Vakcína proti chřipce a možné těhu..

12003
7.10.10 12:50

Vakcína proti chřipce a možné těhu..

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat jestli nějaká náhodou nevíte jestli může vakcína proti chřipce uškodit případnému mimískovi.. Dostali jsme v práci vakcíny proti chřipce a já ted nevím jestli do toho mám ted jít, když se blíží ovulka a snažíme se.. Nerada bych mímu ublížila, kdyby se zadařilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4051
7.10.10 13:24

Jestli planujes radsi nedavej. Verim tomu ze prijdou i opacne nazory.

Ja to zjistovala v lonskem roce. Byla jsem tehu a dostala strach z te medialni masaze chripka/praseci chripka.

Moje mamka pracuje v nemocnici a tak se ptala doktoru jaky maji nazor. Doporucili mi neockovat. Stejne tak kdyz jsem se ptala doktorky pri geneticke konzultaci a svoji gynekolozky. Vsichni mi doporucili si to nedavat. Takze jsem se rozhodla medialni masaz ignorovat.

Samozrejme ma to 2 strany, kdyz to chytnes bdes si rvat vlasy ze sis to nepichla a je jedno jestli chripku normalni nebo praseci.
Kdyz si to das a otehotnis nikde nemas 100% jistotu ze to na mimcu neco nezanecha…

Drzim palce aby ses rozhodla spravne a vyslo ti to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
7.10.10 13:35

i já byla těhotná loni v době té prasečí chřipky. Doktor mi očkování taky nedoporučil. A když bys třeba chřipkou nastidla když už buideš těhu, pak se není čeho obávat. Protože miminko má takovou imunitu, jakou má maminka. A v bříšku je dobře chráněno. Já prodělala těžký zánět průdušek když jsem byla ve 4.měsíci. A Šimonek se narodil uplně zdraví a v termínu. Takže se nachlazení neboj, a na očkování se vykašly.

Hodně štěstní při práci na miminku. :mavam: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
7.10.10 13:38

Ok díky za info.. Já si myslela, že by to mimíse mohlo nnnějak negativně ovlivnit..

Asi to teda nebudu riskovat, nebo počkám na konec cyklu a když to dostanu tak do toho půjdu pak než zase dorazí ovulka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22042
7.10.10 13:38

Pokud nepatříš mezi lidi, které může chřipka vážně ohrozit na zdraví (kardiaky, apod.), nešla bych do toho. Pro zdravé mladé lidi mi toto očkování připadá opravdu zbytečné, takže já bych to neriskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
7.10.10 13:39

Deni tak to je povzbuzující slyšet takovy zkušenosti.. Asi se na to teda vyprdnu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
7.10.10 13:45

Mozna bych si zjistila jak dlouho ta vakcina muze nejak pusobit, ovlivnit plod.
Ja myslim ze u tech chripek je problem horecka, ktera by uskodit mohla … :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
7.10.10 19:53

já měla horečky vysoký, a ujišťovali mě že miminku to neuškodí, a taky neuškodilo. Nemusíš se viroz bát. to bys nemohla celý těhu vylést z baráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
7.10.10 19:58

Ahoj. Můj obvoďák říkal, ať si nechám očkování proti chřipce až po dětech. Prý pokud jsem se v posledních 2 letech nenechávala proti chřipce očkovat nebo chřipku nedostala, tak se před těhotenstvím očkovat nechávat nemám.

Nevím, jestli to platí i o očkování proti chřipce, ale po očkování proti žloutence je největší koncentrace látek z očkování po dobu 4 týdnů po očkování, takže já bych se nenechala očkovat ani těsně po ovulaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí