Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, chtěla bych poradit co je lepší na cestování po městě? Auto máme, ale moc nejezdíme, spíš MHD. Jde mi o to, co je praktičtější, k doktorovi či na nákup. Vajíčko s podvozkem či klokanka?
ani jedno, nejlépe ergonomické nosítko - manduca atd. Určitě ne klasika nosítko kdy dítě visí za rozkrok.
klokanka určitě NE.
Jinak já nejradši do města razím s šátkem, nebo manducou, kočár (potažmo autosedačka na podvozku) se mi nechce tahat tramvají
klokanku bych asi pro malé dítě nedoporučovala,je stále ve vertikální poloze.
Spíš vajíčko s podvozkem je dobré.
Tak jsem o něco chytřejší
měla jsem za to, že mezi manducou a klokankou není rozdíl. Už jsem o tom našla info. Díky
já používám vajíčko na podvozku kočárku…a jinak kočárek - vždycky s sebou nosím nějaká zavazadla, spoustu harampádí pro děti…a už bych je v nosítku neunesla…už tak mám záda v čudu
a do košíku pod kočárek se dá ještě spousta věcí naložit
Tak rozhodně pokud myslíš cestování autem, tak bych přibalila podvozek a nemusíš mimčo budit, jen nacvakneš a jedeš, při cestování mhd šátek nebo erg. nosítko (ergo, manduca…), i když mně osobně vadilo, že musím táhnout ještě tašku, přemýšlela jsem, kde přebalím atd.
nositko resp satek moje dite nesnaselo, s tim bych cestovat nemohla. kdyby to slo, asi by to bylo pohodlne, ale urcite ne v kazdem ohledu - i kocar ma sva pozivita. Muzes si v nem dite prebalit a je spousta cionnosti, kdy je lepe, kdyz nemas dite privazane na hrudi - jiste si doplnis sama.
Nicmene autosedacka je nouzovka, vozili jsme ji na podvozku jen do obchodaku a do kostela, kdyz dite po dojeti autem spalo. Na delsi cesty ponekud omezuje pohyb (stejne jako nositka vseho druhu). POkud bych jela delsi cestu MHD, tak bych volila nositko nebo kocarek s normalni korbou - vybirala bych kocar, aby byl celkove (hlavne v te dlouhe ose) co nejmensi a mel ohybaci rukojet. Lituji, ze jsem si nekoupila xlandera, jako kamoska, jezdi s nim od mimina a neni to vetsi, nez moje golfky tedka.
Ahoj-tak my jsme zkusili a máme všechno.
1.Vajíčko s podvozkem-jen když mímo spí po dojetí-je v tom dost ohnuté a určitě to není dobré a ani pro mímo pohodlné na delší dobu
2.Manduca-super na cesty k doktorům apod.Ale cestu tramvají či delší procházky za mě ne-ale je to jen pro to.že mám posunutou plotýnku a nemůžu déle nosit
3.Jako nej se mi osvědčily (ale podotýkám,že jenom na cesty,doma máme norm.kočárek) golfky se zádovou opěrkou do úplného lehu.Koupily jsme prostorné,mají bočnice,polohovatelné obě opěry a jsme naprosto spokojený.
Do MHD mi přišel nejpraktičtější podvozek od golfek a na něm nacvaknutá korbička - pohodlné pro mimčo, je tam chráněné a v klidu a zároveň to v pohodě naložím do jakéhokoliv dopravního prostředku sama.
Nějak si nedovedu představit maličké mimčo jen v golfkách, i když jdou úplně do lehu.
j.a.n.i1 píše:
Do MHD mi přišel nejpraktičtější podvozek od golfek a na něm nacvaknutá korbička - pohodlné pro mimčo, je tam chráněné a v klidu a zároveň to v pohodě naložím do jakéhokoliv dopravního prostředku sama.
Nějak si nedovedu představit maličké mimčo jen v golfkách, i když jdou úplně do lehu.
Aj aj-omluva-špatně jsem přečetla dotaz-na úplné miminko jednoznačně korbička.Ale do vajíčka bych fakt nešla a už vůbec ne klokanku. Zvážit při koupi kočárku možnosti nástaveb a podle toho vybírat.A že je na trhu opravdu z čeho ![]()
Pokud budes cestovat mhd tak do kocaru nebo dat do vajcka.
Po svych zkusenostech mhd bych jinam nez do kocaru dite nedala.
jj v MHD je dítě v kočárku tak nějak nejlíp schované, má svoje pohodlí a zvuky uspávají - taky cestující jsou kolikrát různí, tak je dobré, když je mimi shcované pod boudičkou co nejdál od lidí …
problém je jen když máte těžší kočárek - buď si musíte říkat o pomoc - ale dopoledne se může stát, že pojedete skoro sami a budete si o pomoc říkat řidiči, nebo si počíháte na nízkopodlažní - v Praze jich jezdí hrozně málo…jinde to třeba není vůbec problém
taky nemám ráda jízdu s kočárkem po eskalátorech do metra- obzvlášť teď když za jednu ruku držím staršího…už je to risk a vyhýbám se tomu jak můžu
Já pocházím z menšího města, MHD tady nemáme, jen občas jezdím zdejšími linkovými autobusy (kratší trasy).
Párkrát jsem to zkusila s kočárkem, pak jsem pořídila šátek. Často jsem přemýšlela, kde je vlastně dítě více v bezpečí. Došla jsem k závěru, že bez autosedačky je jízda jakýmkoliv dopravním prostředkem (pro mě osobně) nebezpečná, takže je už jedno, jestli máš dítě upevněno na těle nebo je v kočárku.
Vždy se snažím si sednout.
Cappy píše:
Já pocházím z menšího města, MHD tady nemáme, jen občas jezdím zdejšími linkovými autobusy (kratší trasy).
Párkrát jsem to zkusila s kočárkem, pak jsem pořídila šátek. Často jsem přemýšlela, kde je vlastně dítě více v bezpečí. Došla jsem k závěru, že bez autosedačky je jízda jakýmkoliv dopravním prostředkem (pro mě osobně) nebezpečná, takže je už jedno, jestli máš dítě upevněno na těle nebo je v kočárku.
Vždy se snažím si sednout.
Cappy: budu nesouhlasit.Vzhledem k tomu ze jsem letela pres kocar a rozbila si hlavu tak vim ze je v kocaru nejlip chraneno i v golfkach nez na tele.Kdybych ji mela mimo kocar na tele a letela jsem tak to to skonci spatne.Jo a podoknu jednu vec sedela jsem a drzela jsem se.A nikdy nevis kdy bus bude prudce brzdit protoze mu tam nekde vjede do cesty.