Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, kolik vážili a měřili vaše děti ve 2.5 letech? Syn měl 95 cm a 15 kg, což mi přijde docela dost. Je baculatý, takový se sice i narodil (přes 4kg), ale nevím, jestli bych mu už neměla nějak upravovat jídelníček. Pohybu má snad dost, bonbóny a sladkosti nejí vůbec, sladké pití také ne. Jen občas sladké večeře jako lívance, palačinky atd. Ovoce jí spoustu. Doufám, že se to srovná, ale stejně se chci zeptat, jak jsou na tom jinde
. Díky moc.
Ahoj, mladý má 94cm a 13kg. Řekla bych, že je teď tak akorát. Vždycky patřil mezi ty hubenější, všechny kalhoty mu padaly, až poslední dobou se trochu rozjedl, takže já jsem naopak ráda, že se někdy cpe
Je to šídlo neposedný a všechno spálí.
Jako když se nedojídá sladkostmi a jí dost ovoce a zeleniny, tak bych mu osobně neubírala.
Ono je to u tech deti dost individuelni, jestli se neladuje sladkym, nebo nejak neprejida, tak bych to zatim neresila
Nas kluk byl jako malej peknek ,,sedlak,, a ted ve 20 je hubenej jak vizle
Nase Anci ma ve skoro 2,5 letech 89cm, vazi necelych 11kg, ale ta bude hubena at sni, co sni, fakt ji hodne a neni to videt
Nikola zas moc neji a porad je krev a mliko at dela, co dela. Takze v tomto smeru zadna konkretni rada asi neni ![]()
Nas maly je na tom uplne stejne jako vas, taky mel 15 kg (a mozna i o pul kila vic), meril cca 96 cm a pri narozeni byl ctyrkilacek.Je takovy pevne staveny, ale tlusty neni… Zalezi na tom, co mu davas, rozhodne bych to neprehanela se sladkym, ale zas ani nenasazovala nejake prisne omezeni… ja myslim, ze se to srovna ![]()
Me to moc neprijde.Nas mel porodni vahu 3,10kg a ve dvou letech mel 90cm a 14kg.Ted ve dvou a pul letech ma 93cm a 14,40kg.
No mě taky nepřijde, že by byl nějak extra tlustej, bříško má, ale jinak nic moc. Sladký jako bonbony a sladkosti nejí vůbec (ještě jsem mu je vůbec nezačala dávat), jen občas sladké jídla jako palačinky, lívance, koláč atd. Snad se to srovná časem
.Díky za odpovědi.
No moje malá má těch 15 kg a nejsou jí ještě 2,5 až v květnu má 90 cm, ale otočila se 5× pak si v roce sedla a až v 18 měs začala lozit a stoupla si na dvou letech o židličku snad to vyběhá (cvičila jsem vojtu kvůli páteři)
Tayk nemám pocit, že by ten starší se nějak přejídal, naopak, to je někdy honění po celý kuchyni, aby se mladý pán laskavě dostavil k jídlu. Neřeknu ti přesně kolik měl, ale bylo to něco pod metr a cca 16,5 kg. A ten mladší, to je teda popelnice, ten zbodne stejnou proci jako brácha, a je jasný, že ho přeroste …
Tak my nemáme ani 2 roky a už máme 95 cm a 15,5 kg. Pěknej macek, ale tlustý mi nepřipadá.
Ahojky,tak nam budou za 14 dni 2 roky a mame 15,3kg a 92 cm.Maly neni ale vubec tlusty,je tak akorat,jen ma asi tezke kosti.Podle toho jak roste to vypada,ze ve 2,5 letech bude mit 16 nebo 17kg
.Neresim nejakou dietu,on sice ji hodne,skoro jak dospelak,ale pravidelne tak po dvou hodinach a sladky skoro neji,bombony vubec a pohybu ma az az,protoze lita od rana do vecera venku.Takze vahu zatim neresim
.
Ahojky, náš malý má 97cm a váží 16,1 a taky mi nepřijde tlustý. Sice není líný se najíst, ale pohybu má taky dost.
Ahoj, tak naše Anežka má 16 kg a 98 cm (3 roky jí budou na konci června).
Ahoj, tak my máme asi ze všech tady nejvíc kil…naše malá měla ve 2, 5 letech 23,5 kg / 102 cm, a tedkom ji máme 3,5 letou a váží 29 kg/108 cm. A taky není jedlík- je tam genetická dispozice siláka, no
Jo holky a ve dvou letech měla 20kg. Tedkom už jen s váhou stojíme- do těch 4 let se má vytáhnout a váha se stornuje sama- za dodržování jídelníčku.
Co bych za to dala, kdyby měla těch cca 17- 18 kg.....
Takže u nás je to naopak- závidím maminkám, co mají dítka v normálu- ne jak my ![]()