Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, na podzim mě čeká operace-vaginální hysterektomie a plastika pochvy. Je mi 37 let a zajímaly by mě vaše zkušenosti s tímto zákrokem. Díky
Ma za sebou mamka, delali ji na jare. Nevim, co bys chtela vedet. Prvni den po operaci bolesti bricha, kazdy dalsi den o moc lepsi. Vlastne od druheho dne mama normalne chodila, sprchovala se, proste sobestacna. Dloho nesmis zvedat nic tezkeho.
@Eemii
Díky, takže to asi nesla vcelku v pohodě, doufám, že to taky takhle v pohodě ustojím ![]()
Dobrý den,
na této operaci jsem byla 7.6.2012.Mohu vam říci, za ten strach to vůbec nestojí. V 11 h.jsem šla na operaci, večer už jsem šla s pomocí sestřičky k umyvadlu, vyčistit si zuby, druhý den jsem chodila jako bych po operaci nebyla.Ani břicho mně nebolelo.Byla jsem v J. Hradci, mohu vřele doporučit, i když tuto nemocnici pomlouvají, skutečnost je jiná. Jsou tam moc milý, a mají krasný přístup k pacientům. Máte tam narok na injekce proti bolesti, ty si nechavejte píchat, a věřte, nic nebudete cítit. Pobyt je 6-7 dní od operace.Doma už jsem měsíc.
@colan píše:
Dobrý den,
na této operaci jsem byla 7.6.2012.Mohu vam říci, za ten strach to vůbec nestojí. V 11 h.jsem šla na operaci, večer už jsem šla s pomocí sestřičky k umyvadlu, vyčistit si zuby, druhý den jsem chodila jako bych po operaci nebyla.Ani břicho mně nebolelo.Byla jsem v J. Hradci, mohu vřele doporučit, i když tuto nemocnici pomlouvají, skutečnost je jiná. Jsou tam moc milý, a mají krasný přístup k pacientům. Máte tam narok na injekce proti bolesti, ty si nechavejte píchat, a věřte, nic nebudete cítit. Pobyt je 6-7 dní od operace.Doma už jsem měsíc.
Děkuji moc za reakci a přeju hodně zdraví!
Opravdu se nebojte, vše zaspíte a pak už bude jenom lépe, at vam to vše dobře dopadne a rychle jste se uzdravila, přeji krasný den
Přeji krásný den, na této operaci jsme byla ve 32 letech… bolest - bolelo to jako po každé operaci břicha. Ze začátku asi 3 týdny jsem měla pocit, že když nepůjdu na záchod hned jak se mi chce, tak se asi poč,,,takže jsme chodila často močit, ale je to normální, protože močový měchýř může trošku poklesnout a tudíž to chce trošku času a trénink než se to vrátí. Ale není to žádná katastrofa.
@matiz2610
Děkuji, už jsem 3 měsíce po operaci a už jsem v pořádku.
Moju mamku to caka zajtra
velmi sa o nu bojim, ma len 45 rokov
Citala som hrozostrasne clanky o tom ako zeny velmi rychlo zostarnu, priberu, upadnu do depresii… http://najmama.aktuality.sk/…a-jednu-noc/ a ja mam o svoju maminu velky strach…musi to podstupit lebo jej klesla maternica…ked som sa narodila mala som 4 kila a nechali ju rodit klasicky bez cisarskeho ![]()