Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
DR mi říkala, že orientačně by mnělo dítě pribývat 0-3 900g/měsíčně
4-6 600g, 7-9 300g,10-12 100g.
Do půl roku zdvojnásobiobit, do roka trojnásobek, do čtyř let čtyřnásobek své porodní váhy. Pak se to bere podle BMI.
Řešila to semnou u straší kdy porodní byla 3660g a v 6m 8880g a psala do očkováku nepřiměřená výživa ![]()
@Blanka S bože
naše doktorka je v pohodě nic neříkala naopak že je krásnej velkej jako roční:).To jen ten můj pocit že sem ho vykrmila jen o půl kila ![]()
Nase Laurinka mela 8.000 g 69 cm za dva tydny jdeme na roční, tak jsem zvědavá ![]()
Ahoj, tak jak to tady čtu, tak můžu jen závidět naše Bára má v 8 měsicích 6,5kilo a měří 68, máte někdo zkušenost? Už mám trochu obavy, aby nás nehnali na nějaké vyšetření, jinak je dost divoká, už chodí kolem nábytku. Díky za info ![]()
Tak nevím, zhrozila mě váha jakou zde maminky uvádíte vašich kojenců. Ideální váha 11.měsíčního dítěte je 9,2kg a 10,4 je horní hranice:-). Takže většína dětí bude mít problémy s váhou do budoucna. Mám šestiletou dceru a váží 18kg a je akorát tak. Tak nevím kolik by vážila vaše dítka v takovémto věku 50kg:-)???
@Milli 83 vetsina zminenych deti mela i vyssi porodni vahu a jsou dlouzi. mala jde na mereni zitra, tak jsem zvedava. podle me ma 9,9 kg a 74 cm cca. tahne ji na 11 mesicu a vubec mi neprijde jako cvalda ![]()
Ahoj, jo ale váha je míněna k délce 72cm, a v tvém případě již je váha ideální až do 10,8kg, takže, tak jsem to myslela, jako že děcka které mají 10.měsíců a mají 13kg ti přijde normální jo ![]()
Jinak děti v tomto věku přibírají již 20-30dkg za měsíc nikoli již už půl kila
to je už potom vedou k obezitě pomalu a jistě, je jisté když maminka váží sto kilo že děcko se jí zda při deseti kilech hubené… ![]()
Byla jsem v zahradnictví a bylo mi na zvracení maminka asi 200kg važila a dítě tak dvacet 11.měsíců, tak o tomto mluvím…že chlubit se zde váhou 13kg u 10.měsíčního dítěte není čím se chlubit jelikož měřit metr těžko bude…
@Janka74 píše:
Ahoj, tak jak to tady čtu, tak můžu jen závidět naše Bára má v 8 měsicích 6,5kilo a měří 68, máte někdo zkušenost? Už mám trochu obavy, aby nás nehnali na nějaké vyšetření, jinak je dost divoká, už chodí kolem nábytku. Díky za info
My meli v 8m cca 7,4kg a 70cm. Ted mu budou dva a nevim jak je na tom ted, ale v 18m mel 9,7kg a 80cm. Taky je to desny sidlo.. od pul roka vstava u nabytku a je celkove hodne cilej a je teda taky dost hubenej. Ale to je tak nejak celou dobu. Nikdy nebyl takove to baculate miminko, baculate batolatko, jako jsou jine deti
Kazdej kdo ho vidi, vcetne doktoru, se vzdycky pta, jestli mu vubec davame najist
nemyslej to samozrejme uplne vazne, ale jako ze je prave dost hubenej, ale on to proste vsechno vyda, jelikoz papa a vzdycky papal celkem dobre. Ale me s tema poznamka akorat stvou ![]()
Ahoj, no právě hledala jsem ideální váha až jsem našla, ale tohle mě zarazilo ty nadbytky ve váze jak se maminky předhání, není možné aby děcko tolik mělo, to se potom nehýbe vůbec snad. malý má 9,5kg 11.měsíců a přijde mi tak akorát, naopak pořád zde čtu ty vysoké váhy, tak se podivuji a komentuji, možná neslušně, ale je to alarmující jak děti trpí obezitou již od dětství a rodiče je cpou a cpou sladkým hlavně nepřiměřeně již jako kojence…
@Milli 83 píše:
Ahoj, no právě hledala jsem ideální váha až jsem našla, ale tohle mě zarazilo ty nadbytky ve váze jak se maminky předhání, není možné aby děcko tolik mělo, to se potom nehýbe vůbec snad. malý má 9,5kg 11.měsíců a přijde mi tak akorát, naopak pořád zde čtu ty vysoké váhy, tak se podivuji a komentuji, možná neslušně, ale je to alarmující jak děti trpí obezitou již od dětství a rodiče je cpou a cpou sladkým hlavně nepřiměřeně již jako kojence…
Rekla bych, ze sladke s tim nema moc co delat. S tou vahou. Nebo alespon, co mam teda zkusenosti se znamymi apod. Spis bych rekla, ze jsou tluste deti kdyz jim maminky davaji hodne UM.. ![]()
Težko říci že jsou tak cvalnatí, ale jsou v tom i proporce po rodičích, takže jak píšu maminka 100kg porodí 5-6kg dítě a pak se nestačí divit ![]()
A to je nechci urážet, já si také musím hlídat váhu a civčit a jsem v ideálu zatím po dvou dětech, ale nechápu ty mladý holky mají zadky jak vrata od chlíva a je jim 14-15let. Nic nedělají a obezita je viditelná všude, rodiče nevím co dělají snima nebo spíš nedělají. Trpí pak problémy se srdcem cukrem a zády a nohy to vše tak malých dětí neunesou… ![]()
@Milli 83 píše:
Težko říci že jsou tak cvalnatí, ale jsou v tom i proporce po rodičích, takže jak píšu maminka 100kg porodí 5-6kg dítě a pak se nestačí divit
co má váha matky společnýho s porodní váhou dítěte?