Valerie/Valérie nebo Stela/Stella?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
35414
21.3.21 09:03

@Denulíí ano, třeba tady je o tom psáno https://radiozurnal.rozhlas.cz/…odem-6286362
Určitě bych svoje rozhodnutí sdělila před porodem. Většinou se v poradně ptají, jestli máte jméno.
A v případě nesezdaných párů je třeba mít prohlášení o otcovství a příjmení. Jinak se zapíše příjmení matky a, otec neznámý. Dá se taky doplnit po porodu.

Ta jména bych ještě zvážila ;) Ne nutně Emu, ale něco podobně znělého. Zora je dobrá, to by byl synátor :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.21 21:46

@Denulíí
Ahoj, nam se za par tydnu narodi Valerinka :srdce: jmeno znamena silna a zdrava, to nas nadchlo. Bude se psat bez diakritiky. Oslovovat ji budeme Valerinko, Valery, pripadne Vájo. Stella neni primo muj typ jmen, ale kdybych davala, dala bych se dvema L :palec:

• Citovat
  • Upravit
44
23.3.21 22:43

Obojí se teď na můj vkus dává až příliš, ale pokud bych přesto měla zvolit jedno z nich, pak jednoznačně Stela/Stella - líbí se mně v obou podobách. Nejsem zastánkyně moderního zdvojování, ale zrovna Stellu mám zažitou v této podobě právě díky paní Zázvorkové, takže mě to tam (výjimečně) neruší :)

Valérie/Valerie se mně naopak nelíbí ani v jedné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.21 12:26
@Angeetko píše:
Obojí se teď na můj vkus dává až příliš, ale pokud bych přesto měla zvolit jedno z nich, pak jednoznačně Stela/Stella - líbí se mně v obou podobách. Nejsem zastánkyně moderního zdvojování, ale zrovna Stellu mám zažitou v této podobě právě díky paní Zázvorkové, takže mě to tam (výjimečně) neruší :)Valérie/Valerie se mně naopak nelíbí ani v jedné.

Nebo Stella Májová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.21 12:53

Docela se mně zalíbilo jméno Valdís. Znamená „cizinka“, „keltka“. Je jako protipól stále oblíbené Valerie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze