Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, chci se zeptat kolik váží a měří vaši loupežníci
v 18m.
Náš chlapík má 13,5 kg a měří cca82cm. jí 5× denně. Snažíme se jíst zdravě. Naši vrstevníci mají okolo 11kg, a když vidím co všechno sní i sladkého (což náš lupič dostane opravdu málokdy) Není to žádnej lenoch lítá od roku a je k nezastavení - tak čekám kdy to vyběhá ![]()
Jste na tom někdo podobně?
Neboj, náš Matýsek má 11,5 kg a je mu teprve 14 měsíců. Co se týče sladkého, tak má občas sušenky Hero a pribiňák. Jinak baští ovoce, zeleninku a pije jen vodu, šťávičky ani omylem.
Tuším, že v 18 měsících vás předženeme ![]()
M.
Ahoj.
Jsme taky „otesánek“. Radim má jen 13 měsíců, měří 79cm a váží 11,2 kg. Takže váhu v 18 měsících bych teda chtěla vidět
. Na druhou stranu myslím, že je docela velký, tatínek ale není žádný trpaslík, má velkou nohu - první botičky jsou pro nás problém. Prozatím chodí jen doma, ovšem pořád a vůbec je jak z divokých vajíček, na jaře bude běhat venku a tak se myslím váha upraví. S žádným jídlem, které mu připravím není problém - takže máme hodně zeleniny ( teda já jí tolik nesním
) a ovoce, sladkosti nepřeháním. Jí 5× denně. Dr. je s ním spokojená, váhově výškový percentil má 75 …
Prostě je to kus chlapa.
Myslím, že u tak malých dětí by se obavy s nadváhou neměly přehánět, jsou ve vývinu a tak případné výkyvy váhy a výšky mohou být normální.
Beruška
Já jsem ještě zapomněla napsat, že Matýsek měří jen 72 cm, což je na 11,5 kg docela málo, že jo?
M.
Kocky, nebojte sa, nas maly mal ako polrocny 9 kg, ako rocny 10,5 kg a teraz ako dvojrocny iba 12 kg, cize za rok pribral 1,5 kg. Po tom roku uz deti moc nepriberaju, ved su stale v pohybe. A to je nas syn zrut.
Naše Nikolka je jednoznačně největší dítě v okolí. Má skoro 20 měsíců, měří 90 cm a váží 13,8 kg. Tatínek měří 1,90 m a já 1,73m.
Ahoj,
sice nemám chlapáka, ale holčinu, přesto napíšu jak na tom jsme.
Váha- 12,30Kg
Výška- 83cm
Není to moc ideální, ale ona nemá být hubená po kom. Tatínek má 120kg a já taky nejsem tabulková. ![]()
Ahoj, tak my jsme asi z těch hubenějších - jen nevím, kde to sebral - v naší rodině hubený lidi prostě nejsou. Jo a má teda v 17 m 85 cm a 10,5 kg. Je teda pravda, že tomu jídlu moc nedá, a sladký taky nesmí - jen dětský piškoty.
Veronika a Luky
Ahojky!
Náš Vojta měl na KO v 18-ti měsících oficielně od doktorky 13,6kg a 90cm. A to se narodil o měsíc dřív 2,9kg a 49 cm. Nějak nám to chlapec dohnal a předehnal ![]()
Teď je mu 19m a určitě má 14kg. Pronese se ![]()
Manžel má 184cm a já 174. Jinak chlapi jsou z obou rodin spíš vyšší.
Jí 3× denně plus ovoce a nějaký ten piškot a křupky.
Lucka a Vojta
Nas malej ma 13,5 kg a 98 cm,ale jsou mu uz tri roky.Tak ze zadnej faldik na nem nenajdete,kazde dite je jine a budte radi ze jim chutna a nejsou kost a kuze:)
v tomto věku mám za to, že dítka vyrostou, jak to „mají v genech“. Prostě myslím, že se o „obezitě“ ještě nedá mluvit.
Já sama mám tři dítka : první mělo v 18m 14,5kg a 86cm, teď ve 3r má 21kg a 103cm. Holčička měla v 18m 11,5 kg a 81 cm, ve 2r bude mít cca 12,5 a 86cm, no a můj nemladší - v 9m 12kg a 76cm - prostě kluci jsou buci, a holčička je tintítko… A přitom baští relativně stejně (v úměru věku) a pohybují se jako čerti. PRostě trochu víc narostli. Protože nemají žádný velký faldíky, nejsou ani nijak tlustí - mám za to, že budou mít „těžké kosti“.
Takže na závěr: pokud je dítko pohyblivé, a relativně normálně baští, ať je jakékoliv, je v pohodě, co potom, kdyby náhodou onemocnělo - aspoň bude mít z „čeho marodit“. Je to pouze můj názor, proto mě za to nekamenujte, já to tak cítím…
Věra
ahoj,
já nemám loupežníka,ale loupežnici.v 18m má 86cm a 13,20kg.je stále hoooodně kojená.sladké nejí,nechutná jí.jí tak 4× denně+kojení,protože jinak prostě nechce.dle mojí dr. je to naprosto v pořádku.hubená není,je ale vidět,že má širší kostru-po nás.takže si tím hlavu nelámu.
luka
hehe no tak asi mám největšího hromotluka tady. Jířa byl coby miminko nedonošené skoro měsíc malinký, měl 49 cm a 3,13 kg. Do 3 měsíců byl malinký, do 6 měsíců stejně velký jako ostatní děti jeho věku a pak už šel výš a výš. Na 18 měs. měl 89 cm a 14 kg, teď na dvou a půl letech má 101 cm a 19 kg… jinak nohu má teď velikost 29-30, kupujem boty ob dva měsíce větší číslo. Ale já mám 178 cm a manžel 183, takže počítáme, že to žádný prcek nebude.
MEDUSO s těma 72 cm na 14 měs. jsi mě tak zaujala, že jsem zalistovala v diáři a zjistila, že tolik měl Jiří na 8,5 měsících a k tomu měl 10 kg
Docela legrace ![]()