Válečná generace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4960
8.11.15 09:32
@amigo84 TO je trochu slovíčkaření. Jsem ochotna připustit, že existuje hrstka lidí, kteří jsou opravdu na dně a nemají ani na chleba, ale netvrďte mi, že je jich nějaké velké procento.
@darkgreen píše:
Né všichni v ČR to takhle mají. A nejsou to každodenní starosti. Představte si, že i tady se děje na lidech nespravedlnost a zlo nesmírné. Žijete plně konzumním životem, splňujete požadavky, které společnost hodnotí kladně.Tak jste asi šťastná, snad Vám to vydrží co nejdýl.
Nezlobte se na mě, ale Váš názor se mi zdá trošku zvláštní, buď jste hodně mladá, a to Vás omlouvá nebo poněkud naivní, což Vás vlastně omlouvá také. :)

Vůbec nevím jak jste přišla na to, že žiju plně konzumním životem. Jako proto, že chodím do práce a je pro mě důležité mít na jídlo a střechu na hlavou? Věřte mi, že si rozhodně nemůžeme nijak vyskakovat, dovolená u moře je pro nás třeba obtížně dosažitelná, ale prostě si na takový prkotiny nestěžuju.
A v mém životě není všechno jen sluníčkové, mám za sebou úmrtí velmi blízké mladé příbuzné, péči o nemohoucí babičku a strejdy v posledním stádiu rakoviny. Umím ocenit opravdu důležité hodnoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4960
8.11.15 09:36
@Markéta80 píše:
@ProfZav nevim, třeba se ten člověk prostě necítí že se má dobře tak nebudu říkat že se mam fajn když to tak necítim ne ;) Jo jsou lidi co nebudou spokojení nikdy no to je fakt :mrgreen:

Přesně tak to myslím, já mám taky občas den debil, ale někteří lidé mají jen ty. Všimla jsem si, že většinou brblají ti, kteří to mají nejméně zapotřebí. Jakože mají to, po čem touží - peníze, velký dům, několik aut, rodinu. Ale pořád jsou negativní, protože soused má to či ono lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4960
8.11.15 09:39
@amigo84 píše:
Opravdu si myslíš, že všichni Češi se mají dobře? Projdi si někdy azylové domy, zajdi si taky občas nádraží, ať vidíš lidi bez domova.
Možná si nestěžují všichni češí, ale ty :mrgreen: :mrgreen:

Mají ti lidé v azylových domech co jíst? Mají oblečení? Mají střechu nad hlavou? Jasně, není to život v luxusu a nemají se dobře, ale základní lidské potřeby mají pokryté. Nejsem třeba pro masivní přijímání uprchlíků, ale ti nemají ani to a jako matka ty záběry těžce nesu.
A bezdomovci jasně, ti nemají kde žít. Ale podle různých reportáží a rozhovorů s lidmi z organizací, které jim pomáhají vyplývá, že někteří ani o pomoc a střechu nad hlavou nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
8.11.15 10:09
@AlphaOmega píše:
@ProfZav Nikdy nikdo si tu nežil tak dobře jako my teď. V životě jsem neviděl umírat někoho hlady, nějakou formu střechy nad hlavou tu má možnost mít každý, válka je pro nás slovo ze slovníku.Bohužel to nepotrvá věčně. Energetické a nerostné zdroje nejsou nekonečné a tlaky na jejich kontrolu dávají svět do pohybu. Užijme si to dokud můžem.

přesně nehledě na to, že celková společenská situace v Evropě až moc připomíná 30-tý roky minulého století a všichni víme, co bylo pak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
8.11.15 10:35
@Izzz píše:
My Češi - já tak nemám ráda zobecňování!
Já si třeba nestěžuju. Já jsem opravdu šťastná a na otázku „jak se máš“ odpovídám „skvěle“. Nebojím se závisti, nenávisti. To je pro mě slovo ze slovníku.
Takže my Češi si opravdu pořád na všechno nestěžujeme. Možná je to i tím, že jsem ze svého života vypustila sledování zpráv. :)

Svatá pravda,
já se zbavil televize, a zprávy už jsem taky přestal poslouchat, a jsem Happy :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.11.15 11:24
@ProfZav píše:
Ahoj,
sledovaly jste taky tuto minisérii? Právě koukám na poslední díl. Sedím ve svém domě, který je sice na hypotéku, ale náš. Je tu teplo, máme co jíst, co si obléct, máme práci a zdravé dítě. Při sledování filmu je mi úplně úzko, kromě toho pocitu hrůzy ve mě sílí vztek, na co si my, Češi, vlastně pořád stěžujeme? Válka tu není, utíkat nemusíme..jasně, život není vždy růžový, každý se potýká s každodenními starostmi..ale mám pocit, že nás, co na otázku „jak se máš?“ odpovídáme: „dobře“ je zoufale málo..
Zanechalo to ještě na někom takový dojem nebo jsem samojediná? :-)

uvědomuju si to pořád, máme v rodiče člověka, co zázrakem přežil koncentrák, takže si vždycky říkám, že může být mnohem, mnohem hůř.. jsou chvíle, kdy brblám (už 3 m jsem bez peněz, nedostávám opět alíky a pod), ale to jsou vesměs drbky.. mam střechu nad hlavou, relativně zdravé děti, se kterými se nemusím bát vylézt na ulici, je nám dobře..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.15 16:27

Film mě strasne zaujal! Při posledním dílu jsem doslova řvala jak želva :( A děj mě naprosto vtáhnul. Nezná někdo nejaký obdobný film? Podobně citově založený a druhá světová válka? Budu vděčná za tipy! :)
Klasiky jako Habrmanův mlýn, Lidice, Colette znám :)
Děkuji moc!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4960
11.11.15 05:50

@Barbárie12 Viděla jsem ruský film o Stalingradu, bylo to taky úžasný. Dávali to na čt2 tak před roke., název bohužel nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
11.11.15 08:06

@ProfZav Možná to byl Nepřítel před branami - o tom odstřelovači. To byl pěkný film. Pak jsem ještě viděla film z Petrohradu, jak tam uvízla ta anglická novinářka a prožila tam blokádu. Název si nepamatuju, ale ten byl taky dobrej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
11.11.15 15:51

Hodně dobrý film a napínavý je Šindlerův seznam, sice je to snad 3 hodiny, ale stojí to za to.
Jinak mě napadá ještě Pianista, taky to bylo celkem napínavé.
Jinak pokud chceš z prostředí holocaustu, tak doporučuji šedou zónu, která byla inspirovaná od přeživšího Sonderkomanda Schuma Venezia, dokonce se mi u toho vybavila i knížka od Krause a Kulky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4960
11.11.15 18:41

@Denisa56 Tak to je asi on. Já to totiž neviděla od začátku, tak proto si to pletu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová