Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim holky,
Syn má neštovice, dnes 4.den a pod nosem má toto. Je to v poradku? Není to zanicene? Ostatní se mu hojí hezky. Tuto měl jednu z prvních a ještě jsem doma nic neměla tak jsem ji potřela betadine. Ostatní potiram Virasoothe.
Dik
To vypadá na tu první neštovici, já a jedno dítě máme jizvu na čele. Nejdřív to je kráter a pak je to lepší.
Zanícené mi to nepřipadá.
Zajdi do lékárny, myslím, že jsou nějaký náplasti na vlhký hojení. Mělo by to pomoc, aby se jizva eliminovala. Dcerka měla takovou vedle oka a já to blbec nechala být, že se to přece zahojí samo. No, zahojilo, ale velkou jizvou. Nakopala bych si…..
@Janli jak je to dlouho? Existuji na to i gely a naplasti na potom, pry to funguje i na starsi jizvy, samozrejme otazkou jak moc, ja si porizovala na cerstvou a opravdu to hezky vyhladilo.
Takže náplast na vlhké hojeni? Mám doma ten gel Virasoothe, ale zajedu pro tu náplast. Díky!
Mladší měla takou neštovici nad nosem přímo mezi očima. Byla to jedna z prvních vysetých a hojila se dlouho. Zmizela jako poslední. Má po ní jizvu. Na radu pediatra jsme do hojení nezasahovali a jizva se udělala.
@Emisis dcera ma jamku na spanku, syn skoro uprostřed čela…já u brady, ale po 30 letech není téměř vidět…
Ta se bude hojit asi dlouho, já měla stopy po jedné ošklivé neštovici fakt dlouho.
Každopádně na případnou jizvu, až se mu to zhojí, doporučuji Bi-Oil. Dcera měla dlouho jizvičky na rukou (proletěla se při pádu z kola nějakým křovím a ty jizvy po škrábancích zůstaly) a až díky Bi-Oilu jí to začalo mizet.
Holky připíchnu se s dotazem.. čím nejlépe mazat neštovice??
Dcera má třetí den a je toho plná
nejvíc obličej a vlasy už fňuká že to svědí a to je velká holka 8 let ![]()
Máme tekutý pudr od Dr a koupila sem ještě Novikov a Tee tree olej do těch vlasů.
@weronika.77 píše:
Holky připíchnu se s dotazem.. čím nejlépe mazat neštovice??
Dcera má třetí den a je toho plnánejvíc obličej a vlasy už fňuká že to svědí a to je velká holka 8 let
Máme tekutý pudr od Dr a koupila sem ještě Novikov a Tee tree olej do těch vlasů.
Fenistil gel
@weronika.77 nedavam vůbec tekutý pudr, po něm to prý svedi víc. Davala jsem první tři dny fenistil kapky. A ty co svedily nejvíc jsem mazala Virasoothe gelem. Dnes to má 5.den a fenistil už dávám jen na noc. Pupinky se už hezky hojí jen ten jeden má skaredy..
@Emisis děkuji.. nevím proč mi ho v lékárně nenabídli když jsem po nich chtěla ještě něco jiného ![]()
Zítra koupím ![]()