Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak to je super.Uvidis chce to jen cas a super chlapa.A navic kdyz se snazi a dela takovehle romanticke veci si myslim ze to nebude dlouho trvat.Ale neuspechej to pekne si to uzivej.
Zakladatelko, ten problém jsem měla na začátku pohlavního života taky. Tehdejší partner byl ale natolik vstřícný, že jsme problém překonali poměrně rychle a sami. Stačilo mi, aby po pomalém vniknutí chvíli počkal, než jsme pokračovali. A samozřejmostí byla správná předehra. Budu ráda, pokud Ti tato moje zkušenost k něčemu bude. ![]()
Ahoj měla jsem ten samý problém s manželem (tehdy s přítelem) a bohužel se to postupem času zhoršovalo až to u mě dopadlo tak že jsem dospěla do stádia totální frigidity. To ti samozřejmě vůbec nepřeji a doufám, že se to u tebe bude vyvíjet k lepšímu. Mě nikdo nedokázal říct proč se mi to stalo. Nejdřív to vypadalo na hormonální poruchu - to se vyřešilo léky ale beze změny. Po gynekologické stránce v pořádku. Po psychické také - byla jsem u 2 sexuologů (jedna návštěva stačila, hodně špatná zkušenost s naprosto hrozným přístupem) a psycholog také na nic nepřišel. Po psychické stránce se cítím skvěle, manžela miluji nade všechno a je pro mě ten nejkrásnější chlap pod sluncem, ale sex s ním (i s kýmkoliv jiným) prostě už mít nemůžu a netoužím po tom… Teď mě lékař posílá ještě na CT mozku jestli tam není nějaký malý nezhoubný nádor, který to mohl způsobit. V kombinaci se štítnou žlázou a vysokým prolaktinem by to prý chtělo vyšetřit i když je to momentálně zaléčeno. Přeji ti hodně štěstí ať ti to s partnerem klape ![]()
Vaginismem jsem taky spoustu let trpěla, naštěstí mi jeden člověk poradil, že je to jen psychický problém uložený hluboko v podvědomí, hodně to taky souvisí se sebevědomím. Ten odborník mi poradil jednoduchý rituál, který to podvědomí odblokoval a zvýšil mi sebevědomí, což opravdu pomohlo. Ten rituál je vlastně v podstatě jednoduchý a je zaměřen a přijetí svého těla, psychicky zablokovanou ženu naučí vnímat jinak svoje tělo, naučí ji vnímat své tělo jako dokonalé a krásné, začnete svému tělu důvěřovat a vaginismus prostě zmizne.
@Ema90 píše:
Vaginismem jsem taky spoustu let trpěla, naštěstí mi jeden člověk poradil, že je to jen psychický problém uložený hluboko v podvědomí, hodně to taky souvisí se sebevědomím. Ten odborník mi poradil jednoduchý rituál, který to podvědomí odblokoval a zvýšil mi sebevědomí, což opravdu pomohlo. Ten rituál je vlastně v podstatě jednoduchý a je zaměřen a přijetí svého těla, psychicky zablokovanou ženu naučí vnímat jinak svoje tělo, naučí ji vnímat své tělo jako dokonalé a krásné, začnete svému tělu důvěřovat a vaginismus prostě zmizne.
Souhlasím, je to jenom o podvědomí. V mládí jsem tím taky nějakou dobu trpěla a vyřešilo se až přes to podvědomí.
Mě pomohla se svaly pracovat fyzioterapeutka Mgr. Michaela Horka, je to drahé, byla jsem tam asi jen 2-3× ale stalo to za to, je moc milá. Pomohla mi zvedomit si svalstvo.
Taky pomohl přítel ktery se opravdu snaží, jde na to pomaličku po malých kouskach, hodně se ptá a jeho velikost penisu mi vyhovuje. Bere to jako vyzvu, pripadam si jako zakleta princezna) obcas to nekdy boli ale je to cim dal lepsi. Snazim se u proniknutí soustredit na svaly a povolovat je. Cvicila jsem i s vibratory.
Vim jak moc je to frustrujici je to problem, taky jsem myslela ze nikdy nebudu moci mit penetrační sex ale opravdu se tim jde pracovat. Preju hodne štěstí) ![]()
Barbora13 Řekla, a i tak by si toho už si jaksi po třech letech všimul:D Jak už jsem psala, ještě před pár týdny to mezi náma nebylo nic moc, a vlastně jsem si ním ani sex nechtěla. Tak snad se to teďka postupně zlepší. Byly jsme teď hodně spolu a romantických chvilek bylo hodně, chce to asi ještě čas. Přítel je super, teď se fakt snaží, zapálí v ložnici svíčky, mezitím co se sprchuju, byly jsme v čajovně, nachystal večeři při svíčkách s vínkem