Váha ve 2,5 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2271
15.11.16 13:25

Lepší je neporovnávat, také mám hubené děti. Známá má 10M holčičku, která má 11 kg. Stejně má i moje skoro dvouletá. Také nikdy nevím, co na to říct, moc to neřeším, násilím jídlo do nich nenacpu a sami jíst nechtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
15.11.16 13:27

Malý měl teď dva roky, má rád jídlo, nedávám mu moc oplatky, ani pribiňáky, snažím se ho v jídle hlídat, jinak by jedl každých 5 minut. váží 14 kilo a měří 88cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
15.11.16 13:28

Malá má rok a má 13kg a 81cm, taky ji vaříme zdravě, akorát já i tatínek jsme vysocí, takže k tomu má předpoklady. U doktorky jsme hodně nad grafem, ale nikdy neřekla, že by byla tlustá nebo něco :) kamarádka má roční holčičku, která má 8kg a 74cm a rodiče jsou taky drobní a taky jim doktorka nikdy neřekla, že by byla hubená a ani já se teda do nich nenavážím ani by mě to nikdy nenapadlo :) každý dítě je jiný a nemůžou se srovnávat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4219
15.11.16 13:30

Tak moje dcera měla ve třech letech 12,8kg a 94,5 cm. Teď jí budou v prosinci čtyři roky a váhu pořád má kolem 14 a 14,5 kg. Výškově už snad ten metr má, jsem ji dlouho neměřila :mrgreen: Pediatr prohlašuje, že má radši hubenější děti, než tlustý a dcera se mu moc líbí :mrgreen: Zato její tříměsíční bráška už měl 6,6 kg a 62 cm, tak to už se mu tolik nelíbilo :mrgreen: Ale kojím, tak co se dá dělat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
15.11.16 13:35

Náš dvouletý váží 12,5 a měží asi tak jako ten tvůj, dlouho jsme neměřili, ale vůbec neroste :) Já si myslím, že nějak zvlášť hubený být nemůže, když píšeš, že má pěkná stehna, bříško, váhu si myslím nemá nějak pod normálem. a co se jídla týče-hlavně že jí, a jenom plus, že spíš ty zdravější věci. I já jsem se kolikrát setkala s reakcemu druhé strany, kdy se divily, že malý ještě neměl gumové medvídky, lízátko, bonbony a podobné sladkosti…Sám to ani nechce, když je mu to nabídnuto, má svého oblíbeného Šrůdlíka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
15.11.16 13:36

3 roky, 100 cm a 15 kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
15.11.16 13:37

:mrgreen: hlavne ze je v pohode a bud vpohode i ty. Kasli na grafy, tabulky a hlavne blby kecy a rady. Mam 9 mesicni holcicku, meri 62 cm a vazi 5,30 kg. Jsme uplne mimo tabulky. Byly jsme i v nemocnici a po vsech moznych vysetrenich konstatovali, ze je mala od prirody. Ale taky mam takovouhle super pribuznou. Jeden den mi vmete, jak ji trapim hlady, dalsi jak je urcite vazne nemocna a dalsi ze jsme pripad pro socialku. Chce to pevne nervy. Ona vsechny svy deti vykrmila a bohuzel trpi nadvahou i v dospelosti. Mala ji uplne normalne, mleko, teply obed - masicko a zeleninu, k svace presnidavku nebo ovoce nebo smetanek. Ji po mene nez 3 hodinach, takze hlady snad netrpi.
jo a kamaradka ma 6 letou holcicku a ta ma 13 kg. Taky uplne zdrava, jen mala
proste existuji deti velke a deti male. My mame ty male :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
15.11.16 13:42

@Monira Jo, a co je malé, to je hezké :-)I my jsme mimo grafy, hlavně s velikostí hlavy a tím, že ještě ve 2 letech nemá uzavřenou fontanelu, ale po kontrole na neurologii vše v pořádku a bez problémů. Jo a hlavna na pohled vypadá úplně normálně, ne nějak obří :lol: Ale to mimo téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
15.11.16 13:43

