Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak jak dřív jsem Valentýna taky kategoricky odmítala, teď to tak nějak beru, že by bylo fajn si udělat třeba hezký večer. Jasně, že se to může kdykoli, jenomže to je právě trochu problém těch věcí, které můžeme udělat kdykoli - nějak na ně nebývá čas - protože právě můžou být kdykoli, tak proč zrovna teď, že jo…
Komerční stránku, srdíčka a přeslazené medvědy odmítám stále, nemyslím si, že je třeba cokoli dávat, ani ta kytka by být nemusela.
Nicméně drahý odmítá kategoricky doposud, tak mám smůlu
Budu muset ten hezký večer opravdu na někdy jindy naplánovat… ![]()
BTW - Den Matek mají Amíci taky a řekla bych, že ho prožívají mnohem víc než my. Když jsme tam byli, tak zrovna bylo nějaké mistrovství světa v hokeji nebo co, což je událost č. 1 zase u nás, jejich hokejisti se dostali myslím do semifinále, kde vypadli a dostali mě hláškou - „no, sice jsme kvůli tomu mistrovství prošvihli Den Matek, ale nakonec to stálo za to“
![]()
„Náš Valentýn“ je ten 1. Máj, ne Den Matek ![]()
Jooo a stejně budu v budoucnu určitě dostávat nějaké přáníčka k Valentýnu od dětí - co mají taky v těch školkách a školách furt vyrábět, že jo…
Takže si myslím, že nás to stejně nemine ![]()
No jo 1. máj jsem zapomněla, to mě drahý vždycky táhne pod nějako utřešeň ![]()
Tak u nás valentýn teda neletí..
Nějak nám to nic neříká a dokazovat si lásku v určitej den to mě nebere ![]()
Myslím že lásku jsme si dokázali, když jsme se rozhodli spolu bydlet, rozhodli se že se vezmem, vzali se a pročídili si naši malou..
![]()
Ale na 1. máje jsu vždycky odtáhnutá pod strom
![]()
Nějak mi příjde lepší ten 1.máj pod rozkvetlou třešní.
A komerční srdíčka taky nemusím.Je to stejné jak s Hellowinem,nevím,jestli jsem to napsala pravopisně dobře.Nikomu to neubližuje a to je hlavní,jen si namažou kapsy lidi zainteresovaní do obchodu a restaurace,protože více lidí vyjde na večeři.Prostě 1.máj je bez reklamních nátlakových akcí a záleží na každém páru,jak si to udělá,takový to má.Alespoň se ukáže,zda je drahá polovička romantik i bez nápovědy reklam ![]()
Valentýna neslavíme. Spíš si vždycky dáme pusu pod rozkvetlím stromem 1. května. Přijde mi to hezčí. Ale je to každého věc. ![]()
Tak dnes jsem přítele informovala se skepsí v hlase, že je Valentýn svátek zamilovaných..Řekl HM.
Pak jsme se ze srandy oslovovali asi hodinu Miláčku a fakt to nešlo. ![]()
Nakonec jsme vyrazili s kočárkem do cukrárny a nakoupili si dorty - jenže to děláme téměř víkend co víkend.
![]()
Jo a na prvního Máje pravidelně uschnu, neb si nikdo ani nevzpomene.. ale je pravda, že já na tom nelpím..
Nikomu to neberu, at si oslavuje kdo chce co chce, ale nesmí se do toho ten druhý nutit ![]()
lleennttiillkkaa píše:adys píše:No protože Valentýna a stejně tak Santa Clause sem více méně přitáhli Amíci. Ačkoli ani jedno není vyloženě americký svátek že…Fifik píše:nechapu, proc se vsechna vina svadi na Americany
Za nás Valentýn NE. Dneska jsem byla na nákup v Tescu a ty růžové osrdíčkované bonboniéry a kytky, to je fakt děsHezkou chvilku si uděláme, až uznáme za vhodné my, a ne, když nám zavelí Amíci, či jaký to je původně svátek
Btw manžel se mě zeptal, jestli vím, co je dnes za významný den
…začíná čínský nový rok - rok Tygra
![]()
no .. ziju v americe, tak jsem asi zaujata
U nás se Valentýn neslaví. U nás se drží svátek Matek. Zrovna tak k nám chodí Ježíšek. Jediná ,,americká" věc která se mi líbí je Haloween. Ačkoli ten je původem z Irska.
Valentýna taky beru spíš jakoobchodní tahák.
hmm.. zajimave .. a svatek matek amici nepritahli? ![]()
obcas mam pocit, ze na vsechny tyhle ‚strasne svatky‘ se pohlizi jako na zlo zatazene do cech americany … no jo . na nekoho se to hodit musi.
driv to byli rusaci, ted jsou to americani
![]()
malokdo ale vidi to, ze vsechny podobne ‚svatky‘ maji puvod v evrope, kde se slavi uz hodne dlouho, ale u nas vsechno bylo pod komunistickym zamkem, takze vsechno ‚zapadni‘ bylo spatne .. no a jak tak koukam, je to spatne i ted.
nerikam, ze musim mit cervenou krabici od cokolady, preplacane obchody cokoladou a cervenymi srdicky mi taky lezou na nervy, ale to neznamena ze to smahem vsechno odsoudim.
souhlasim s tim, jak to napsala Angua ![]()
.. takdy jsem se domnívala, že se tu tento svátek trochu držel snad za první republiky ( nějaký dokument jsem snad viděla - nebo odkud to mám???) a není to apriori „Amerika“ ..Ale pokud mi to někdo vymluví, hádat se nebudu ![]()
Tady je malinké počteníčko ke vzniku tohot svátku:
http://www.mujmultimarket.cz/…e-a-legendy/
Takže adys obhajuje Amíky zcela oprávněně
.
Jen jsem ještě chtěla k poznámce adys („o rusácích a amících“) dodat. že k Rusákům jsme „uctiví“ být museli, kdežto Američanům do zadků lezeme zcela dobrovolně. Bohužel. Ale to už hodně odbočuji od svátku sv. Valentýna.
Raduno ten poslední příspěvek bych podtrhla. Kdybysme to brali doslova, tak jsem ještě večer dostala k Valentýnu hasičák
, protože jsem ho sháněla do auta a manžel zjistil, že ho maj v Lidlu a jak jel ven, tak mi ho přivezl. Ale on by mi ho vzal i bez svátku samozřejmě. Jenom ty paradoxy. Dnes ve zprávách v pět hlásili, že se v součsnosti každý druhý manželství rozvádí. Tak ani Valentýn to nezachrání. Ale stejně musím přiznat, že mě ta kytka dnes zkrátka potěšila. Možná je to i tím, že to vyšlo na neděli.
Valentýn - co by ne. My toho vůbec tak nějak slavíme minimum, ale zase každá záminka dobrá… dostala jsem kokínko, takže to zas tak na houbec není
.
Tak díky tomuto tématu vím, kolikátého dneska je. Takže odpověď zní NE. ![]()
Valentyna neslavim,kytky dostavam rada ale kdykoliv,ne jen kdyz je to jako svatek.
Kdyz ma clovek nekoho rad tak mu to muze dat napriklad najevo kytkou kdykoliv chce..