Vaginální zápach

29
22.2.15 15:30

Vaginální zápach

Ahoj holky,

omlouvám se jestli tu již takové téma je, ale já ho bohužel nenašla.
Mám takový problém. Poslední dobou mě dost často trápí zápach z vagíny. Občas je i velmi silný. Je to cítit i přes oblečení a je to velmi nepříjemné. Hygienu dodržuji pravidelně. Používám intimní mýdla, ale dočetla jsem se, že i ty můžou být příčinou zápachu, protože mi narušují přirozené prostředí v pochvě, takže se je snažím vynechávat a umývat se jen vodou. Jednou měsíčně vždy 1 nebo 2 dny po menstruaci si dělám i výplach Rosalginem.
Když se třeba milujeme s přítelem a jsem vzrušená tak je to taky silněji cítit. Přítel si nikdy nestěžoval, ale mě je to celkem nepříjemné.
Máte s tím některá zkušenost? Přemýšlela jsem zajít si do lékárny a koupit si na to něco, ale vůbec nevím co? Na gynekologii jsem objednaná, ale až na duben jelikož jsme se stěhovali a já musela hledat nového doktora a bohužel nejde jinak než si počkat.
Všem děkuji za pomoc a rady.Budu moc vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
892
22.2.15 15:34

Ahoj, existují čípky Gyntima, které mimo jiné neutralizují nežádoucí pachy v pochvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
22.2.15 15:36
@Stefi90 píše:
Ahoj holky,omlouvám se jestli tu již takové téma je, ale já ho bohužel nenašla.
Mám takový problém. Poslední dobou mě dost často trápí zápach z vagíny. Občas je i velmi silný. Je to cítit i přes oblečení a je to velmi nepříjemné. Hygienu dodržuji pravidelně. Používám intimní mýdla, ale dočetla jsem se, že i ty můžou být příčinou zápachu, protože mi narušují přirozené prostředí v pochvě, takže se je snažím vynechávat a umývat se jen vodou. Jednou měsíčně vždy 1 nebo 2 dny po menstruaci si dělám i výplach Rosalginem.
Když se třeba milujeme s přítelem a jsem vzrušená tak je to taky silněji cítit. Přítel si nikdy nestěžoval, ale mě je to celkem nepříjemné.
Máte s tím některá zkušenost? Přemýšlela jsem zajít si do lékárny a koupit si na to něco, ale vůbec nevím co? Na gynekologii jsem objednaná, ale až na duben jelikož jsme se stěhovali a já musela hledat nového doktora a bohužel nejde jinak než si počkat.
Všem děkuji za pomoc a rady.Budu moc vděčná.

gynekolog? výtěr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
22.2.15 15:47

O Gyntimě jsem slyšela akorát jsem nevěděla zda se dá použít i na můj problém, takže teď už vím a zkusím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
22.2.15 15:56

Bych zavolala k novému gynekologovi a řekla že je to akutní což asi bude nějaký zánět, pokud od tama zavání… Nenechávala bych to další 2 měsíce být :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
22.2.15 15:56

Při nejhorším můžeš zajít do nemocnice, v místě kde bydlíš na ambulanci tam tě jistě vezmou jen co si vysedíš „řadu“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
22.2.15 17:05

Já bych to tedy také řešila s lékařem dříve než za dva měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.15 17:12

Zakladatelko, jsi si opravdu jistá, že je vede pochází z přímo vaginy? Nepochází to z prostoru mezi velkými a malými pysky. Jasně že se tam všechny ženský myjeme, ale jsou tam aromatické žlázy, které vylučují hodně apecifický pach i po umytí. Umyj se normálně jako vždycky a pak tamtudy projeď prstem a očichej. Možná to fakt není žádným výtokem, ale tímto.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.15 17:13
@Anonymní píše:
Zakladatelko, jsi si opravdu jistá, že je vede pochází z přímo vaginy? Nepochází to z prostoru mezi velkými a malými pysky?jsou tam aromatické apokrinní žlázy. Jasně že se tam všechny ženský myjeme, ale jsou tam žlázy, které vylučují hodně apecifický pach i po umytí. Umyj se normálně jako vždycky a pak tamtudy projeď prstem a očichej. Možná to fakt není žádným výtokem, ale tímto.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.15 19:26

Me zacal tento pach cca od 6mesice tehu :((

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.15 20:02
@Anonymní píše:
Me zacal tento pach cca od 6mesice tehu :((

To je ale otázka, odkud se to vine. Možná to opravdu není z vaginy, ale ze záhybů a není to nemoc ale prostě silnější ženská vůně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.15 20:12
@Anonymní píše:
To je ale otázka, odkud se to vine. Možná to opravdu není z vaginy, ale ze záhybů a není to nemoc ale prostě silnější ženská vůně.

