Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hodně má společného s váhou dítěte, jelikož maminka která je dispozičně při těle vždy porodí dítě váhy vyšší 4kg, maminka která váží 50kg by ani 5kg dítě běžným porodem neporodila leda císařským řezem…
@Milli 83 někdy ta váha může vypadat moc, ale záleží přeci na délce dítěte. Náš malý měl asi 10,8 kg a 80 cm v 10 - měsících. Teď ve 28 měsících váží 15,6 kg, ale jeho výška je cca 102 cm (to je výška průměrného 4 - letého dítěte).
Ano ale vy jistě neměříte 160cm a váš muž také ne, váha dítěte je míněna k výšce dítěte a proporcím rodičů, píši pořád dokola…když maminka má 180cm a otec také dítě potom jistě bude mít také vyšší porodní váha a maminka nebude vážit 50kg při 180cm ![]()
Píšu hlavně k přízpěvkům 72cm a 13kg…to trošičku nesedí poměr výška a váha dítěte…
@Milli 83 píše:
Hodně má společného s váhou dítěte, jelikož maminka která je dispozičně při těle vždy porodí dítě váhy vyšší 4kg, maminka která váží 50kg by ani 5kg dítě běžným porodem neporodila leda císařským řezem…
Tak to asi sotva já rodila se 113 a malej měl 2,8kg a naopak znám dost holek co jsou střízlíci a prcek měl měl kolem 4kil
Najděte si tabulky percentilové poměrem váhy chlapec dívka hlavně a potom také cm a kilogramy a je jisté že už pochopíte co píši…Začalo to tím, že jsem hledala kolik tak má syn vážit, jelikož všichni pořád kvakají že jejich děti vážá 10kg a 11kg a potom že už chodí snad o půl roka a jezdí na kole od roka a podobné nesmysli, tak na to jen reaguji… ![]()
Zase takový hloupý přízpěvek kolem 4kg mají všechny děti, a pokud mají pod 3kg jsou vedený jako bud předčasně narozený nebo s podváhou ![]()
Já nevím,,,když žena porodí v termínu váha se pohybuje od 3,2kg do 3,8kg…normálních podmínek pokud porodí 14dní až tři týdny před váha je jiná. Dítě v posledních stadiích přibírá 500dkg za týden v břiše matky, tak si to spočitejte…
@Milli 83 můj syn je vedený jako zdravý donošený novorozenec
![]()
já miluju tabulkový matky fakt že jo
Tak třeba já rodila se 70kg a měsíc napřed, jelikož mi praskla plodová voda a malej měl 3,2kg, taže v termínu by to byl cvalda. Jsou jistě vyjímky ale, to je tím že se počítá váha matky před těhotenstvím asi že a potom v těhotenství je známo že obézní ženy přiberou méně během těhotenství a jsou hlídány na cukr v krvi aby dítko nemělo právě zminovaných 6kg. Také když dítě váží šest kilo se o tom hnedle mluví v televizi asi a píše v novinách…
A také záleží na věku pokud to píše maminka mladá a ještě neuklidněná životem a zkušenostmi, potom nelze na to reagovat, já píši že je hodně obézních dětí a vy pokud máte sto kilo no nevím zda stím se vám líbí žít tak mladé…
@Milli 83 všechny děti se prostě dio tabulek nevejdou. Klidně může mít v 10 - ti měsích 13 kg a 72 a v dospělosti žádné problémy s nadváho mít nebude. Ono také záleží na tom, jestli dítě leze/ chodí, nebo jen leží a sedí.
Jinak průměrný novorozenec má 50 cm a 3,5 kg
Konečně rozumná řeč, já nevím nepíši to abych urážela diskutující, jen jsem se podivovala nad tím jak se maminky chlubí vysokou váhou a předhání se které děcko více váží… ![]()
Na vás nemá cenu reagovat… nepsala jsem že mám 100 kilo, ale kolik jsem měla při porodu. A i s ohledem na mé dispozice váží syn v 26měsících necelých 13kg při 95cm. Nechápu co tím sledujete, to si myslíte že maminky těch 10ti měsíčních cvalíků, které tady škatulkujete mezi děti s nadváhou, je krmí nejspíš salkem, že… jen aby se pak na emiminu mohly vytahovat, jak jim ty dětičky přibýraj. Diskuzi opoštím, už na mě nemusíte reagovat. ![]()