Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
mám 5 měsíční miminko a našla jsem, že vincetka je skvělá při nachlazení. Do nosíku jsou kapky ale můžu mu dát místo sirupu lžičku vincentky? Jde mi o to, že je mineralizovaná pila bych ji i já ale bojím se toho aby pak neměl po kojení bolesti bříška. Je prý dobrá na rozpuštění hlenů.
V 5 mesicich bych nedavala. A lzicka Vincentky by ho stejne moc nevylecila. Ja ji pila nebo kloktala a inhalovala v tehotenstvi pri nemoci, ale zadny ucinek to na me nemelo.
@Divná Bára Z této odpovědi vím prd. I na emiminu je spoustu příspěvků, že se dává kojencům. Mě zajimalo zda, kdyz se smí používat nosem tak jestli i ústy. Tak Dívá Báro buď smysluplnou odpověď nebo žádnou.
@Dendiss píše:
V 5 mesicich bych nedavala. A lzicka Vincentky by ho stejne moc nevylecila. Ja ji pila nebo kloktala a inhalovala v tehotenstvi pri nemoci, ale zadny ucinek to na me nemelo.
Na me jo, vincentka v konvicce pri ryme je zazrak
Na moje děti nikdy žádná přírodní léčba nefungovala. Vždy jsem naivně léčila kašel přírodními sirupy a když jsem to po víc jak týdnů vzdala a nasadila klasické léky, bylo dítě vždy do pár dní OK. Pak už jsem přestala experimentovat
Já jsem zase zastánce nejdříve přírodních věcí. Na 99% mi zabírají. Vincentku používám sama na sebe. Ale nikde nedokážu najít jestli mu místo kapek na kašel z lékárny mohu dát trochu Vincentky. ![]()
Dej vincentku do inhalatoru a ten pobliz miminka - za me to pusobi skvele na zahleneni, rymu… jinak pit mineralku typu vincentka je podle me k nicemu, ale ta inhalace je skvela ![]()