš,že Ti to vadí?
Na návštěvě dodržujeme pravidla, která platí tam, to samé vyžaduji u nás doma. Pokud si kamarádčino dítě může u nich doma šplhat na stůl, tak tady ne. Všechny kámošky to respektují, měla by jsi to kamarádce říct, že bys nerada mátla svoje děti, že oni to nemůžou a její dítě ano.
To by mi také vadilo a určitě bych ji to řekla!! Nějak mile, ale řekla. Ono je něco jiného když se stane nehoda, jsou to jenom malé děti a stát se může cokoliv, ale tohle je špatným přístupem.
Vadilo by mi to hodně a minimálně bych jí taktně naznačila, že takhle u nás ne. Pokud by to nepomohla, asi bych to řekla na plnou pusu (i když by mi to bylo blbý), a to i s důvody, proč mi to vadí (nejen kvůli vybavení bytu, ale i kvůli dětem, že nechci, aby se to před nimi přecházelo).
Určitě bych jí to nějak řekla.Oni jsou u vás na návštěvě a tak byměli respektovat tvé přání.A nepřijde mi normální,že dítě čůrá na válendě a samo nosí nočník do záchoda ![]()
No to si piš, že by mi to vadilo. Kamarádku bych slušně, ale rázně upozornila na to, že takhle teda ne.. To snad musí pochopit.
Jo vadilo … mě by nenapadlo dávat dítěti nočník na postel, gauč vůbec. Nevim proč by mi to měla dělat návštěva
Stejně tak jako moje dítko nemůže po gauči skákat, klidně okřiknu i cizí .. je to moje a nevim proč by mi to měli cizí ničit
.
Já jsem jí to řekla, opatrně, jenže ono je to jaksi k ničemu.Já jsem to začala dělat tak, že porstě dítku nedovolím čůrat kdekoliv jinde než v koupelně nebo na záchodě, vždycky zasáhnu. Dítko mě už začíná kapku nesnášet, ono je toho víc, já prostě napomenu, ono na to není zvyklé, řeklo mi, že jsme čarodejnice
, maminka na to nic neřekla, tak jsem si to vyřídila sama.Já ale nechci vychovávat cizí děti, od toho má své rodiče.Možná to přeháním, já trvám na tom, že jí se u stolu, obzvlášt meloun, broskve apod, a vůbec i ze zásady,samozřejmě s něčím můžou taky pobíhat, to je jasné.Ale když něco řeknu, tak to platí, u mých dětí.No jinak jí mám ráda, ale občas nechápu.Děkuju za příspěvky
Já myslím, že to vůbec není o tom jestli máš byt a zařízení nové nebo ne, ale otom, že je to TVOJE domácnost. Doma ať si člověk dělá co chce, ale na návštěvě se prostě musí řídit tak jak to mají oni zařízené. Já bych dítě na válendu na nočník neposadila, ale to je jedno. Prostě kamarádku slušně požádej ať dítě čurá na nočníku na zemi, nejlépe v koupelně, nebo někde poblíž záchoda, kde se dá i možná „nehoda“ uklidit. Já myslím, že na tomto vůbec nic není a myslím, že kamarádka to pochodpí.
Anonymní píše:
Já jsem jí to řekla, opatrně, jenže ono je to jaksi k ničemu.Já jsem to začala dělat tak, že porstě dítku nedovolím čůrat kdekoliv jinde než v koupelně nebo na záchodě, vždycky zasáhnu. Dítko mě už začíná kapku nesnášet, ono je toho víc, já prostě napomenu, ono na to není zvyklé, řeklo mi, že jsme čarodejnice, maminka na to nic neřekla, tak jsem si to vyřídila sama.Já ale nechci vychovávat cizí děti, od toho má své rodiče.Možná to přeháním, já trvám na tom, že jí se u stolu, obzvlášt meloun, broskve apod, a vůbec i ze zásady,samozřejmě s něčím můžou taky pobíhat, to je jasné.Ale když něco řeknu, tak to platí, u mých dětí.No jinak jí mám ráda, ale občas nechápu.Děkuju za příspěvky
Já taky nemám potřebu vychovávat cizí děti .. ale vím že ani to moje není vždycky slušné a ukázněné
.. ovšem s klidem cizí dítko napomenu, přikážu … jí se u stolu, jestli nechceš sedět tak to polož a jdi si hrát. Pokud na to maminka nereaguje tak holt má smůlu no. Když tě neposlechne moje dítko, řeknu mu to já … jsme u tebe na návštěvě, takže se budem chovat jak chceš ty.
S kamaádkou si promluv .. ![]()
Tak když to jaksi nepobrala když jsi jí to řekla tak bych jí k sobě domů už nezvala.Normálně bych jí řekla,že spolu s dětmi můžeme chodit ven a nebo k ní,ale když nerespektují vaše zvyky(normálních lidí
) tak ať se nezlobí,že domů je zvát už nebudeš.Třeba se chytí za nos. ![]()
hmm, tak když to nepobrala maminka, tak budeš muset být asi otravná tak dlouho, dokud to nepochopí dítko, že u tebe se jede podle určitých zásad. Je mi jasné, že se ti do toho vůbec nechce, člověk má dost starostí s výchovou svého, ale když to kamarádka ignoruje, tak ti zbývají 3 věci…buď se tedy o usměrňování jejího dítěte budeš starat ty, ještě jednou si s kamarádkou rázněji promluvíš, že u tebe se bude její dítě řídit tvými pravidly, nebo budeš chodit jedině na návštěvu k nim a domů si je už nepustíš ![]()
Maminky, ráda bych znala váš názor, omlouvám s eza anonymitu. Mám problém s kamarádkou, mám ji moc ráda, ale pár věcí mi vadí. Např. to,že nechá svoje dítko např. čůrat na válendě mých děti- samozřejmě na nočník, nakonec nechá dítko, aby běželo s plným nočníkem do koupelny, čůrání vždycky trošku rozlije na koberec.No prostě já mám byt vcelku nový a horkotěžko zařízený, ono je toho víc.Hlavně mi jde o to, že moje děti jsou vedené k tomu, že si věcí mají vážit a neničit.Na návštěvě mají také zakáno věci poškodit. Já nevím
, jsem normální že mi to vadí?Vadilo by vám to také?Ono ke toho trošku víc, to by bylo na dýl.Jinak je vše ok, jen že mají k jistým věcem jiný přístup, a mně to vadí.Porsím napište, díky