Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak ta moje byla taky prcek 48cm a 2.7kg- 38 tt, takže to dohnala solidně ![]()
A starší měla por.54 cm a 4.2kg a v 10m 78cm a 11.7kg- ta byla větší macíček trochu a fakt to bylo poznat i při porodu
.
No ale na Klovasu nemám - klobouk dolů holka ![]()
lumáťa píše:
A jakou měli vaši „obříci“porodní váhu ? Předpokládám, že vyšší, než je obvyklé
![]()
Ten můj:
Na fotu je mu 4,5měsíce. No, snad z toho vyroste…
3měsíce: 7290g 60cm
6měsíců: 10970g 75cm
11měsíců: 13kg 84cm
my měli 3920g
9dní ...... 3960g 53 cm
6 týdnů … 4600g 55,5cm
3 měsíce .. 5710g 62,5cm
6měsíců …7150g 70cm
10 měsíců.. 8600g
ankasz píše:
Tak ta moje byla taky prcek 48cm a 2.7kg- 38 tt, takže to dohnala solidně
A starší měla por.54 cm a 4.2kg a v 10m 78cm a 11.7kg- ta byla větší macíček trochu a fakt to bylo poznat i při porodu.
No ale na Klovasu nemám - klobouk dolů holka
Tý jo, ta tvoje to opravdu dohnala solidně ![]()
A kolik mělo Klovasy mimčo porodní váhu ?
No tak Kubíček měl porodní váhu 4700g a 54cm
Takové menší miminko.
Tak to je hustý ! A můžu se zeptat, jak jsi ho porodila ? Já měla co dělat se 4kg
cha chá.
A ten můj měl od narození stále hlad, prý je to normální u větších miminek. Co ten tvůj „prcek“ ? ![]()
lumáťa píše:
Tak to je hustý ! A můžu se zeptat, jak jsi ho porodila ? Já měla co dělat se 4kgcha chá.A ten můj měl od narození stále hlad, prý je to normální u větších miminek. Co ten tvůj „prcek“ ?
No samozřejmě císařem
Toho bych asi neporodila normálně. Ani jsem to nezkoušela nic.Rovnou řekl doktor, kdy mám nastoupit a tak. Jsem docela malá 165cm. Jizvu mám 17cm nebo tak nějak,ale už se zatahuje
Jinak hlad měl taky pořád. Už v porodnici dostávam 90ml
Mě se neudělalo mlíčko, tak sem ho musela krmit umělým a den před propuštěním, jsem už měla, ale nestačilo
Doktorka říkala, že malému miminku by to normálně stačilo,ale ten náš nás jednou sní…což jsem mu vždycky musela dát i um na dokrmení ![]()
Ještě jsem se zapomněla zeptat, jestli ti vaši obříci v těch deseti měsících už lezou nebo si stoupají, protože ten můj ne, díky ![]()
Klovasa píše:lumáťa píše:No samozřejmě císařem
Tak to je hustý ! A můžu se zeptat, jak jsi ho porodila ? Já měla co dělat se 4kgcha chá.A ten můj měl od narození stále hlad, prý je to normální u větších miminek. Co ten tvůj „prcek“ ?
Toho bych asi neporodila normálně. Ani jsem to nezkoušela nic.Rovnou řekl doktor, kdy mám nastoupit a tak. Jsem docela malá 165cm. Jizvu mám 17cm nebo tak nějak,ale už se zatahuje
Jinak hlad měl taky pořád. Už v porodnici dostávam 90ml
Mě se neudělalo mlíčko, tak sem ho musela krmit umělým a den před propuštěním, jsem už měla, ale nestačilo
Doktorka říkala, že malému miminku by to normálně stačilo,ale ten náš nás jednou sní…což jsem mu vždycky musela dát i um na dokrmení
Jj, ten můj měl taky stále hlad
Už od porodnice. Také jsem musela dokrmovat, takže jsem kojila a ještě dělala mlíčko a krmila přes prst z hadičky… Byl to dost vopruz, protože měl hlad každou hodinu a půl a navíc ho trápili prdíky. Takže jak se kroutil a plakal a moc nespinkal, tak měl hlad ještě větší. Stále jsem kojila, dokrmovala, kojila, dokrmovala - stačila si dojít do sprchy a tak stále dokola
Do toho 3letý syn doma…bez babiček…ale je to za námi a už se jen smějeme - je to smíšek ![]()
Brokoli píše:
Ještě jsem se zapomněla zeptat, jestli ti vaši obříci v těch deseti měsících už lezou nebo si stoupají, protože ten můj ne, díky
Buď v klidu, kluci jsou pohodlnější ![]()
V 10ti lezl, v 11ti si prvně stoupl a za týden chodil kolem nábytku. Pořád je v pohybu, stoupá si, leze, zase stoupá… zvedat těch 13,5kg je asi dost makačka ![]()
protože jsem neposazovala tak ten můj si sám pořádně sedl týden před 9.měsícem. No a to i rovnou lezl. Tak jsem si říkala jak za nim budu furt lítat a ten pacholek si za dva dny aj stoupl u nábytku ![]()
Brokoli píše:
Ještě jsem se zapomněla zeptat, jestli ti vaši obříci v těch deseti měsících už lezou nebo si stoupají, protože ten můj ne, díky
Tak ta moja
- v 5m začla plazit, pérovat na kolínkách v 6.m si sama sedla(neposazovala jsem jí) a lozila po čtyřech, v 7.m se poprvé postavila u gauče, a od 9.m chodí v prostoru a teď bude mít 11 a utíká mi- nejraději na schody a už po nich leze nahoru, snaží se i po nich šlapat, ale na to má moc krátké nožky ![]()
Ahojky,jmenuju se Nikolka,10měsíců mi bylo 19.1.2011.Měřím 80cm a vážím 9,55kg a hlavička má 47cm.No myslela jsem si,že jsem kus ženský,ale jsou i větší kusani
Zatím se jen plazím rychlostí blesku,ale poslední dny zkouším i lézt a pomalu začínám zjišťovat,že se i do výšek můžu sápat.Spíš se ještě držím při zemi ![]()
boubelka76 píše:
Jo a ještě malý dodatek-porodní míry:4300g a 54cm
téda,taky pěknej kousek ![]()
ahojky tak jsem tak hledala jak asi jsou velka miminka v 10ti mesicich a myslelaj sem si jak mame velkyho kluka,ale kdyz to tu ctu tak je to normalni ![]()
dnes (resp vcera) jsme byli na desetimesicni a malej ma 10,180kg a 80cm…porodni vaha 3500g a 50cm
jinak neni pohodlnejsi leze po 4, stavi se, chodi kolem nabytku, rika asi 6 slov, stavi kolecka na sebe, umismrkat, no atd
tak koukam ze je to diskuse zalozena pred roke, jak jsou na tom vase miminka ted ve 2 letech? Vycnivaji oproti ostatnim detem? Portoze zatim je nas malej tak o pulku vetsi nez deti v jeho veku nebo dokonce starsi ![]()
Ja merim 180cm a manzel 192cm tak ani nepredpokladam ze by nekdy zapadl ![]()