Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
Jen ve zkratce. Rozjel se mi zánět v prsu, chtěla jsem ho prohřát a trochu odstříkat, a asi kvůli únavě jsem úplně zapomněla, že by se v šestinedělí koupat nemělo. Jsem 4 týdny od porodu. Došlo mi to cca po 15 minutách v horké, čisté vodě.
Očistky mám už celkem slabé, ale i tak se bojím zánětu nebo jiných potíží. Máte někdo zkušenost?
@tevl píše: Více
Ahoj,
už se stalo, tak se tím nestresuj, jde hlavně o první dny, kdy jsou očistky silné. Nicméně nahřívání zánětu v prsu by se mělo jen před kojením/odstříkáním a to spíše sprchou, suchým teplem apod. 15minut v horké vaně (čili celé tělo) asi není uplně vhodné, ne? ![]()
Po kojení se zase doporučuje chladit - například obklad s tvarohem.
@chs.jasmin jo, vím. Děkuju. Bohužel jsem si svoje se záněty užila už s první dcerkou.
Malá mi dnes usnula hrozně brzo a skoro nepila, takže jsem tomu chtěla raději trochu pomoci. A celé jsem to chtěla spojit s prohřátím těla kvůli zimnici. A nějak jsem to pomotala. Už hodinu chladím a je to trochu lepší. Snad si tedy něco dalšího tou vanou nepřinesu. ![]()
Té vany bych se nebála, když už máš očistky slabé. Já teda v šestinedělí chodila do vany bez špuntu. Ale fakt bych v Tvém případě byla v klidu.