Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já jsem měla v 15 letech 179cm a 55kg ale byla jsem zase moc hubená ![]()
Hodně záleží na tom, jaký máš typ postavy a jak jsi vysportovaná. Pouze výška a váha nejsou úplně vypovídající.
Ono hodně záleží na celkovém typu postavy a na takovém tom poměru svalů a tuku. Já jsem v 15 měla 163cm což mám doteď
a váhu 60 - 62 kg
Jo a už v těch 15 jsem měla docela velký prsa teda což taky něco váží že ![]()
@Anonymní píše:
Mám 174 cm, 43 let, 67 kg a myslim, ze bych měla zhubnout…
Já mám 174, 65 kg a myslím si, ze mám normální váhu
nosim vel 36/38, jak kdy. Víc S než M.
@Anonymní píše:
Mám 174 cm, 43 let, 67 kg a myslim, ze bych měla zhubnout…
Teda já si nemyslím, že toto je vhodně napsaný příspěvek určený patnáctileté citlivé holce v pubertě. Ženský zkuste příště trochu používat hlavu. Já mám doma dceru zrovna v tomto věku, takže myslím, že dokážu dost dobře odhadnout možné myšlenkové pochody.
U nás se teda řeší opačný problém s váhou, dcera při 172 cm vypadá jak z Dachau a přitom si dá k večeři klidně svíčkovou se šesti. Její váhu teda nevím. Kdykoliv vlezeme k doktorovi, tak se ptají, jestli pořádně jí. A to měla taky pitomé nápady, že je tlustá…
@nozu píše:
Teda já si nemyslím, že toto je vhodně napsaný příspěvek určený patnáctileté citlivé holce v pubertě. Ženský zkuste příště trochu používat hlavu. Já mám doma dceru zrovna v tomto věku, takže myslím, že dokážu dost dobře odhadnout možné myšlenkové pochody.
U nás se teda řeší opačný problém s váhou, dcera při 172 cm vypadá jak z Dachau a přitom si dá k večeři klidně svíčkovou se šesti. Její váhu teda nevím. Kdykoliv vlezeme k doktorovi, tak se ptají, jestli pořádně jí. A to měla taky pitomé nápady, že je tlustá…
Tak zas je trochu rozdil, Kdyz vychrtlina řekne, že je tlusta a když holka reálně trochu oplácaná je
mám v práci děti, je jim 10 a 12 a teda zhubnout rozhodně potrebujou
ale s to by si meli uvědomit jejich rodiče.. Ale to je denně kafíčko z automatu, sladkosti, brambůrky… ![]()
@a12 ano, to souhlasím. Ale říkat dítěti v pubertě, že by potřebovalo zhubnout, jen na základě výšky a váhy, bez možnosti zhodnotit stavbu těla, kostru a osvalení taky není úplně košer. Může to skončit bláznivou dietou a nebo i hůř. Tohle prostě nejde vyřešit jednou větou, že váží moc…
No já v tomhle věku měla o 4 cm víc a 30 kg min. I teď po čtyřicítce a dětech mám 56 kg a jsem spokojená.
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám 15 let, 171cm a 79,5kg. Mamka mi říká, že jsem v pohodě, ale já si myslím, že jsem tlusta.
Byla bych v klidu, já v patnácti měla 165cm a 70kg, ale postavu jsem měla spíše vysportovanou. Nedělalo mi problém nosit 50kg, běhala jsem, 100 sedů-lehůjako nic apod.. Takže nejde o váhu a výšku, ale i o to ostatní. Jak žiješ a hlavně být spokojená sama se sebou, pokud víš, že nesedíš celý den u televize a necpeš se. Ne každý může mít 50 kilo i s postelí. Mě to deptalo už v deseti, to jsem měla 50 a odmítala jsem i jíst. Doktorka nakonec řekla, že mám normální postavu, akorát mám i silnější kosti, které mají spíše muži prý. No mám bráchu dvojče a asi mi tu drobnou postavu ukradl.
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám 15 let, 171cm a 79,5kg. Mamka mi říká, že jsem v pohodě, ale já si myslím, že jsem tlusta.
Jakou mas velikost obleceni?
@Anonymní píše:
@Melodie91 někdy M, většinou L na 90%
Tak to mi prijde v pohode
to je takova normalni postava…ja merim taky 171cm, ale L nosim pri vaze 70kg…nekdy M nekdy L, podle vyrobce, mam tak pri tech 67kg
…