Vana v šestinedělí, hrozí zánět?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1412
19.4.25 20:17

Vana v šestinedělí

Ahoj,

Jen ve zkratce. Rozjel se mi zánět v prsu, chtěla jsem ho prohřát a trochu odstříkat, a asi kvůli únavě jsem úplně zapomněla, že by se v šestinedělí koupat nemělo. Jsem 4 týdny od porodu. Došlo mi to cca po 15 minutách v horké, čisté vodě.
Očistky mám už celkem slabé, ale i tak se bojím zánětu nebo jiných potíží. Máte někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16934
19.4.25 20:29
@tevl píše: Více

Ahoj,

už se stalo, tak se tím nestresuj, jde hlavně o první dny, kdy jsou očistky silné. Nicméně nahřívání zánětu v prsu by se mělo jen před kojením/odstříkáním a to spíše sprchou, suchým teplem apod. 15minut v horké vaně (čili celé tělo) asi není uplně vhodné, ne? :think:

Po kojení se zase doporučuje chladit - například obklad s tvarohem.

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1412
19.4.25 21:35

@chs.jasmin jo, vím. Děkuju. Bohužel jsem si svoje se záněty užila už s první dcerkou.

Malá mi dnes usnula hrozně brzo a skoro nepila, takže jsem tomu chtěla raději trochu pomoci. A celé jsem to chtěla spojit s prohřátím těla kvůli zimnici. A nějak jsem to pomotala. Už hodinu chladím a je to trochu lepší. Snad si tedy něco dalšího tou vanou nepřinesu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14674
19.4.25 22:36

Té vany bych se nebála, když už máš očistky slabé. Já teda v šestinedělí chodila do vany bez špuntu. Ale fakt bych v Tvém případě byla v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí