Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chci se zeptat máte někdo taky takového cvaldu v 38týdnu? Podle dr má prý už 3400g a to mám termín až 9.7.
Tak to bude mít tak 4kg, ne?
Ten váhový odhad může mít chybu až o 500gramů..jinak já měla v 36.tt 2700gramů. Ted budu začínat 39.tt ale zatím jsme další odhad nedělali
Může a nemusí. Můj měl ve 38tt 3200 a narodil se 3430 ve 40+1tt.
Zato ten první rostl nejvíc před koncem, ale to jsem měla těhotenskou cukrovku. Bohužel si už nepamatuju ty čísla.
Mě v 36 tt řekla DR, že malá má min. 3300g a malá se narodila 39+6 a měla 3020 g, moc bych na to nespoléhala ![]()
To je opravdu jen odhad. Malý měl v 38tt odhad 3200g a narodil se 40+5 a měl 2850g tak nevím ![]()
Za mě, jsou váhové odhady úplná kravina, k čemu to vůbec je? ![]()
@nikol.ondrášovka píše:
Za mě, jsou váhové odhady úplná kravina, k čemu to vůbec je?
@nikol.ondrášovka píše:
Za mě, jsou váhové odhady úplná kravina, k čemu to vůbec je?
Třeba k tomu, že když už jsi po císaři, tak nad 3,5kg odhadní váhy se nedoporučuje rodit normálně
Jinak je to spíš jen info pro matku.
Syn měl odhad 39+6 3600g a porodní ve 40+2 3820g, takže se mi docela trefili ![]()
Dcerka se narodila ve 38 plus 2, měla váhový odhad 3200g a skutečná váha 3550g.
Kdyby byla donošená do termínu, tak podle tabulek by měla něco kolem 4 kg. Ale otázkou je, jestli bych ji donosila do termínu, protože podle tehdejšího vyšetření a nálezu jsem byla k porodu připravená, otevřená. Proto mi ji taky vyvolali „tak brzy“ - hlavně moje zdravotní důvody, abych se dostala do vzdálené porodnice a vyloučili porod mimo ústav, stihli dát ATB.
Váhové odhady se většinou dělají u plánovaných porodů, které mají „jistá rizika“, tak aby ty rizika eliminovali.
Ahoj, váhový odhad má být asi spíš orientační pro doktora. Mně to teda nikdy nikdo neřekl, tak jsem se aspoň netrápila. Je spousta případů, kdy dokonce plánovali sekci, kvůli údajné velké hmotnosti, a nakonec vytáhnou sotva tříkilovýho prcka. Až v porodnici, když mi dávali vyvolávací tabletu mi podle pohmatu primář říkal, že to bude pořádný mimčo
. Porodila jsem přirozeně a bez epidurálu 3630 g. Zatím nemám srovnání, ale vím jistě, že jsem to přežila
. Třeba už tvoje miminko přibírat nebude. Kromě toho, že ten váhový odhad je +/- 300 g, tak i termín se počítá +/- 14 dní. Takže třeba je tvoje miminko i starší, než myslíš
. Hlavu si s tím nelámej, je to spíš taková loterie ![]()
Váhovým odhadem bych se vůbec neřídila. U mě to nevyšlo ani u jednoho dítěte. U syna mi doktor říkal, že bude mít hodně přes 4 kila a teda do 4 mu ještě chybělo. A dcera měla mít 3600 a měla 4300
. Takže bych tomu moc nevěřila
Tak mi vyšel odhad na chlup přesně, u dcerky hlásili 3400g a měla 3450g a u kluka 3700g a měl tolik. ale záleží na zkušenostech doktora, přístroji, množství plodové vody, jak je mimčo natočené, v těch pozdějších týdnech už tam může být opravdu rozdíl +- 500g.
@verunka84 píše:
Ahoj holky, chci se zeptat máte někdo taky takového cvaldu v 38týdnu? Podle dr má prý už 3400g a to mám termín až 9.7.Tak to bude mít tak 4kg, ne?
4kg asi ne, počítej průměrně těch 250g za týden. podle mě max. těch 3800-3900g, záleží jak dobře umí tvůj dr. měřit a jak je ten jeho odhad přesný ![]()
No my měli stejný váhový odhad ve 41+5,druhý den sem šla na vyvolávání a malej se narodil s 4250g ![]()
Mě nikdy váhový odhad nesouhlasil. Obě děti mají malou hlavu tak mi hádali o kilo mín a obě měli přes 4kg. Jeden 4200g a druhý 4500g. Ted s malou už odhad neřešim vůbec to bude to samí