Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Janli To neni v zadne vyhlasce, jdou to evtopske homologacni normy, tskze zalezi jakou mas sedacku, v nove podle isize musi byt do 15 mesicu v protismeru, ve starsi sedacce dle e44 muze od 9 mesicu, 9kg a sedu po smeru.
@Katus44 No teoreticky ji spolujezdci vozit muzes, prakticky ve vetsine aut ne, prozoze pres ni neuvidis do zrcatka a vubec rozumne vpravo, coz pri prednosti zprava neni uplne bezpecne.
@tereza12345 dcera z vajíčka nemusí, ještě, má tam ještě místo na hlavičku. Ale už hledám možnosti, jakou sedačku pořídit. ![]()
@Anonymní píše:
Mám Romer Dualfix M I-size. A jsem s ní velmi spokojená. Je protisměrná, což zatím využíváme, ale lze použít i po směru jízdy. Ovšem super je otočný systém - na nastupování nedocenitelný - když lze dítko usadit i poutat směrem k sobě (tj. sedačka je vytočená do dveří). A také má velmi dobré bezpečnostní testy (viz. ADAC). Jen ne ve všech autech ji lze umístit na přední sedadlo (musíš ověřit na stránkách výrobce).
Děkuji kouknu na ni. ![]()
@Aduš8 nevíš, prosím, kde bych ty normy dohledala? Já na to narazila ve chvíli, kdy byla ta vyhláška zveřejněná a od té doby ji nemůžu dohledat.