Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mě tvrdne také břicho, beru magnesium 3× denně a můžu ho brát až do 35.týdne…někde jsem ale četla, že funguje jako „placebo efekt“ a tvrdnutí způsobuje práce ddělohy, prý se připravuje na porod, takže pokud máš uzavřenou branku a hlavička nijak zvlášť nenaléha tak by to mělo být vprořádku. Mě doktor tedy pokaždé zkontrlouje raději vnitřním ultrazvukem…
Miminka jsou ale velcí bojovníci, tak bych jim věřila ![]()
@Verča-K No mě ten vnitřní ultrazvuk teď naposledy taky dělal, jak jsem mu o tom tvrdnutí břicha říkala. Říkal, že je vše v pořádku, každopádně mi to tvrdnutí teď dělá čím dál častěji. A magnésko beru taky 3 denně. Je to fakt nepříjemné, ale co naděláme..
Na kontrolu jedu až 10.7. tak snad tam nebudu muset jet dřív. ![]()
@NikysekR
Určitě to bude všechno vpořádku a nebudeš muset jet dřív. ![]()
Hlavně se to dějě asi většně maminek, tak bych byla v klidu. Pokud je doktor rozumný tak tě zkontroluje, což dělá a kdyby se mu něco nelíbilo tak to bude řešit.
Já jdu na kontrolu až 24.7. ale mě se to docela ted uklidnilo, i přesto magnesium beru pořád. Já ho beru hned od začátku těhotenství.
Co bereš za magnezko? Já magnesium s vitaminem B6,ale ted jsem mela asi na mesic magnerot…a ten mě to dost zklidnil…
@Verča-K Já mám asi to co ty, s tím vitamínem B.. balení stálo 126,– Tak si beru dvě ráno a jednu večer. A děkuju za názor, docela mě to uklidnilo to
. To víš, je to moje první těhotenství a tak mě lecos překvapí.. ![]()
@NikysekR
Pro mě je to taky první těhotenství tak i já jsem ze všeho hned taková vyklepaná, teď tady třeba řádily příušnice… ![]()
To magnesko máme určitě stejné, a já to beru ráno odpo a večer. Máme ty naše miminka v bříšku a už o ně má člověk strach ![]()
Taky čekám chlapečka, tak jsou to takový bojovníci naši ![]()
Ahoj holky, máte některá zkušenost s tvrdnutím bříška při procházkách v oblasti kolem pupíku? Občas mě to kolem něj i pobolívá. Do poradny jdu 26.7 tak jsem o tom s doktorem ještě nemluvila. Žádné léky a vitamíny zatím neberu.Jen Letrox 75 na štítnou žlázu a Jodid 100