Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mě to dělá od začátku, snad jen asi v druhým trim. se to vyskytovalo minimálně, teď ve třetím už to dělá zas. a píchnutí je to někdy pořádné
ale všecko je ok, je to podle všeho opravdu jen z roztahování dělohy )nejdřív byla zakloněná a te´d je hlavička dost nízko, tak to je cítit hlavně kolem toho čípku) - takže určitě existuje možnost, že je všecko ok ![]()
@PjckjsANEBjája píše:
Mě to dělá od začátku, snad jen asi v druhým trim. se to vyskytovalo minimálně, teď ve třetím už to dělá zas. a píchnutí je to někdy pořádnéale všecko je ok, je to podle všeho opravdu jen z roztahování dělohy )nejdřív byla zakloněná a te´d je hlavička dost nízko, tak to je cítit hlavně kolem toho čípku) - takže určitě existuje možnost, že je všecko ok
Něco podobného jsem měla včera, bylo to jen chvilkové, jsme uplně na začátku těhu- ještě to nemám potvrzené od doktora - 7 pozitivnívh testů
Ale myslím, že je to normální…horší by byla opravdu velká dlouhodobější bolest…si myslím ![]()
@PjckjsANEBjája píše:
Mě to dělá od začátku, snad jen asi v druhým trim. se to vyskytovalo minimálně, teď ve třetím už to dělá zas. a píchnutí je to někdy pořádnéale všecko je ok, je to podle všeho opravdu jen z roztahování dělohy )nejdřív byla zakloněná a te´d je hlavička dost nízko, tak to je cítit hlavně kolem toho čípku) - takže určitě existuje možnost, že je všecko ok
Moc jsi mě uklidnila. Já jsem se na to právě ptala holek a nikdo to necítí. Tak jsem se bála, že je to špatné. Manžel mě taky uklidňuje, že je to tím, jak se to tam zvětšuje. Ve čtvrtek jdu na ultrazvuk, tak o tom řeknu panu doktorovi.
Ještě jednou děkuju ![]()
@Lo píše:
Něco podobného jsem měla včera, bylo to jen chvilkové, jsme uplně na začátku těhu- ještě to nemám potvrzené od doktora - 7 pozitivnívh testůAle myslím, že je to normální…horší by byla opravdu velká dlouhodobější bolest…si myslím
nene, nemám žádné bolesti, ale toho občasného píchnutí uvnitř si zas nejde nevšimnout. Tak jsem chtěla vyzvědět, jestli to má i někdo jiný, jestli to není znamení něčeho špatného. A snad teda není. A ty ještě nevíš v kolikátém týdnu jsi, že? Mě to pichá asi tak 3 dny. Tak uvidíme zda to přejde nebo mě to bude následovat jako @PjckjsANEBjája až do třetího trimestru ![]()
Neboj, taky jsem to měla. Píchání, tahání, pnutí, všecko tě ještě čeká. Roste děloha, tak to logicky musíš cítit. Mi dr říkal, že pokud to je do úrovně menstruačních bolestí, tak to je ok. Budu držet palce ať se tentokrát zadaří a máš svůj uzlíček v náručí. ![]()
@Kleofasek držím palce, aby bylo konečně vše ok
mě to teďka už fakt dělá navalená hlavička, dr. koukala, že prý už se krásně chystá. a čípek že ale pořád drží v původním stavu - takže ani předčasný porod nehrozí. takže na jednu stranu mě sem tam něco píchne, ale vím, že to není ničím špatným
tak ať si klidně píchá, přežít se to dá ![]()
Holky, tak jsme dneska byli na pohotovosti, protože jsem zašpinila a našli mi na spodní straně dělohy hematom okolo 2×2cm. Mám klidový režim a musíme doufat, že bude všecko v pořádku. Miminko vypadlo v pořádku, už jsme viděli i srdíčko ![]()
Takže to pichání může byt spojené i s tím.
Mě čípek bolí pořádně. Při chůzi ho cítím, až z toho kulhám, při předklonech a dalších aktivitách. Doktor řek, že to nic není, že to může bolet. Nic víc mi k tomu neřekl. Některý dny to přejde jiný dny je to děs a pořád to cítím. Při zavádění utrogestanu ho snadno nahmatám, asi se pořádně zvětšil a to je dobře ![]()
Jsem v 9.týdnu a čípek poslední cca týden otravuje furt, nicméně popichuje už od samého začátku. Někdy otravuje celý den, jindy sem tam. Bolest je silný výraz, je to píchání, řezání, někdy až křeč, ale mírné intenzity, ale když to máte celý den, umí to zneklidnit. Doktorka na mně koukala udiveně, když jsem s tím šla, asi se s tím ještě nesetkala, na webu jsem na to téma nic nenašla :-/ Čípek prý ale mám ve správné poloze, tak DOUFÁM, že je opravdu vše OK…
Ahoj holky, mohu se vás zeptat zda toto píchání děložního čípku je jen v těhotenství??? Snažíme se s manželem už 4roky a nic… Dnes v noci mě probralo pichání čípku (až jsem z toho poposkakovala, když to píchlo) MS má dorazit dnes (zatím nic) je možné že to je i tím že to má příjít ale nikdy jsem se s tím před ms nesetkala. Děkuji moc za odpověď ![]()
@baruse.t píše:
Mě čípek bolí pořádně. Při chůzi ho cítím, až z toho kulhám, při předklonech a dalších aktivitách. Doktor řek, že to nic není, že to může bolet. Nic víc mi k tomu neřekl. Některý dny to přejde jiný dny je to děs a pořád to cítím. Při zavádění utrogestanu ho snadno nahmatám, asi se pořádně zvětšil a to je dobře
Já jsem teď cca 5tt a také me bolí čípek.. teda i na dotek když mi tam zajede voda ve sprše. Tak jesteze nejsem sama ![]()
Na začátku, uprostřed i na konci
toho se už nezbavíš celé tehu. Naopak se ti přidají další bolesti, tahání, píchání atd ![]()
Ahoj holky,
už chvilku tápu a hledám na internetu, ptám se těch co znám a zatím jsem nenašla žádnou kloudnou odpověď..
Tak jsem založila téma, kde by mi třeba mohl někdo poradit, někdo, kdo s tím má zkušenost.
Píchalo vás některou na začátku těhotenství hluboko v pochvě? Někde v okolí čípku, ne v děloze. Nevím přesně jak to popsat.. Není to ustavičné píchání, prostě chvilkama. Není ani nějak bolestivé. Je to jak mírné píchnutí špendlíčkem. Taky jsem od té doby začala malinko hnědě špinit, ale jen ráno, pak už nic. Taky zavádím utrogestan, tak jestli to nemůže třeba dráždit?
Jsem na začátku sedmého týdne a mám strach, protože už jsem dvakrát o miminko přišla. Budu ráda za každý názor. Moc děkuji.