Jidlo v noci u 18 mesicniho ditete

474
27.1.06 09:10

Jidlo v noci u 18 mesicniho ditete

Ahoj holky,
prosim o radu. Nase mala (18 mesicu) nechce pred spanim kasi ani mliko a tak ma nejakou normalni vecu jako my okolo 18 hod. a potom se v noci mezi pulnoci a 4 rano vzbudi a chce mliko. Kdyz ji ho nedame, vyvadi a dozaduje se mlika, dokud ho nedostane :( Vubec s manzelem nevime co s tim, ale nevyspali jsme se ani nepamatuju. Myslite, ze muze mit mala hlad? Svacu ma okolo 15.30.

Diky moc za rady :D

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
137
27.1.06 09:24

Ahoj Simonko,
tak to jsme na tom stejně. Moje malá ale nevečeří vůbec a mlíka se dožaduje někdy i dvakrát za noc. Kolikrát si připadám jak s novorozeňátkem, ale na druhou stranu jsem ráda, že si to mlíčko dá aspoň v noci, protože přes den ho do ní nedostanu a jogurty i tvaroh mi bojkotuje. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
27.1.06 11:19

Ahoj, hlad by mit nemela, ale mozna ma zizu. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
27.1.06 11:22

Holky, ja vam zavidim, prcek zacal asi pred 14 dny odmitat nad ranem UM. Pres den uz ho nechce vubec. Co bych dala za to, kdyby ho vyzadoval v noci.
Romca a David 14 mesicu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
27.1.06 12:06

Ahoj,
mám skoro 16 měsíčního prcka a taky v noci vyžaduje mlíko. Už se budil jen jednou, ale pak se začaly ozývat zoubky a jsme zas na 3 hodinových intervalech :? . Přes den taky moc mlíka nevypije tak mu ho v noci holt dělám. Ráda bych přešla třeba na čaj a co nejdřív nejlépe na nic, ale jak nedostane mlíko tak se hrozně rozčílí a ve vzteku mívá afekt, kdy přestává dýchat :( Takže tomu se snažím radši předcházet a holt stále nespím v kuse víc jak 3 - 4 hodiny. Dcera se v necelém roce odstavila a od té doby spí celou noc. Tenhle prďola se odstavil v 8 měsících a na to noční mlíko si zvyknul.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
27.1.06 12:07

Ahoj Simonka, viem, ze mudre knihy tvrdia, ze dieta nemoze mat v noci hlad, ale osobne s tym teda nesuhlasim.
Podla mna HODNE zalezi od toho, aky je jedlik a kolko vazi.
Je predsa rozdiel, ked ma moj syn 9kg a ine 15m dieta 12kg. Syn toho moc cez den nezje, aj kvoli tomu som vyrazne obmedzila kojenie, aby zjedol aspon nieco. Ked sa v noci zobudi mimo svoj papaci interval, tak sa da uspat aj pohladkanim, zmenou polohy, ale ked ma hlad, tak nepomoze nic len kojenie. Nie je to o tom, ze nevie zaspat sam, pretoze sam zaspava uplne bezne, je to o tom, ze nech mu dam hocico, tak ho to nezasyti, aj ked place a zaspi, tak je kazdych 5minut hore a pyta jest. U neho sa potreba neda oklamat. :-(
Preto kojim, ked sa inak neda a velmi place. Inak sa snazim ho uspat inym sposobom, casto staci ho ubezpecit, ze sme pri nom a zaspi aj sam.
Skusali sme uz vsetko a nic vyrazne nepomohlo. Spi pri teplote 18 stupnov, ma svoju izbu, pred spanim vetrame, zaspava sam, na veceru zje 150ml kase (viac do neho nedostanem) a najneskor po 4h ma hlad. Stoji v postielke a place. Vypije obe prsia, uplne hlce a spokojne zaspi.
Um nechce ziadne, flasky v noci do ust nevezme ani omylom, ani poharik, to len vyvola minimalne 2h zachvat placu.
Snazim sa do neho dostat cez den co najviac jedla, ale su to s nim teda boje. :-(A kedze skoro nic nezje, tak to niekedy logicky musi dohnat :-(
Nikto kto to nezazil, tak to nepochopi. :-((
Moc som ti asi nepomohla, ale snad ti aspon pomoze, ze v tom nie si sama, a ze ma niekto aj nazor, ze dcerka hlad mat moze. :wink:
Kamaratke sa budi chlapcek na UM od narodenia tiez kazde 4h, ked mu da caj, vodu, nariedene mlieko, tak sa zobudi este skor ako obvykle a upokoji sa az po mlieku. Tiez je z tych deti, co cez den moc nejedia. Tiez ma overene, ze sa budi hladom.
Kazdy mi tvrdi, ze sa uz budit nema a ze to hladom nie je, co ma dost deprimuje a potom sa uchylujem aj k vselijakym drsnym praktikam, ktore nemaju ziadny efekt, akurat ma potom mrzia.
Bohuzial casto maju tento nazor aj lekari :-( Nastastie moja dr. ma nazor taky, ze sa budi ciastocne aj kvoli svojmu temperamentu zdedenom po nas :-(
Prajem ti vela sil, my vstavame v noci ovela viac krat, je to na porazenie, ale co uz s nimi?? :-))
Mozes este skusit, ak si neskusala, jej to mlieko nariedit a postupne prejst na vodu, mozno to pomoze, ak nie, tak sa budi hladom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaa
100
27.1.06 12:45

Ahoj,

my jsme na tom jako Gothic, taky pořád kojím a taky mám dítě, co toho přes den moc nesní - tedy je to o hodně lepší, než dřív, ale proti ostatním dětem nic moc. Taky se snažím do ní přes den nacpat co se dá, dávat jí i hodně pít a omezovat kojení, ale pořád se mi budí v noci po 2-3 hodinách. U nás je to horší o to, že je zvyklá u prsa usínat a v noci, když se vzbudí, tak ji prostě nic jiného neuspí. Snažila jsem se ji uspávat jinak, zkoušela omezovat noční kojení, ale zatím bez úspěchu. Nechat plakat u nás nepomáhá - taky na to nemám nervy, je mi jí líto - tak ji vždycky hladím, broukám, šeptám, zpívám - a nic, brečí a když náhodou usne, tak je za chvíli zase vzhůru, takže výsledek je nevyspalá naštvaná máma a plačící naštvané dítě, které se - je-li mu vyhověno - hladově přisaje s povzdechem (jako konečně!), napije a usne. Takže podle mě to může být hlad nebo žízeň.
Doufám, že z toho vyrostou nebo si to časem nechají líp vysvětlit. Já bych za jedno-dvě buzení v noci byla šťasná, teď se díky rostoucím stoličkám budí i po hodině … jsem jako po flámu :wink:

Kaa + Bea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
27.1.06 13:25

Taky se přidávám…Anča nad ránem vyžaduje svoji lahev s kaší…asi bych to mohla odbourat,sice by to stálo drobet slziček,ale šlo by to.Jenže,má alergii na KM,takže je pouze na Nutrilonu Pepti,nesmí žádné mléčné výrobky a já do ní jinak ten 0.5l mlíčka denně nedostanu.Tak má ovocno-mléčnou kaši večer a k snídani řídkou z láhve.

Navíc,je to ranní ptáčátko a takhle vstává místo v půl páté v šest…

Ať už má hlad,nebo ne,sice se nevyspím,ale myslím,že je to takhle dobré pro obě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí