Vana z litého mramoru

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1017
15.11.14 09:31

Vana z litého mramoru

Krásné sobotní dopoledne,

chci se zeptat, jestli a jaké máte zkušenosti s touto vanou? Jde mi hlavně o pocitové vlastnosti, jestli není zbytečně studená například. Dívali jsme se na ně v showroomu a tam mi přišla chladnější než akrylové, možná to je ale jen můj pocit. Navíc jsem ji neměla možnost okouknout napuštěnou.

A ještě jeden dotaz na vaše zkušenosti se samostatně stojící vanou, hlavně údržba a úklid.

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101532
15.11.14 09:53

@H8N2O4S Neporadím, ale vetřu se s dotazem, máš nějaké odkazy a jak se to pohybuje cenově, prosím, vymýšlíme vanu do nové koupelny a zatím není rozhodnuto, co tam bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
15.11.14 10:02
@j.a.n.i1 píše:
@H8N2O4S Neporadím, ale vetřu se s dotazem, máš nějaké odkazy a jak se to pohybuje cenově, prosím, vymýšlíme vanu do nové koupelny a zatím není rozhodnuto, co tam bude…

Ahoj, nejlevnější jsem viděla snad kolem 30 tisíc, nejdražší kolem 150-170 tisíc. Mně se hrozně líbí tato http://www.koupelnylevne.cz/…09713-09713/ ale živě jsem ji ještě neviděla. Viděla a osahala jsem si tuto http://www.siko.cz/…zbozi/zi1700 Materiál by měl být stejný, takže potřebuji vědět nějaké recenze obecně a pak se vrhnout do detailu. Muž by raději klasický akryl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
15.11.14 10:05
@j.a.n.i1 píše:
@H8N2O4S Neporadím, ale vetřu se s dotazem, máš nějaké odkazy a jak se to pohybuje cenově, prosím, vymýšlíme vanu do nové koupelny a zatím není rozhodnuto, co tam bude…

Ještě vypadají dobře ty polozápustné, nevím, jestli jsi viděla, ale to bych musela vymyslet zcela jiný koncept koupelny, než mám v hlavě teď. I když problém by to asi nebyl :) Omezena jsem vlastně jenom odpady, prostoru je dostatek a čím víc nad tím přemýšlím, tím víc toho nevím :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
15.11.14 10:08

Umělý mramor bude teplý, toho bych se nebála. Četla jsem, že voda v těchto vanách chladne hodně pmalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
15.11.14 10:16
@Busy Bee píše:
Umělý mramor bude teplý, toho bych se nebála. Četla jsem, že voda v těchto vanách chladne hodně pmalu.

To ano, píší, že má dobré vlastnosti po všech stránkách. Nicméně jsou to převážně recenze prodejců, tak sháním i nějaké zkušenosti od spotřebitelů, než se rozhodneme úplně. Ale moc díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
15.11.14 10:17

@H8N2O4S Tak to my zatím nejsme omezeni ani těmi odpady a koncept taky ještě nevím… úvaha byla buď nad samostojící nebo plechová od Kaldewei, či jak se to píše správně. Ale já bych ráda něco jednoduchého, tak uvidíme, co kde objevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
15.11.14 10:27
@j.a.n.i1 píše:
@H8N2O4S Tak to my zatím nejsme omezeni ani těmi odpady a koncept taky ještě nevím… úvaha byla buď nad samostojící nebo plechová od Kaldewei, či jak se to píše správně.

My jsme zatím taky jen u papíru, ona změna by tam šla prý udělat i teď, ale máme to nakresleno na takovém místě, že i kdyby samostatná i kdyby zapuštěná, půjde to, případě říkal architekt, že se to dá udělat i potom, tak snad ano. Uvidíme, jsem sama na sebe zvědavá. Máme to rozměrově 450×570 cm s tím, že bych tam chtěla i pračku se sušičkou (do skříně) a ráda bych tam vměstnala i jedno WC, plus tedy nějaké skříňky a ta vana. Mám ráda prostorné místnosti, kde to není moc přeplácané a mám obavu, že tady už bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
15.11.14 10:32

@H8N2O4S Tak to máme podobně, my 450×400, ale tedy ani pračka ani sušička mi do koupelny nesmí :mrgreen: a v plánu je WC, bidet, sprcha, umyvadlo a vana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
15.11.14 10:37
@j.a.n.i1 píše:
@H8N2O4S Tak to máme podobně, my 450×400, ale tedy ani pračka ani sušička mi do koupelny nesmí :mrgreen: a v plánu je WC, bidet, sprcha, umyvadlo a vana

Já mám možnost dát pračku a sušičku buď do koupelny nebo do technické, která bude ale v suterénu společně s vytápěním. Takže pro mě je schůdnější ta koupelna. My budeme mít WC s bidetem v samostatné místnosti, do koupelny chci jen WC, a to jen pro případ akutní situace :mrgreen: Sprchový kout bude v koupelně v patře, taky s toaletou. A můžu se zeptat - sprchový kout chcete zděný nebo vaničku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
15.11.14 10:41

@H8N2O4S Ani jedno, ani druhé, jen ten dlouhý odtokový kanálek do podlahy a jinak asi nic. Tak my máme technickou v přízemí hned vedle koupelny a tedy hlavní koupelnu budeme mít dole a bude tam všechno, ta v patře bude dětská. A samostatné WC dole bude jen WC a umývátko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
15.11.14 10:47
@j.a.n.i1 píše:
@H8N2O4S Ani jedno, ani druhé, jen ten dlouhý odtokový kanálek do podlahy a jinak asi nic. Tak my máme technickou v přízemí hned vedle koupelny a tedy hlavní koupelnu budeme mít dole a bude tam všechno, ta v patře bude dětská. A samostatné WC dole bude jen WC a umývátko.

Zděným myslím jako tu podlahu, prostě dlažba bez té bílé ošklivé vaničky. Tak to budeme mít asi podobně, chci jen boční sklo napevno a dopředu nejspíš skleněná dvířka, podlahu (dno sprch. koutu) vyspádovanou a právě tu odtokovou lištu. U nás se častěji sprchujeme, předpokládám tedy, že u nás se bude více využívat ta v patře. A barvy už řešíš? :) A co kuchyň, jak jsi na tom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
15.11.14 10:53

@H8N2O4S Tak u nás to vychází, že 2 stěny jsou stěny místnosti, třetí bude stěna v prostoru, kde bude umyvadlo a nad ním buď sklo nebo luxfery a poslední stěna bude volná. A jinak my v minulé bydlení zjistili, že koupelnu nahoře prostě nepoužíváme, ta proto tady bude hlavní dole. A obklad bude asi bílý s hnědou. A vy, myslím ty barvy?

Kychyň zatím moc ne, jisté je jen to, že směrem do obýváku bude pracovní pult s větší hloubkou, ale jinak zatím vymyšlená moc není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
15.11.14 11:03
@j.a.n.i1 píše:
@H8N2O4S Tak u nás to vychází, že 2 stěny jsou stěny místnosti, třetí bude stěna v prostoru, kde bude umyvadlo a nad ním buď sklo nebo luxfery a poslední stěna bude volná. A jinak my v minulé bydlení zjistili, že koupelnu nahoře prostě nepoužíváme, ta proto tady bude hlavní dole. A obklad bude asi bílý s hnědou. A vy, myslím ty barvy?Kychyň zatím moc ne, jisté je jen to, že směrem do obýváku bude pracovní pult s větší hloubkou, ale jinak zatím vymyšlená moc není.

To my budeme mít tu stěnu před toaletou, asi podobně jak píšeš ty. V cca třetině místnosti, za tím bude toaleta, na lícové straně skříňka a na ní umyvadlo, po levé straně koupelna, žebřík, skříň na pračku a sušičku, naproti právě WC. Ono se to takto blbě popisuje, kdyžtak bych mohla dodat nákres, ale asi je to zbytečné :mrgreen: Barevně chci šedou, muž říká, že to bude jak v márnici :roll: Líbí se mi, že ta barva jde jakkoli kombinovat s doplňky. Kdybych měla například oranžovou, jsem už omezena barevným výběrem ručníků, svíček a podobně. Hlavně chci matnou. Budete mít ve spárách diodové LED? Mně se to hrozně líbí, ale nevím jak s životností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101532
15.11.14 11:10

@H8N2O4S Já ty světla nikde neviděla, tak nevím, ale asi spíš ne, základ bude bílý nebo jí něco hodně blízkého, asi jako u tebe ta šedá a jelikož bych do ní chtěla dřevo, tak asi druhou barvou bude ta hněda, i když to ještě není rozhodnuto, možná to skončí taky u nějaké jiné. A my tedy chceme lesk. Úlně nejvíc by se mi líbil velkoformát na minimální spáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí