Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj maminky, napadlo mě téma k diskuzi. Moc totiž neuznávám takové ty vynucené svátky, Valentýn mi přijde vyloženě jako obchodní tahák. Ale dnes jsem dostala od manžela krásnou kytku, ještě měl při tom malýho v náručí a řekl, že to je jako od nich a úplně mě to dojalo. Naštěstí jsem měla schovanou novou knížku od autorky, kterou manžel rád čte, tak jsem jí hned darovala. Nakonec to bylo hrozně hezký dopoledne. Co vy a svátek zamilovaných, je to kýč nebo hezká záminka pro hezkou chvilku? ![]()
No my, co jsme vyrůstali za komunismu, slavíme 1. máj
![]()
Valentýn mě teda fakt nebere, kytku dostanu ráda jen tak a nemusí být ani žádný svátek ![]()
Za nás Valentýn NE. Dneska jsem byla na nákup v Tescu a ty růžové osrdíčkované bonboniéry a kytky, to je fakt děs
Hezkou chvilku si uděláme, až uznáme za vhodné my, a ne, když nám zavelí Amíci, či jaký to je původně svátek ![]()
Btw manžel se mě zeptal, jestli vím, co je dnes za významný den
…začíná čínský nový rok - rok Tygra ![]()
My Valentýna neslavíme, milujem se po celý rok, manžel mi občas přinese kytku jen tak. Nepotřebujem Valentýna k tomu abychom si dokazovali lásku. ![]()
Já si to dnes nepřečíst na netu,tak ani nevím ,že je:D ..Nepotrpím si na to ![]()
Tak u nás Valentýna taky neřešíme.Je to jen dobrá marketigová strategie obchodníků..Vztah na tom nestojí.Ale určitě neodsuzuju toho komu se to líbí.
![]()
Fifik píše:
Za nás Valentýn NE. Dneska jsem byla na nákup v Tescu a ty růžové osrdíčkované bonboniéry a kytky, to je fakt děsHezkou chvilku si uděláme, až uznáme za vhodné my, a ne, když nám zavelí Amíci, či jaký to je původně svátek
…začíná čínský nový rok - rok Tygra
nechapu, proc se vsechna vina svadi na Americany
![]()
no .. ziju v americe, tak jsem asi zaujata ![]()
Také valentýna neslavíme, spíš 1. květen a tam to bere přítel jedním vrzem mám totiž 1. 5. narozeniny.
1. máj je mi tak nějak bližší, ne že ybchom ho nějak zuřivě slavili. Jak už je příroda v květu a svítí sluníčko, když prší, tak vlaze a ne studeně, zkrátka 1.máj je lásky čas a celý západní svět a hypermarkety plně srdíček se můžou jít bodnout ![]()
adys píše:Fifik píše:nechapu, proc se vsechna vina svadi na Americany
Za nás Valentýn NE. Dneska jsem byla na nákup v Tescu a ty růžové osrdíčkované bonboniéry a kytky, to je fakt děsHezkou chvilku si uděláme, až uznáme za vhodné my, a ne, když nám zavelí Amíci, či jaký to je původně svátek
…začíná čínský nový rok - rok Tygra
![]()
no .. ziju v americe, tak jsem asi zaujata
No protože Valentýna a stejně tak Santa Clause sem více méně přitáhli Amíci. Ačkoli ani jedno není vyloženě americký svátek že…
U nás se Valentýn neslaví. U nás se drží svátek Matek. Zrovna tak k nám chodí Ježíšek. Jediná ,,americká" věc která se mi líbí je Haloween. Ačkoli ten je původem z Irska.
Valentýna taky beru spíš jakoobchodní tahák.
čičinka píše:
1. máj je mi tak nějak bližší, ne že ybchom ho nějak zuřivě slavili. Jak už je příroda v květu a svítí sluníčko, když prší, tak vlaze a ne studeně, zkrátka 1.máj je lásky čas a celý západní svět a hypermarkety plně srdíček se můžou jít bodnout
Naprostý souhlas..
.
A já si říkala, že už jsem na to jednou odpovídala:
https://www.emimino.cz/…entyn-37250/
pro me je svátek zamilovaných proste 1Máj.. sice jsem dostala dneska modré z nebe, ale spis tak symbolicky. ![]()