Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Maminky nemate nektera doma snapika, ale trojkolku? Nebo nemate zkusenost s nakupem kocarku z ebay?
Máte zkušenost s Valco Baby Snap 3?
Přidejte zkušenost s Valco Baby Snap 3Já čekám na snapíka trojku, příští týden by měl dorazit k nám do republiky už ho mám zamluvený jen čekám až dorazí. ![]()
A mohu se zeptat kde si ho koupite, porad o nem nikde u nas neslysim. A nevite v jakych barvach bude. Uz mam 4ku, ale 3ku bych chtela.
Zítra mi dojde z obchůdku pidischop, dnes ho naskladnili, barvy už nevím, ale myslím že tam byl určitě hnědočerný.
JJ, jak budu doma, vložím. Je úžasný, mám ho celý černý se stříbrnou konstrukcí, trošku nevychytaný nánožník, ale mám šitý na maxi cosi muru a perfektně sedí. Košík bezkonkurenční, no koukala jsem co se tam vejde. Uvnitř krásně prostorný a dokonce mám polohování nožiček
@flipa Tak mám tuhle trojkolku doma pár dní a nadšení, jezdí se s ní perfektně. Do čtyřkolky bych nešla, má blbé uchycení předních kol, při více sněhu nepojede (odzkoušeno na jiném kočáru).
@Dracunculus @kaliope271 Holky, jak se vám osvědčil Valco Snap 3? Zvažuju 3 nebo 4, nikde je u nás nemají na prodejně, abych vyzkoušela. 4 jsem zkusila u známých, je super, jen se mi zdá, že přední kolečka trošku lítají, což by mohlo být u 3 lepší. Písněte mi prosím, proč jste vybraly 3. Díky moc!
Já si ho vybrala, protože všeobecně mám radši trojkolky, když jsem měla mc muru, tak taky trojkolku a navíc mi u snapu 4 příjdou ty kola jako tykadla. Když já objednávla snapa 3, ještě nebyl ani u nás v republice, dala jsem si dotaz na paní v pidischopu, p. Kateřina a na vše mi odpověděla, napsala mi kdy se k nám bude trojka dovážet a já jen čekala. Jak ji naskladnili, měla jsem ji hned doma a kromě nánožníku, který vypadá na obou hrozně, jsem nadmíru spokojena. Tím, že přední kolečko je dvojité, je stabilní, pravda je, že na patníky vjíždím a musím držet oběma rukama, ale od toho ty ruce mám. Nemůžu si ho vynachválit. A už jsem slyšela hodně kritik, že u čtyřkolky, ty kola lítají, jako by konstrukce byla křivá. Akorát mě tedy mrzí, že je ke snapu tak málo doplňků, kdybyste náhodou měla některá doma adaptéry a korbičku byla bych vděčná. Dodavatel pro ČR se mi neuráčil odpovědět a když jsem psala přímo do Austrálie, vyšlo by mě draho poštovné a to dost. Ale aspoň napsali.
Tak uvidíš, to je můj názor, trojkolka jednoznačně
@kaliope271 Jé, dekuji za rychlou a vyčerpávající odpověď. A co do terénu? Jezdí tam zhruba jako ta 4?
@zemanek Byla jsem na prodejně se super chlapíkem, co se kočárům věnuje už 8 let. Na základě mých požadavků mi poradil, co asi hledám a vysvětlil, který věci smysl mají a které ne.
Nechtěla jsem nafukovací kola (mám u hlubokého, párkrát jsem už píchla a kočár je pak neovladatelný a cesta domu šílená), ale ani takový ty úplně plochý, blbě se ovládaj. Nechtěla jsem upevnění kol, jako má Snap 4 vepředu (měla jsem u jiného kočáru, při sněhu katastrofa). Chtěla jsem otočná kola kvůli super manipulaci v malém prostoru (jezdím v mhd a je to praktické). A ideálně co nejlehčí - jsem těhotná a tahat nějakou obludu je riziko (Snap 3 má lehce nad 6kg).
To všechno mi Snap 3 splnila. Navíc má bezpečnostní pojistku, aby se prcek neodpoutal. A velké sedadlo s nosností 20kg, syn je velký, tak mi z toho hned nevyroste (v 10M měl 78cm a 10,4kg).
A hodně oceňuju integrovaný kapsář, když jdu kousek, neberu přebalovačku a mam kam dát peněženku a doklady.
Na velký offroad to neni, ale rozmlácený chodníky s vysokýma obrubníkama, štěrkový a lesní cesty s kořenama to dává úplně lehce. Je fakt lehoučkej a dobře ovladatelnej. A nemusím se hrbit, je super pro vyšší postavu (mám 175cm).
Takže tak ![]()
Ještě jsem v jedné diskuzi četla, že je nevýhodou Snapu, že košík s nákupem i bez tahá po zemi. Tomu se mi ani nechce věřit. Co vy na to? Díky!
Tak to není pravda
a nikdy jsem nezavadila ani když jsem sjížděla z patníku, A to vezl 12 litrových mlík a ještě jiné drobnosti najednou
Jo a terén, tak toho bych se taky nebála, jasně když nejsou nafukovačky, tak trošku drnčí, ale řídila jsem i britax agile, ale jednoznačně valco. Navíc kola se dají dokoupit, ale nutnost to fakt není
![]()