Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Denulíí ano, třeba tady je o tom psáno https://radiozurnal.rozhlas.cz/…odem-6286362
Určitě bych svoje rozhodnutí sdělila před porodem. Většinou se v poradně ptají, jestli máte jméno.
A v případě nesezdaných párů je třeba mít prohlášení o otcovství a příjmení. Jinak se zapíše příjmení matky a, otec neznámý. Dá se taky doplnit po porodu.
Ta jména bych ještě zvážila
Ne nutně Emu, ale něco podobně znělého. Zora je dobrá, to by byl synátor ![]()
@Denulíí
Ahoj, nam se za par tydnu narodi Valerinka
jmeno znamena silna a zdrava, to nas nadchlo. Bude se psat bez diakritiky. Oslovovat ji budeme Valerinko, Valery, pripadne Vájo. Stella neni primo muj typ jmen, ale kdybych davala, dala bych se dvema L ![]()
Obojí se teď na můj vkus dává až příliš, ale pokud bych přesto měla zvolit jedno z nich, pak jednoznačně Stela/Stella - líbí se mně v obou podobách. Nejsem zastánkyně moderního zdvojování, ale zrovna Stellu mám zažitou v této podobě právě díky paní Zázvorkové, takže mě to tam (výjimečně) neruší ![]()
Valérie/Valerie se mně naopak nelíbí ani v jedné.
@Angeetko píše:
Obojí se teď na můj vkus dává až příliš, ale pokud bych přesto měla zvolit jedno z nich, pak jednoznačně Stela/Stella - líbí se mně v obou podobách. Nejsem zastánkyně moderního zdvojování, ale zrovna Stellu mám zažitou v této podobě právě díky paní Zázvorkové, takže mě to tam (výjimečně) nerušíValérie/Valerie se mně naopak nelíbí ani v jedné.
Nebo Stella Májová.
Docela se mně zalíbilo jméno Valdís. Znamená „cizinka“, „keltka“. Je jako protipól stále oblíbené Valerie.