Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Musel jsem vytáhnout průkazku
V 10ti měs. měl 10,36 kg a 76 cm, v roce 10,76 kg a 80 cm a dneska v 18měs. má 13 kg a 87 cm. Takže trošku nadprůměr ![]()
Jo a já měřím 177 cm a manžel „jen“ 182 cm. Někde jsem viděla i odkaz na výpočet budoucí výšky dítěte podle aktuálního stavu a výšky rodičů. Zkusím pohledat.
letelio tak jsem si tam zadala údaje své již dospělé dcery a vyšlo mi,že by měla v dospělosti měřit o 4 cm méně,než ve skutečnosti již má ![]()
tak mne vyslo ze v dospelosti by mel mit malej 193cm coz je o 1cm vic nez ma manzel a ve 2 letech by mel mit 95 cm ![]()
to bue cahoun, chlapacek muj ![]()
Tak jsme taky byly s malou včera na 10ti měsíční kontrole a váha 10,34,výška 76cm a oh 46
. Zhruba od 9 měs. leze po čtyřech a dnes se postavila k nábytku
. I mudra byla včera mile překvapená. Čekala,že Vája bude pohodlnější.
Jo a porodní míry: 3420g a 50cm,takže takový normál ![]()
Podle grafu by měla mít 168cm,ale uvádějí tam +- 8cm což je teda dost velký rozdíl ve výšce
…
Tak my jsme byli v úterý na 10ti měsíční prohlídce a naše Terezka měla 74cm a 9280g. Porodní váha byla 50cm a 3500g.
My jsme byli ve středu na 10ti měsíční a Martis má 10,03kg a 75cm, oh 46cm. Porodní míry 52cm a 3700g
Od půl roka leze, v 7měs. seděl, 8,5 se postavil a teď týden mi obchází nábytek ![]()
Tak já myslela jak je náš Honzík velký (nemám srovnání)
a on má v 10. měsících 9 600 g a 73 cm…
@terezickab píše:
Tak já myslela jak je náš Honzík velký (nemám srovnání)a on má v 10. měsících 9 600 g a 73 cm…
Jojo, já jsem si taky myslela kdoví jakého nemám obříka (od jiných děti tady teda je), než jsem narazila na emimino ![]()
Barunka měla porodní váhu 2810g a 46cm. V 10. měsících má 7920g a 74cm.
Naše beruška měla na 10 měsíční prohlídce 72 cm, obvod hlavičky 44 cm, váha 9260g, je to taková pucinka buclatá
…porodní váha 3015g, míra 48cm
Ahojky mám jen takovej dotaz malej má teď naměřeno 78 cm 10,03kg prý je to ok a je mi jasný že už nebude přibírat kilo měsíčně jako dosud ale je normální váhový přírustek od 8 do 10 měsíce,,jen´´ půl kila? Jí normálně mimo dá ještě asi 300ml čaje (neslazený, dětský, sáčkový).Díky. Co do pohybu tak se jen plazí a sem tam skouší kolena ale skoro ne a že by si sedl tak to ani omylem
.
Teda to mate cvaldu, my mame ted v roce 10,24kg. ten prirustek vahy uz neni takovy jako z mlika a nevim kde je psane, ze,,jen" pul kila za mesic, ty tabulky jsou snad na vse
ale nam by to tak za ten mesic sedelo ![]()
No mě přibral těch půl kila vlastně za 2 měsíce v 8 měl 9530 a teď má 10,06 dokonce.
A chybi mu neco? jestli pekne papka a prospiva, tak to neres
hlavni je ze nehubne
jeste me napada, jestli se treba nevytahl, ja to videla na dceri, ze kdyz se vytahla, tak skoro nepribrala, bylo to okolo toho 10. mesice