Valerie/Valérie nebo Stela/Stella?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5934
20.3.21 07:22

Mně se taky líbí obě jména, ani s jedním neuděláš chybu. Za mě bych dala Stellu a pokud si vybereš Valerii, tak s krátkým e.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.21 07:30

Stell je teď všude jak nas.. Emma, ella, Stella. Nejčastější jména co se teď dávají..
Valerie je krásné jméno, líbí se nám Val, Valinka, Valča, Valina Malina :lol:
My teprve čekáme na pohlaví, pokud to bude holčička, bude to buď Valerie nebo Viktorie.

• Citovat
  • Upravit
270
20.3.21 08:02

Máme Stellu se dvěma LL ne kvůli módě, ale protože originál toho jména se píše se dvěma LL. I paní Zázvorková byla Stella. Hlasit se to musí stejně, protože prostě existují obě varianty. Jinak se jménem jsme moc spokojení, snad bude i dcera. Valerie se mi taky líbí, ale s tou četnosti to bude asi i hodně o lokalitě u nás třeba žádnou jinou neznámé, ale syn má tři Valerie ve škole. V Praze jsme zas Stellinek potkali dost :nevim: Ale zas tak časté jako třeba Ema ještě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
20.3.21 09:18

@Denulíí Stela nebo Stella…vždyť je to úplně jedno…ale asi s těma dvěma L je to modernější no. Jinak jméno se mi nelíbí…jsem pro Valerii krásné jméno hlavně oproti Stele či Stelle které je teď snad všude…je dáváno hrozně málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.21 10:19

Jména se mi libi obě a ano, obe mam v seznamu. Osobně bych volila to nejjednodušší na pravopis. Tedy Stela a Valerie.

• Citovat
  • Upravit
59370
20.3.21 10:32

My máme Valerii. Chtěla jsem méně dávané jméno a ve třídě je jen ona tak to vyšlo ;). Pokud bych chtěla Stellu tak dvě l ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
20.3.21 10:46

Stella je původní podoba, líbí se mi víc. Když jsem poprvé viděla Stela, tak jsem si myslela, že se někdo přepsal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2373
20.3.21 11:12

Přesně, Stella není módní výstřelek, ale původní podoba jména. Stela je jen zjednodušená česká varianta, která se mi nelíbí. Prostě tam něco chybí.

To samé Valerie vs. Valérie. Nechala bych původní verzi s krátkým e, i vyslovené mi to zní líp.

Stella i Valerie jsou pěkná jména. Valerie bude mnohem méně častá, tak bych vybrala ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35413
20.3.21 11:52

Stella je správně s dvěma eL ;) Máme ji doma, zjišťovala jsem. Je to vhodné i karmicky, to druhé l. Jestli vás to zajímá. Jména se mi líbí obě, vybrala bych to, které lépe zní s příjmením.
Stella nebo Valerie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Denulíí
20.3.21 19:48

Holky moc dekuju za vaše názory ☺️️vážím si toho ☺️️
Příjmení je Kolajová, a sedí mi právě obě dvě jména, možná více Stella.
Jinak žádnou Stellinku neznám, a ani Valerii, a nikde jsem ještě takové jména ani neslyšela v mém okolí 😀malé město no.. 😁Ale o to ani nejde, dala bych klidně i nějaké časté jméno, neohlizim se na to ☺️️

• Citovat
  • Upravit
74219
20.3.21 20:12

Valerie Kolajová mi příjde krkolomné. Jistě zvyknout si jde na vše, ale jde divně přes pusu.
Viktorie Kolajová zní líp, vyzní to jemněji, Stella je k příjmení fajn.
Mi by se líbila Ema a nejvíc Nina k příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Denulíí
20.3.21 20:17

@Kelsey
Pravda jde to tezko přes pusu, to uznávám, ale časem by se zvyklo.
No kdyby byla po mě, tak by byla Valerie Pechová, a to už jde líp vyslovovat 😂
My chtěli dřív Viktorku, ale sešlo z toho, přítel už nechce jak přišel na jméno Valerie😁 🤷‍♀️
Ja jsem chtěla Stellu už od své puberty a mám to do teď 😍ale ta Valerie je taky krásné jméno, no je to těžké.
Nejlepší by bylo miminko první vidět a pak se rozhodnout, ale nevím zda to jde 🤷‍♀️

• Citovat
  • Upravit
35413
20.3.21 20:27

@Denulíí jde pojmenovat dítě po porodu ;) Máte možnost vybrat jméno do 30 dnů. No k příjmení se mi popravdě nehodí ani jedno z vašeho výběru :think: Špatně se mi to vyslovuje. Zkusili jste si to říct nahlas? K příjmení se skvěle hodí ta výše zmiňovaná Ema a Nina :potlesk:
K tvému příjmení ta, jména jdou všechna :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Denulíí
20.3.21 20:37

@Fiducia o
Opravdu? A to se musí nějak říct dopředu? Nebo to stačí říct až pojedu rodit?.. Takže by tam měla zatím prázdnou kolonku se jménem, to by vydržela chvilku😍 😁
30 dnů? To je docela hodně☺️️to já bych měla vybrané snad už v ten den hned jak bych ji viděla, hlavně nad tím moc nepřemýšlet a dát hned to jméno které se mi vybaví jak ji uvidím 😍
Ano zkoušeli, muj to neřeší, prý to pasuje 🤦‍♀️ 😀jenže já se musím dost snažit s tím vyslovovanim, jako vyslovim, ale ten jazyk zlobí 😀
Emaa to ne, to chce kamarádka a ja jsem nad ním nějak ani nepremyslela, a nina ta taky ne. Před Valerii jsem ještě přemýšlela nad Valentýnou nebo zorinkou, ale valentyna k tomu prijmeni mě přijde moc dlouhé jméno..
Noo nakonec dám ještě me příjmení 😂 🤦‍♀️

• Citovat
  • Upravit
686
20.3.21 22:25

Mne se vic libi s Stella a dala bych s dvema l. Mam to nejak vice zazite s dvema l jako Stella Zazvorkova. Stejne budes asi muset rikat bud Stela s jednim a nebo Stella s dvema, tomu se asi nevyhnes.
Ta Valerie s vasim prijmeni se mi nejak spatne vyslovuje, nejak to tam drhne na jazyku. Zora Kolajova se vyslovuje lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze