Vysoký tlak a otoky 34+4

Anonymní
22.6.12 20:10

vysoky tlak a otoky 34+4

Holky, prosim o radu, vim, ze tech temat tady je asi hodne, ale stejne to zkusim…pred tehotenstvim jsem trpivala na nizky tlak a v tehotenstvi je to naopak…pravidelne mivam kolem 140/80…dostala jsem Dopegyt, zprvu 1 tabletu denne, ted 2 tablety denne, k tomu jsem dostala i zelezo 1 denne…a pokazde me sestra stasi s otokama…doktor mi nerekl nikdy nic…a ted v tom vedru mi otekly nohy a dost…dneska je to sice o dost lepsi, ale stejne…V pondeli jdu na kontrolu a mam strach, ze me poslou do nemocnice…hrozne mi delaj spatne, tak si myslim, ze se mi tam udela blbe…zatim nikdy bilkovina v moci nebyla, tak doufam, ze ani tentokrat nebude…myslite, ze kdyby se objevila bilkovina treba i ted v tom 34 tydnu, ze by vyvolavali porod??? Jsem prvorodicka a jsem hrozne zmatena a zoufala ze vseho…dik za reakce

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
435
22.6.12 20:16

Já jsem mívala tlak 130/90-100. Taky jsem brala Dopegyt. V 34 tt bílkovina v moči, tak už jsem myslela na nejhorší, ale do týdne byla bílkovina pryč, otoky tak nějak v normě, tlak mi nikdy neklesnul, porodila jsem v 38tt. Bohužel u mě vysoký tlak už zůstal i nadále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
22.6.12 20:19

Ahojky, ja jsem byla na kontole u mudr v 34tt a mela jsem tlak 160/90 normalne tak 130/80, a taky desne otoky, v moci nic nebylo, ale presto me poslala do nemocnice, ja mela i malo krevnich desticek, v patek me poslala do jedne nemocnice, kde jsem chtela rodit, tam mi brali krev, moc a merili tlak cele dopoledne, bohuzel spatny, tak me radsi poslali do Hradce, pac tam nebyli specializovane, kdyz ma zenska malo krevnich desticek, cely vikend mi merili tlak a brali krev a nakonec mi v nedeli o pulnoci praskla voda a ja porodila, byla jsem 34+4 :) prdolka mel 53cm a 3560g, trochu vetsi :)ale v naprostem poradku, siceho ho dali do inkubatoru a k nemu polozili dychaci masku, ale dychal sam, druhy den uz sel na oddeleni nedonosenych deti :)Nevim zda jsem porodila ze byl malej tak velky nebo diky preklampsii, sice mi nikdo nerekl, ze ji mam, ale asi ano, ikdyz v moci nic nebylo, ale byla jsem moc rada nakonec, ze jsem byla v porodnici uz driv a pod dohledem a nikdo o vyvolavani porodu nic nerikal…tak uvidis jak dopadnes na dalsi kontrole, drzim moc pesti at co nejlepe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
22.6.12 20:31

Ahoj, ja mela v 35 tydnu v poradne tlak (i s Dopegytem) 145/95, tak me poslali do nemocnice, tam jsem pribehla a mela 160/110 (aby ne :-) ). Nechali si me pres noc, dali kapacky a jeste nejaky dalsi leky na tlak, bilkovinu v moci kvantitativne delali z moci sezbirane za 12h (ty papirky jsou jen orientacni test, rikali). Tlak se podarilo snizit, bilkovina byla pry o. k., tak me pustili s tim, ze si musim 5× denne merit tlak. Rikali, at se nebojim, i kdybych musela uz rodit, je to uz ok :hug:. Nakonec jsem tam skoncila za chvili zas s vysokym tlakem a bilkovinou, to uz to byla preeklampsie. Lezela jsem tam asi 14 dni, furt me kontrolovali a po 38 tydnu bylo vyvolani a pak vse ok :-). Dcera byla mensi (2590 g), ale zdrava a ja taky. Tlak se srovnal v sestinedeli, akorat jsem furt musela chodit k doktorum a postupne vysazovat leky.
Drzim palce, at vsechno dobre dopadne a neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2788
22.6.12 20:39

Ahoj, mě celé těhotenství( nyní jsem 39+5) na gynekologii strašily, že mi dají Dopegyt, vždy jsem totiž měla u nich měřený vysoký tlak-měřily to tím digi. Nakonec jsem to ukecala a nechala jsem si dát na 24 hodin Holtra- a ten mi potvrdil a jim samo také, že ten vysoký tlak mám jen u nich- jasný syndrom bílého pláště. V porodnic jsem byla zvědavá, kolik mi naměří a stále u nich mám krásný- 120/80. Také mi otékají nohy, ruce a tak..Ruce mi až brní, prý je to tím, jak je všude voda, tak tlačí na karpální tunel a tím to ty ruce brní. Proč to píšu, chci tě jen uklidnit, také jsem se bála a bílkovina v moči nikdy nebyla… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4208
22.6.12 20:47

:mavam: tak já jsem šla na kontrolu v 35+1týdnu… a měla jsem otoky, hodně vysoký tlak(ale nepamatuji si kolik)a bílkovinu v moči..a vůbec mi nějak hlavně přes noc nebylo dobře..tak mě dr poslal do nemocnice..tam mi chtěli snížit tlak..jenže jsem měla špatné jaterní výsledky (help syndrom) takže mě museli porod vyvolat..

Ale neboj, když nebude bílkovina v moči, tak to je v poho..

držím ti palce.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ali84
22.6.12 20:53

Ahoj, no já kdybych měla v těhu tlak 140/80, tak jsem vysmátá :), Od začátku těhotenství tlak zvýšený na 140/90, bílkovina v moči nepřítomna, nasadili mi Dopegyt 2× denně, vůbec nepomohl, ale nic se s tim nedělalo. V 35+4 jsem šla poprvé do porodnice na registraci, změřili mi tlak a měla jsem 180/145, oteklá, jak balón, okamžitě mě přijali a za 3 hodiny jsem byla na sále a za dalších 20 minut byl malej venku :).
Po celé těhotenství se nikdo ani nezmínil, že by se porod měl vyvolat dřív a tvoje hodnoty nejsou dle mého názoru nijak tragické :think:
Nestresuj a bude to dobrý :kytka:

• Citovat
  • Upravit
47103
22.6.12 21:01

Měla jsem v 35. týdnu tlak 140/90 a vyšší, takže jsem radši jela do nemocnice (byl víkend), oni si mě tam nechali, nasbírali moč, zjistili, že je to ok… a v úterý jsem mohla jít díkybohu domů, hrozně mě to tam drtilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
22.6.12 21:28

Ahoj nečetla jsem ostatní příspěvky.

Me v 35+5 hospitalizovali s 145/90 bez bílkoviny, ležela jsem tam až do 38+1 kdy mi porod vyvolali protože se mi asi v 37+0 objevila v moči bílkovina a zhorsili se mi jaterní testy tak už nechtěli čekat. Měli z toho docela vítr tak poslechni radu doktorů, kolem mě tam chodili všichni po špičkách i když já se cítila ok.. upozorňuju že mě se ty testy zhorsili ze dne na den i ta bílkovina tak je lepší být pod kontrolou i když nemáš nemocnice ráda.. Když to nebude alarmující tlak ještě vyšší nebo hodně spatné testy nechají te aspon do toho uk. 38 týdne urcite donosit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
22.6.12 21:56

Ahoj, mně zjistili vysoký tlak v 30. týdnu, měla jsem teda i bílkovinu v moči a rovnou jsem jela do špitálu, kde si mě nechali. Zezačátku to vypadalo, že mi budou co nevidět porod vyvolávat, ale nakonec jsem tam ležela 4 týdny, brala hafo různejch prášků, prokládali to kapačkama, dali mi kortikoidy pro urychlení zrání plic a malá se narodila až za 4 týdny, kdy se mi horšily výsledky a malá ve mně přestala růst. Ty čtyři týdny ve špitále byl pěknej vopruz, kor když já jsem se po fyzické stránce cítila naprosto fit, psychika byla horší… ale všechno dobře dopadlo, já jsem v pořádku, mám krásnou, zdravou holčičku a nic důležitějšího není ;) Držím ti všechny palce, ať si tě tam nemusí nechat, ale i kdyby přece jen jo, neboj, určo to dopadne dobře :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
22.6.12 23:04

Tak to jste mě docela překvapili, protože celé těhotenství mám tlak minimálně 140/90 i víc, klidě jsem měla 153/93 a nic, nikdy mi doktor nic neřekl. když to bylo vyšší, nechal mě tam třeba půl hodiny sedět a čekal, než to klesne, pak napsal do průkazky ten nižší tlak. vždycky byl kolem těch 140/90. před těhotenstvím vím, že jsem měla vždy 120/80, měřeno pravidelně jednou za 14 dní, chodila jsem darovat plazmu. doktor mi nikdy neřekl, že by bylo něco v nepořádku, už několik týdnů trpím otokama, nohy mám jak papuče, boty neobuju, prstýnek jsme sundávali málem jeho rozštípnutím, nakonec se za velkých bolestí podařilo ho sundat. takže jsem jak balon uplně všude. mívám občas bílkovinu v moči. myslíte, že to mám nějak řešit u jiného dr? protože můj doktor nikdy nic nenaznačil, že by bylo špatně, na nic se neptá… co myslíte?
jsem 34+1tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8449
22.6.12 23:11

@Granda Ach jo, určitě běž k jinému doktorovi. Třeba někam do nemocnice. Už jsem Ti to jednou psala. Preeklampsie Tě může i zabít a může se to zhoršit ze dne na den. Chceš skončit na dialýze jako Elsnerová?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
22.6.12 23:16
@brisco píše:
@Granda Ach jo, určitě běž k jinému doktorovi. Třeba někam do nemocnice. Už jsem Ti to jednou psala. Preeklampsie Tě může i zabít a může se to zhoršit ze dne na den. Chceš skončit na dialýze jako Elsnerová?

no to nechci, ale říkala jsem si, že když chodím k doktorovi, že ví, co dělá ne? ale on nic… nechápu to. no mám jít příští týden naposledy do poradny, tak skočím k jinému a pak už jen porodka, tak uvidím, co mi řeknou. jenomže podle průkazky vypadám jak ideální těhotná, žádný problém, žádné otoky, nechápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8449
22.6.12 23:22

No, to bohužel nemusí být vždycky pravda. :zed: Jde o Tvoje zdraví, ne o zdraví toho doktora, a to máš jen jedno.

@Granda píše:
no to nechci, ale říkala jsem si, že když chodím k doktorovi, že ví, co dělá ne? ale on nic… nechápu to. no mám jít příští týden naposledy do poradny, tak skočím k jinému a pak už jen porodka, tak uvidím, co mi řeknou. jenomže podle průkazky vypadám jak ideální těhotná, žádný problém, žádné otoky, nechápu…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
22.6.12 23:39
@brisco píše:
No, to bohužel nemusí být vždycky pravda. :zed: Jde o Tvoje zdraví, ne o zdraví toho doktora, a to máš jen jedno.

to je pravda. no příští týden skočím k jinému u nás ve městě, aspon se nemusím trmácet v tomhle počasí do Prahy. uvidíme. a moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí