Autosedačka vajíčko - centimetry stačí, váha nee...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101683
20.2.10 18:56

steeve zeptám se ještě k těm sedačkám, je Besafe izi Combi jediná, která se dá vozit až do těch 18 protisměrně nebo jsou i další? A proč je u některých uvedeno, že jsou protisměrně třeba do 13 a pak už po směru, je to kvůli délce nožiček dítěte nebo je tam jiný důvod. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
21.2.10 13:12

Jani, na českém trhu je protisměrná až do 18 kg pouze Besafe IZI Combi( IZI Combi Iosfix, IZI Kid)
ostatní jsou protisměrné jen do 13 kg, a pak se musí otočit do posměru, je to právě kvůli konstrukci, u té Basafe je pomocí kostrukce vytvořen protor pro nyhy dítěte v protisměru, ty ostatní to nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pindruse009
9.12.11 21:28

Nevejdeme se do vajíčka na šířku

Dobrý den, mám opačný problém. Mám 3 měsíčního synka a má skoro 8kg. Do vajíčka (máme BeSafe Izi Go) se mi na šířku nemůže vejít. Nožičky mu koukají tak cca 15cm. Mohu koupit sedačku 0-18kg? Koukala jsem se ji po jiném vajíčku, ale vše bylo stejné. Poradíte co máme dělat?

• Citovat
  • Upravit
7159
10.12.11 09:24

pokud je opravdu tak velký že se nevejde do vajíčka tak jděte do sedačky 0-18, akorát pozor, třeba u Besafe do 0-18 je dobré mít nejméně 6 měsíců- oni totiž nejdou úplně do lehu, takže buď ještě vydržet ve vajíčku, nebo 0-18 ale takovou, která jde více do lehu, třeba Britax First class plus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.11 14:30

Stevee moc děkuju za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
14.7.19 21:54

Zkusim obnovit tuhle diskuzi, mám dcerku za týden oslaví první narozeniny. Jezdí ve vajíčku Maxi Cosi Cabriofix, hlavička ještě nepřesahuje zbývá nám pár cm. A teď k věci: je drobná nemá ani 8 kilo. Do 9kg daleko, přibývá velice pomalu i když je veliký jedlik. Jakou autosedačku pořídit? 9-18kg asi nebude vhodná, ve vajíčku jezdí na přední sedačce, mám vyplej airbag. Pořídit kategorii 0-18? Vůbec nevím, jakou vybrat už nějakou dobu se tím probírám, a vůbec netuším co zvolit. Na ceně úplně nezáleží. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.7.19 22:11

Do 15 měsíců musí být v protisměrné sedačce. Mě se osvědčila Romer first class 0-18kg. I v posměru jde hodně naklopit a dítě do tří let cestuje v pololehu. Pro moje usínací dítě ideál.

• Citovat
  • Upravit
1190
14.7.19 22:16

@Janli super, moc děkuji, kouknu na ni :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
14.7.19 22:24

@Janli nemusí, platí souvisle stále i předchozí norma, ale každopádně je to lepší a v případě zakladatelky nejlepší řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19571
14.7.19 22:27

Otázka zní.. proč musí z vajíčka?? je to nejbezpečnější, dokud nebude přečuhovat hlava, může být ve vajíčku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19571
14.7.19 22:28

Jinak se připojuji a chválím romer first class. dcera byla taky drobeček a musela jsem pořídit 0-18. (ovšem ona byla dlouhá, takže z vajíčka jí v roce čouhala hlava). jezdila v romeru dlouho v protisměru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
14.7.19 22:46

@Kikulele my jsme dceři taky na dlouho před 9 kg kupovali Cybex Sirona M2. Jde po i proti směru. Naše opice byla totiž schopná vylézt z vajíčka s 3bodovým pásem :zed:. Teď má 3r 94cm a 14kg a ještě má rezervu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.19 23:26
@Kikulele píše:
Zkusim obnovit tuhle diskuzi, mám dcerku za týden oslaví první narozeniny. Jezdí ve vajíčku Maxi Cosi Cabriofix, hlavička ještě nepřesahuje zbývá nám pár cm. A teď k věci: je drobná nemá ani 8 kilo. Do 9kg daleko, přibývá velice pomalu i když je veliký jedlik. Jakou autosedačku pořídit? 9-18kg asi nebude vhodná, ve vajíčku jezdí na přední sedačce, mám vyplej airbag. Pořídit kategorii 0-18? Vůbec nevím, jakou vybrat už nějakou dobu se tím probírám, a vůbec netuším co zvolit. Na ceně úplně nezáleží. :kytka:

Mám Romer Dualfix M I-size. A jsem s ní velmi spokojená. Je protisměrná, což zatím využíváme, ale lze použít i po směru jízdy. Ovšem super je otočný systém - na nastupování nedocenitelný - když lze dítko usadit i poutat směrem k sobě (tj. sedačka je vytočená do dveří). A také má velmi dobré bezpečnostní testy (viz. ADAC). Jen ne ve všech autech ji lze umístit na přední sedadlo (musíš ověřit na stránkách výrobce).

• Citovat
  • Upravit
3120
15.7.19 00:02

Trošku se sem s dovolením vetřu :D Máme také Römer first class, zatím ve sklepě, protože prcek se ještě vleze do vajíčka, ale brzo ji vytáhnu… Mám otázku na maminky, které ji mají… Můžu ji vozit na předním sedadle? A druhá otázka, protisměrná je dle výrobce 0-13kg, pak po směru. Mě by zajímalo, jestli v ní můžu vozit proti směru jízdy i třeba 15kg dítě? :think: Chtěla bych prcka vozit co nejdéle protisměrně, tak mě zajímá, jestli je to dáno tou váhou, nebo bude bezpečná i s 15-ti kilovym dítětem v protisměru… Víte někdo? Děkuji za odpovědi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.7.19 00:51

@Katus44 v protisměru ji na přední sedačce můžeš vozit s vypnutým airbagem, v posměru i se zapnutým. Protisměrná je jen do 13kg, protože s těžším dítětem přestává být v zatáčkách stabilní a naklání se. Nicméně, ono ti v protisměru dítě dýl nevydrží, nevejdou se mu tam nožičky, musí je mít vyvrácený a skrčený a to se jim moc nelíbí. Upřímně, nechápu jak takhle může někdo vozit ještě tříletý dítě. To jezdí s nohama za krkem? Navíc, jak už jsem psala, ta sedačka jde fakt hodně naklopit, takže dítě jezdí v pololehu a je to úplně něco jinýho než v sedačkách 9-18kg, který jsou konstruovaný jinak a dítě rovně sedí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix