Taky vám tvrdne břicho?

10631
23.6.12 17:18

Taky vám tvrdne břicho?

Ahoj holky, jsem v půlce 28tt a hodně často mi teď tvrdne břicho. Na gynekologii mi k tomu doktor nic moc neřekl, jen že mám mít klid a hodně odpočívat. Ale neřekl mi, co to způsobuje a taky se bojím, aby to nebylo nebezpečné pro miminko. Beru večer dvě tablety magnesia plus vitamíny pro těhotné Calibrum mami. Je to hodně nepříjemné a když mi břicho ztuhne, tak miminko ani nekope, jako by tam ani nebylo. Máte s tím zkušenosti??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13415
23.6.12 17:23

U prvního mi břicho začalo tvrdnou hodně brzo, snad už kolem 14tt a tvrdlo až do porodu. U druhýho tvrdlo hodně taky tak od 16tt, pak se to postupně upravilo a tvrdne málo. Nic jsem na to nebrala, neotvírala jsem se, tak jsem to neřešila. Nepříjemný to je, ale pokud je gynekologicky vše OK, magnézko bereš, tak bych to neřešila nějak víc. Děloha se tvrdnutím připravuje na porod, je to normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
23.6.12 17:27

Mě teda netvrdne a netvrdlo vůbec..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34541
23.6.12 17:34

Me sem tam ztvrdne je to neprijemny a hledala jsem o tom i na netu i se ptala doktorky a ta rikala ze je to normalni jelikoz je deloha je sval a treba ma na to vliv i plnost mocaku jak se mi chce curat tak mi zvtrdne jako pokud to neni hodne casto a pak zase je bricho normalni tak je to ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
23.6.12 18:00

Deloha neni netecny organ a pred porodem musi trenovat. Pokud to neni extremne casto a jine problemy nemas, opravdu staci vic odpocivat a neprepinat se.

me tvrdlo u prvniho taky, ale nejak extremne, casto prave pri namaze, stacilo si odpocinout a tolik se nehonit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
23.6.12 18:40

Tvrdne. Obvykle po nějaké námaze. Stačí se chvilku zastavit a dýchat.
Podle doktora si mám občas loknout magnézie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6193
23.6.12 19:53

Taky mi tvrdne a kolikrát to i bolí :( Nemá to být víc než 10× za den mi říkala doktorka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
23.6.12 20:18

Tvrdnuti briska, pokud neni v intervalech a ne vice jak 10-15 krat do dne je prospesne. Deloha tak posiluje na porod, kdyz ma nekdo ochablou delohu a netvrdne mu vubec brisko tak miva vetsinou tezsi porod. Pij rozpustne magnezium Magnosolv 1-2× za den do 33tt a od 33tt ti muze brisko tvrdnout klidne i 20× za den. Kdyz zacne tvrdnout tak se stoc na boku do klubicka a hodne dychej do briska.
kdyby to tvrdlo v nejakem intervalu ktery se bude zkracovat a bude to dyl jako pul odky tak jed urcite do porodnice!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
23.6.12 21:17

Tvrdne porad, pry se ma jen kontrolovat, zda to neni bolestive a pri kazde kontrole u doktora, zda se clovek neotevira ;) Mne tvrdne u obou tehotenstvi od 16tt, cca 20krat a vice denne, ale pry cipek stale tuhy, dlouhy a nemam to krome magneska resit ;) Magnesko beru cca 5 tablet denne. Jo a v minulem tehotenstvi jsem cca tyden po vysazeni porodila, takze mu fakt verim (rodila jsem 37+6) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
23.6.12 21:19

V prvnim tehu mi tvrdlo od 20.Tydne, celkem bolestive. Byla jsem tri tydny v nemocnici pro pocinajici kontrkce, nastesti jsme to ustaly azdo 36.tydne kdy se mala narodila v poradku :-) ted mi tvrdne brisko uz od 15.tydne kdy jsem ucitila prvni pohyby prcka, cim je vetsi tim je tvrdnuti horsi, beru magnezko a chce to klidovy rezim. Deloha holt pracuje nekomu vic a nekomu min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
24.6.12 21:54

Me bricho zaclo tvrdnout v 22tt, nekdy i nekolikrat za hodinu, pozdeji snad 1000× za den, vliv na cipek to nemelo, rodila jsem v 42tt. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
25.6.12 09:03

Tak mě se zdá, že mi tvrdne čím dál častěji. Ale včera jsem zažila hrozný stres a ten k tomu asi taky nepřidá. :roll:
Jinak děkuju za vaše názory, člověk se aspoň trošku uklidní. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
25.6.12 09:20

Ahoj,
ja som tretikrat tehotna a pri vsetkych troch mi brusko tvrdlo cca od 26 tt, od osmeho mesiaca ho mam tvrde uplne stale, iba ked lezim tak nie. Mam za sebou dve sekcie, teraz bude tretia. Beriem minimalne 2000mg magnezia denne, teraz pridavam na noc dalsie, lebo uz mam krce v nohach aj rukach.
Vobec sa toho neboj, ber magnezko aj cez den, odporuca sa 500mg cisteho magnezia v jednej tablete, aspon trikrat denne. A odpocivaj zbytocne sa nenamahaj.
Je to prirodzene, maternica sa pomalicky pripravuje. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
25.6.12 09:37

Já jsem užívala mamavit + 3× denně magnesium a k tomu jsem ještě pila minerálku magnesii. Jen ale do 36. týdne, pak už nic jen ten mamavit občas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
28.6.12 09:36

Mě tvrdne také břicho, beru magnesium 3× denně a můžu ho brát až do 35.týdne…někde jsem ale četla, že funguje jako „placebo efekt“ a tvrdnutí způsobuje práce ddělohy, prý se připravuje na porod, takže pokud máš uzavřenou branku a hlavička nijak zvlášť nenaléha tak by to mělo být vprořádku. Mě doktor tedy pokaždé zkontrlouje raději vnitřním ultrazvukem…
Miminka jsou ale velcí bojovníci, tak bych jim věřila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí