Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vadilo, ale hlavně bych ji nikdy nenechala dávat nočník na válendu… Zeptala bych se jí, zda si doma taky čurá na postel. Ve tvém domě jsou pravidla taková jaká určíš ty, a ne jaká určí ona. A když něco udělá a ty na to nic neřekneš… Tak jak má vědět že to je špatně.
No jestli už umí oslovavat „čarodejnice“ tak už by se mohla vyčůrat i na wc..
Když se nemají rodiče k akci, vychovávám o sto šest a je mi jedno, zda mě dítě kvůli tomu „miluje“ , já ho k životu nepotřebuju..
Nedělej si násilí se slušností a taktem a praktikuj s důrazem vše co chceš. jsi doma..Co je to za kamarádku, že nereaguje na jasné signály?? ![]()
Tak to by mi teda taky vadilo. Na návštěvách taky dodržujeme určitá pravidla, naštěstí se teda stýkám s maminkama, který mají pravidla tak nějak stejná. Tudíž nezbourat barák a nezničit domácnost, protože to ještě několik let musí vydržet, zvlášť když na to člověk dřel horko těžko a pak přijde cizí dítě a zničí mi to? Tak to ani omylem. Asi bych si důrazněji o tomhle s kamarádkou promluvila a řekla jí co se mi líbí a především co se mi nelíbí a že ať si to jinde dělá jak chce, ale u mě prostě NE! Bude to těžký, ale domácnost bych si zničit nenechala a pracnou výchovu dětí taky ne a pokud ti řekne něco ošklivýho, tak by ta máma rozhodně zasáhnout měla, protože tohle se opravdu nedělá!
Tak když jdu někam na návštěvu, tak musím počítat, že tam můžou mít zcela jiný pravidla než my doma, ale jsem návštěva, tak se podle toho musím zařídit.
Rozhodně bych nestála o počůranej koberec a postel a klidně bych byla za čarodějnici a vyřídila si to sama, víš co se říká, líná huba holý neštěstí
. Navíc čím dýl v sobě podobný věci dusí a neřeší, tím hůř. Pak to může slušně vygradovat.
No, když se přišli podívat na nše mimčo, tč asi týdenní, tak chtěla dítku dovolit nakráčet s odkvetlou pampeliškou, to jsem vysvětlila, že raději ne, aby to miminku nevletělo do pusinky.Přijde vám to normální?V obýváku na návštěvě kde je nota bene novorozeně nechat dítě rozfoukat pampelišku?A dítě už není tak malé, podotýkám,a když dítě kamarádky napomenu, tak třeba porti mě hodí angličáka, a to držím mimčo na ruce.A maminka nechá mě abych to vyřídila, aby jí nemusela napomenout.Pak jsem vždycky naštvaná, dítě mám chut seřezat
.Nechci aby to dopadlo tak, že budu na dítě alergická, je to vina maminky
Vadilo by mi to a to hodně! Tohle přece není normální, chtěla bych teda vidět jak to vypadá u ní doma ![]()
Rozhodně bych jí to vysvětlila, je vidět, že si s výchovou svého dítěte moc vrásky nedělá ![]()
A navíc je divný, že její dítě musíš okrřikovat ty, to je přece její práce, ona by to měla dělat automaticky. Jako je to její věc jak si ho vychová, ale aspon u tebe doma by měla respektovat určitý pravidla a dítěti si trochu zkrotit. Prostě jí to budeš muset vysvětlit, pak by se mohlo stát, že se kvuli tomu třeba i pohádáte ![]()
taky by mi to vadilo, normální jsi, chceš to mít doma hezký a svý děti ti taky nečůraji na posteli a nevylejvaj čůránky po zemi ,tak nevidím důvod proč by to měly dělat děti cizí, promluv s ní ![]()
verenika píše:
Tak když to jaksi nepobrala když jsi jí to řekla tak bych jí k sobě domů už nezvala.Normálně bych jí řekla,že spolu s dětmi můžeme chodit ven a nebo k ní,ale když nerespektují vaše zvyky(normálních lidí) tak ať se nezlobí,že domů je zvát už nebudeš.Třeba se chytí za nos.
Presne tak - ja mela taky takovou kamaradku, u nas si venku hodila nohy na stul a popijela kaficko a jejiho nevycvalaneho klacka jsem mela na hrbu ja a jeste mne ukolovala vetama jako „hele posad ho na nocnik, kdyz davas malou“ nebo „namaz mu chleba, on knuci ze ma hlad“, o bordelu, co po sobe nechali nemluve - do bazenu lezl v botech, takze ja pak cely vecer vybirala travu sitkou a pulku piskoviste rozsypana, babovky po cele zahrade, houpacka omatlana od broskve, takze vosy tam mely preeee a jeste pyskovala, je vy mate neposekanou travu… ![]()
Priste, kdyz se chtela pozvat, tak jsem na plnou hubu ji rekla, ze ted jsou na rade oni, ze ja si chci taky na navsteve odpocinout a cely vecer nelikvidovat spoust - no pozvala mne jednou a byla jako ostriz - ona totiz ma rada doma poradek, takze objizdi kamaradky - to jsme se s ostatnima dvema holkama shodly…od te doby mam klid…
Anonymní píše:
No, když se přišli podívat na nše mimčo, tč asi týdenní, tak chtěla dítku dovolit nakráčet s odkvetlou pampeliškou, to jsem vysvětlila, že raději ne, aby to miminku nevletělo do pusinky.Přijde vám to normální?V obýváku na návštěvě kde je nota bene novorozeně nechat dítě rozfoukat pampelišku?A dítě už není tak malé, podotýkám,a když dítě kamarádky napomenu, tak třeba porti mě hodí angličáka, a to držím mimčo na ruce.A maminka nechá mě abych to vyřídila, aby jí nemusela napomenout.Pak jsem vždycky naštvaná, dítě mám chut seřezat.Nechci aby to dopadlo tak, že budu na dítě alergická, je to vina maminky
Našim sousedům přišlo normální, když mi dvouapůlletý syn (můj) přivedl jejich 4letého a chtěl ho natahnout (nemytého, s botami) do ložnice, kde jsme kojili. Když jsem je vypakovala ven, koukali na mne jak na vola, že přeci Kubík ví co dělá, tak proč je vyháním… Takže ano, bohužel mi to přijde normální
A radši tu pampelišku než ruce od hlíny a čurání (bylo léto, sousedi zásadně v létě čurají na zahradě, neposílají domů na WC, ani umýt ruce).
Tak to by mi zcela jiste vadilo a urcite bych ji to rekla a rozhodne bych to rekla narovinu.
A prece nejde o novy byt nevo zarizeni,ale o to,ze je to TVUJ byt a tve pravidla.
Pokud to tva kamaradka nerespektuje,tak bych ji nezvala.
Moc všem děkuji za názor, je stejný jako můj
. Pokud ještě někdo napíše, budu ráda, třeba se najde ještě někdo, kdo má podobný problém s kamarádkou. Já o ni nechci přijít, v jiných věcech je zas na ni spoleh a rozumíme si. Hezký večer
vadilo by mi to, rekla bych s usmevem „jeeee, prosimte, at mi nepoleje curanim koberec, muzes mu to prosim odnest sama“ a ocekavala bych, ze kamoska rekne „jasne“.
- takove jsou moje kamaradky, takze bych se nebala resit to hnedka. Vetsina kamaradek by snesla s humorem i nevazne minene poznamky o tom, ze jinak budou platit ten tricetitisicovy persan, nebo ze jinak se jim vycuram u nich doma na koberec a podobne ![]()
Vadilo by mi to a pokud kamarádka nepobrala Tvé připomínky,setkání bych neorganizovala doma,ale třeba v Mateřském centru.
to nemyslíš s tím čůráním vážně.
Hnus.
TAk to bych udělal hodně vělký fičák hned, cos e to stalo po 1 a teda do by bylo… brrr.
v mém bytě bude dodržovat moje pravidla a pokud je nerespektují, nemají tam co dělat… když o ni jako kamarádku nechceš přijít, choď radši k nim i když kdo ví, jak to tam vypadá ![]()
Moc děkuji za vaše názory, ted půjdem na procházku, večer zase juknu, jestli něco přibylo
. Hezký den všem