I moc mi vice pachne, piju dost…

• Citovat
  • Upravit
29
22.2.15 20:35

Teď jsem se opravdu musela zamyslet a je pravda, že by to mohl být zápach z prostoru mezi pysky, protože já přímo na nějaké výtoky extrémně netrpím a až na ten zápach nemám žádný problém. Žádné svědění ani pálení. A je pravda, že když jsem tehdy půl roku neměla přítele ani pohlavní styk, tak žádný pach cítit nebyl… Až teď co mám zase sexuální život. A pokud si dobře pamatuji tak s partnerem předtím jsem taky ten zápach cítila ale tehdy jsem tomu nevěnovala takovou pozornost jako teď. Já se třeba i teď více potím a víc to zapáchá než třeba v létě. To se v podstatě potím ale nezapáchá to.
Nevíte co bych s tím mohla dělat? Je to fakt nepříjemné když si pak někde sednu a jen hodím nohu přes nohu a i přes oblečení ten zápach pocítím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.15 20:50
@Stefi90 píše:
Teď jsem se opravdu musela zamyslet a je pravda, že by to mohl být zápach z prostoru mezi pysky, protože já přímo na nějaké výtoky extrémně netrpím a až na ten zápach nemám žádný problém. Žádné svědění ani pálení. A je pravda, že když jsem tehdy půl roku neměla přítele ani pohlavní styk, tak žádný pach cítit nebyl… Až teď co mám zase sexuální život. A pokud si dobře pamatuji tak s partnerem předtím jsem taky ten zápach cítila ale tehdy jsem tomu nevěnovala takovou pozornost jako teď. Já se třeba i teď více potím a víc to zapáchá než třeba v létě. To se v podstatě potím ale nezapáchá to.
Nevíte co bych s tím mohla dělat? Je to fakt nepříjemné když si pak někde sednu a jen hodím nohu přes nohu a i přes oblečení ten zápach pocítím :(

Dám špalek na hlavu že to tak bude. Vagina ani výtoky v tom betonově nejsou. Mám pocit, že mám něco podobného, protože jsem hodně na čistotu a drbu to tam o stošest a stejně to tam cítím. Zajímavé je, že to úplně dočasně zmizelo na dovolené mimo Evropu.Snad jiná mikrobiální flora či co, nebo strava fakt nevím, ale bylo to tam dole úplně bez zápachu, čímž mám na mysli záhyby mezi malými a velkými pysky. Vrátím se do Evropy a za pár dní se to zase aromaticky. Potvrdil mi to i gynekolog, kterýmu můžu říci snad všechno, že to tak jeho pacientky mají v souvislosti se změnou klimatu nebo na dovolené. Záhada. Úplně vysvětlit se to nedá, snad ty apokrinní žlázy. Když jíte česnek, taky Vám to kůže vylučuje.

• Citovat
  • Upravit
29
22.2.15 22:06

Máte pravdu. Přišla jsem z práce, vykoupala se a opravdu to jde z těch záhybů. To je šílený. Zajímalo by mě jestli se s tím dá něco dělat. Ale pochybuju. Nejdříve jsem si myslela že mám právě zánět, ale když to jeden den cítit bylo a pak dva dny třeba ne a nic nepálilo a nesvědilo, tak jsem to vyloučila, protože se záněty mám dost zkušeností… Ale tohle je tedy prekérka. A jak jste psala, že jste dost na čistotu, tak já právě taky, proto jsem úplně zoufalá z toho zápachu, kdybych se nemyla, tak řeknu že jsem špiňuch a je to s toho, ale tohle je tedy šílený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí