Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Jo, taky mi doktorka říkala uz ve 3 týdnech, ze mám omezit kojení
Pribiral ze začátku hodně. Kojila jsem normálně na požádání ![]()
@stinga píše: Více
Hele já myslím, že je. Teď si pročítám záznamy v průkazkách dětí a my tedy měli kontroly ve 4 týdnech a pak v 8 týdnech, ale přibraly mi všechny tři kojené děti kolem 1,5kg za 8 týdnů. A to nepily nijak významně moc. Takže asi kombinace hladovce, častého kojení a když maminka kojí šlehačku, možné je všechno ![]()
1700 gramů. V šesti týdnech měl šest kilo. Ale naše doktroka je normální a byla z toho nadšená. Naopak mě varovala, ať ho neomezuju a kojím na požádání.
A kojíš opravdu na požádání o jídlo nebo prostě dítě kníkne a ty prostě kojíš bez ohledu na důvod?
Dcera narozená s 3480 g, v 5 týdnech 4910 g, v 8 týdnech 5680 g. Plně kojená a měla ráda dudlík. V 5,5 letech 116 cm a 16 kg. Ted v 9 letech tuším 137 cm a necelých 24 kg.
Ve 4 týdnech byla hospitalizovaná, průkazku jsem s sebou neměla. A doktorka nechtěla věřit, že si správně pamatuju porodní hmotnost. Do lékařské zprávy úplně na závěr napsala větu: “Přibrala pěkně.”
Nikdo neřešil, že by probírala moc. Později někteří řešili její hubenost, ale to už je taky přešlo naštěstí.
Dcerka se narodila s 3,5 kg. V 6ti týdnech 5,2 kg. Nechápu, jak bys mela omezit kojeni. Ja kojila vzdy na požádání, klidne co hodinu nebo na uklidnění. To ji jako mas nechat plakat u prsa? Nic si z toho nedělej, je dobre, ze mala pribira. Co ty vis, muze prijit nejaka nemoc a zhubne. Dcerka porad krasne prospívala a v 6.mesicich přibrala uplne malinko. Proste jsou obdobi, kdy deti přibývají vic a kdy mene.
Užívej si zdravé miminko a dávej mu, co potrebuje a vyzaduje
Každé dítě je jiné. Mně takto rychle děti nepribiraly, ale v okolí jsem to viděla.
@stinga píše: Více
Kamarádce přibíralo mimino klidně kilo za dva-tri týdny, v šestinedělí ty dvě kila přibralo taky. Měla průměrné novorozeně a v půl roce mělo mimino kolem 12 kg. Byl to doslova Golem, já mám stejně starého syna a ten měl v půl roce 6 kg. Vedle sebe byli opravdu vtipní. Ona plně kojila a já měla prcka na UM.
Teď je klukům 11 a její je pořád větší než ten můj, ale prognózy doktorky, že bude celoživotně tlustý, se nesplnily. Teď má 155 cm a kolem 45 kg. Muj má o 15 kg a 15 cm méně.
Ale oni jsou celkově vyšší než my.
@Anonymní píše: Více
ty jo, to jsou opravdu veliké přírůstky, moje dcera měla v půl roce asi 6,5 kg a vypadala teda jako Mischelin, ale to teda přibírala půl kilo za měsíc, takže nula nula prd proti tady těm údajům
Narození 3 kg
12 týdnů 6 kg
6 měsíců 9 kg
1 rok 10 kg
Za mne vaše dítě přibírá v normě. Pokud se kojí, neomezovala bych. Až se začne hýbat, přírůstek se zpomalí.
@Janča6 píše: Více
Jo a v 6 měsících měla 7470 g a 73 cm, ve 12 měsících 8800 g a 76 cm. Michelinská nebyla nikdy ![]()
A teď jsem koukala, aktuálně v 9 letech váží 26 kg na 137 cm.
Příspěvek upraven 22.10.25 v 08:09
Čauky. Byli jsme s malou na kontrole v 6 týdnech a od porodu přibrala už 2kg. Plně kojím a doktorka říkala, ať kojím méně, že přibírá dost 😬 Kojím vždy na požádání.
Kolik prosím přibraly vaše děti v 6 týdnech od porodní váhy?