Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Po 20tydnu to začalo a skončilo až porodem
. Pohyby budou pořád sílit a určitě je za pár týdnů uvidí i ucítí partner…tipuju tak kolem 25tt.Ja měla pak už jen pocit že mám v břiše chobotnici.
Já také 19-20tt lehké šimrání. Pořádně cítit to začalo být tak v tom 25tt. Děti mě nikdy vyloženě nekopaly, jak to popisovaly kamarádky s jedním dítětem, ale asi jak měly méně místa a převalovaly se, tak to byly spíš takové tlaky a na břiše se mi dělaly viditelné boule. Mám to dokonce někde i natočené chvíli před porodem v nějakém 32tt ![]()
@ametyst @vedma007 Já jsem právě už nervózní že nějak nic extra necítím. Všichni se mě na to ptají a diví se, že pořádně nic necítím (jen párkrát za den). Taky si ale myslím, že tam mají méně místa a proto to není tak intenzivní.
Dneska jsem je necítila ještě ani jednou, tak jsem z toho hotová ![]()
Ještě je určitě čas, jsou pořád hodně male
. Určitě to přijde.
Já pak teda cítila velké kopance a užila si toho až az ![]()
Ahoj přidám se jsem ve 23tt s dvojcatky a taky pohyby skoro necítím jen večer když vklidu ležím v posteli mám pocit rybek v břiše. Od začátku těhotenství si ani nepripadam těhotná vůbec žádné nevolnosti ani nic jiného. Kdybych drobečky neviděla na ultrazvukách ani bych tomu nevěřila.
@Nováček 000 Tak to ja od 6tt zvracim, zvracim ještě i teď ve 21tt, ale už ne každý den - občas mám i dva dny pauzu
. Prsa mám taky hodně citlivé a pálení žáhy také docela časté.
To jsem ráda, že nejsem s těmi pohyby sama, člověk se furt jenom strachuje🙈
@Lira123
Občas si připadám až paranoidní jak furt pozoruju…. A děsím sama sebe ze se něco děje protože nic necítím, ale všichni mě uklidňující ať si to užívám že období klidu taky přejde
Také jsem se hodně bála…a pořídila jsem si angelsounds a trochu mě to vždy uklidnilo…když jsem slyšela tlukot srdci
@ametyst O tom jsem taky přemýšlela, že si pořídím, aby mě to uklidnilo
@Lira123 za mne je to super
.Pak jsem to velmi rychle prodala dál, takže se i část peněz vrátila
.Akorát jednou tedy jsem našla srdíčka 3 a docela jsem panikařila
.Ale to byl nejspíš můj tep.
Nečekám sice dvojčata, ale jsem v podobném týdnu a mám miminko KP. Taky skoro nic necítím, jen v klidu jednou za den nebo v noci nepatrný pohyb kdesi až dole u mocaku nebo po stranách jako do kyčelních kostí.
V předchozích těhotenstvích v poloze záhlavím jsem pohyby už cítila více. Takové šimrání nebo bublání pod pupkem. To teď zatím ne.
Nemám žádný doppler, beru to tak, že co se má stát se stane. Je to ještě nízký týden.
Ano, „šimrání“ jsou ty dětské pohyby.
Teď to ještě není tak vidět, protože jsou miminka malá a nemají až tak velkou sílu protlačit šest vrstev kůže, ale počkej pár týdnů. ![]()
Ahoj holky, zajímalo by mě kdy jste cítili první pohyby u dvojčat, jak často a kdy šly pohyby i vidět?
Já jsem 20+0 a poslední týden mám pocit že několikrát za den něco cítím - takové simrani, ale není to nic velkého.
Děkuji za odpovědi