Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den maminky. Chtěla jsem se Vás zeptat, kolik vážila vaše mimca ve 22. tt. Mne bylo naměřeno přes 500 g a docela mě ta váha vyděsila. Vím, že každé mimco roste jinak, ale jen mě to zajima pro porovnání, jestli nebudu mít nějakého obrika 😁
Takhle těžko říct, kazde miminko je jiné. Ale maly mel 20+4 361g a 26+4 mel uz 1100g pak 1770g a rikala ze bude větší. Uvidime ted 25.7.
Ale uz mam 5 tydnu pred porodem.
Já to třeba nevím. ![]()
Mě řekli až v poradně kolik asi má. Jenže každej Dr jinou váho. Netrefil se nikdo. Každýmu utekla váha +,– 200g ![]()
@barcaves včera screening ve 21+5 a váha 500g a že odpovídám spíše 22+3 ale váha prý nevadí, ono se to ještě může klidně změnit hele. Hlavní je že prospívá. ![]()
@Snazilkakacka moc děkuji za odpověď. A ještě jsem se chtěla zeptat, utz ti vždy doposud odpovídaly?🙂 Mne na prvním screeningu plod vyšel o 2 dny starší. Tobě to vždy sedělo dle ms?
Půl kila je tak nějak normální, já přesně nevím, ale pamatuju si, že nejstarší syn měl na druhém screeningu v tom 20tt taky půl kila a to byl ve finále ze všech našich dětí nejmenší ![]()
@barcaves ta váha se počítá přibližně podle toho, jak doktor dítě změří. Mně doktor říkal, že syn bude mít ke 4 kg před porodem a nakonec se narodil s 3080g
sekl se skoro o kilo. Nenervuj se a užívej těhotenství. ![]()
Holky, moc Vám děkuji. Mne holt to mimco od počátku roste trochu rychleji.😁
Ahoj, já měla ve 20+3 tt 360 g, teď jsem ve 23+2 a jsem zvědavá o kolik vyrostl příští týden se to dozvím.
@barcaves no já mám delší cyklus takže mě to nikdy moc nevychazelo, ale podle ovulace víceméně jo, ale termín porodu mi ve 12tt posouvali o 2 dny, že je o dva dny starší nez puvodni vypocet, takže asi jo ![]()
@Snazilkakacka já to mám úplně stejne, taky mi termín soupli o 2 dny dříve.
Já teda vždy měla pravidelne cykly.