První kluk má 4,5 roku,120 cm a 21,5 kg. Hubeňour, ale dr.nic neříká. Druhy má 2 roky,92 cm a asi 12,5 kg. Taky hubeňour. Kluci ji docela zdravě, ale malý je na sladké, toho musím krotit. Ve školce sní starší oba chody, doma taky jen jeden, ale větší porci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
15.11.16 13:55
@Anonymní píše:
Mám otázku. Synovi je 2,5 roku, váží 12,5 kg na 92 cm. Přijde mi v pohodě, spíš že má zásoby na horší časy. Má pěkný stehna, velké bříško. Prostě dobře živené batole s pozitivním vztahem k jídlu. Teď do mě ryje jedna příbuzná, že je hubený a měla bych s tím něco dělat. Její dítě mělo v roce 12 kg, takže asi podle sebe soudím tebe. Mně to přijde dost, ale nijak to nekomentuju.
Jsme s nimi v poměrně častém kontaktu a pokaždé se mi snaží dítě něčím nafutrovat - sušenky, buchty, rohlíky… Na mě nedá, když zakážu, dá mu to za mými zády.
Její dítě dostane na svačinu dva velké Pribiňáky, moje dítě jablko a tam začíná kámen úrazu. Už jsem z různých stran slyšela, jaká jsem alternativní matka, že dítě trápím hlady… Je to i tím, že já dám synovi samotné mléko, ona zásadně Granko, dává mu mezi jídly sušenky, dítě má 2× denně teplé jídlo - v poledne bere obědy z restaurace…
Myslíte, že daný jídelníček je dostatečný, nebo opravdu dítě trápím hlady?
Ráno - miska kaše nebo müslli - kupujeme müslli z Mixit, kaše instantní ze zdravé výživy, dochucuju medem, ovocem nebo různými sirupy - např. datlovým.
Svačina - většinou nechce, ale nechávám na talířku ovoce/zeleninu, když má náladu, tak to vyzobe.
Oběd - buď hustá polévka nebo druhé jídlo. Sřídám maso, příloha, zelenina a bezmasé varianty.
Svačina - většinou výživa a k tomu miska křupek. Výživy střídám domácí a kupované. Někdy koktejl + křupky - banán, borůvky, jahody, maliny… mixnout do mléka.
Večeře - hustá polévka nebo pečivo s něčím (sýr, šunka, máslo, marmeláda…) a k tomu má na talířku často nakrájené ovoce/zeleninu - např jablko nebo rajče, případně je k večeři salát a pečivo, někdy domácí pizza nebo palačinky.
Jogurty nejí už víc jak půl roku. Jinak by je měl k odpolední svačině.
Omlouvám se za anonym, ale příbuzná sem chodí, tak nechci, aby odhalila můj nick. Diskuzi jí pak dám přečíst.
Takže je mé dítě hubené a trápím ho hlady? Nebo je to normální dítě s normálním jídelníčkem?
PS: Podle mě mám normální dítě s normálním jídelníčkem.

moje dítě má podobnou váhu, má 12,1kg na 90cm, je dokonce o trošku starší..jí jak kdy, kdysi jedl málo, teď jí lépe..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
15.11.16 14:01

Moje tříletá má podobný jídelníček(dopolední svačinka ovoce, odpoledne jogurt, na oběd sní někdy i stejnou porci jako já) a má ted 11,5 kg. Jí opravdu pěkně i když na to nevypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
931
15.11.16 14:04

Nas ma pres 15kg, ve ctyrech letech.Je hubenejsi, ale moc jist nechce.Teda od zari, co chodi do skolky, ji trochu vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
15.11.16 21:40

@misalin Vid. Ja rikam, zn je moje prdelka ke me ohleduplna, ze nemusim tahat 10ti kiloveho mamutka :D Na neurologii jsme jaky byli :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí