Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
dělám dětem vanilkovou zmrzku a rozdělala jsem vanilkový lusk Kotanyi Bourbon a je takový podivný. Myslela jsem, že je to na bázi např. fazolového lusku, že na mě vykoukne fazolka vanilky a ono tohle černé. Mám to vůbec použít, jako vanilka to absolutně nevoní.
Díky za odpovědi
@1024 vypadá normálně
ty semínka jsou takový prťavý a jakoby mastný
Dík, no tak jsem prostě blbá a myslela jsem špatně. Kdysi jsem jedla vanilkovou domácí a byly v ní kousky, které byly hodně lahodné a já myslela, že je to právě kousek vanilky. Byly žlutavé
Proříznout a ta černá pastička - semínka jsou ta pravá vanilka. Žlutavé..to nemohla být pravá vanilka.
Tak jdu se dát do díla, snad to nějak dopadne. Díky za ujištění, že je vše ok
@1024 píše:
Ahoj,
dělám dětem vanilkovou zmrzku a rozdělala jsem vanilkový lusk Kotanyi Bourbon a je takový podivný. Myslela jsem, že je to na bázi např. fazolového lusku, že na mě vykoukne fazolka vanilky a ono tohle černé. Mám to vůbec použít, jako vanilka to absolutně nevoní.
Díky za odpovědi
nevoní to jako vanilkové aroma? ![]()
jo, je to ono. rozřízneč podélně, to černé použiješ kam jsi zamýšlela. ten lusk pak hodím do sklenice, zasypu cukrem a po pár dnech mám vanikový cukr.
@1024 vypadá to normálně, semínka jsou černá a malá, žádné kousky.
@1024 hehe, ty jsi ale nenáročná, vanilín ti chutná víc než pravá vanilka
Ale zmrzku zááávidím, asi ji udělám též, dík za inspiraci ![]()
@Lama Lama píše:
nevoní to jako vanilkové aroma?
jo, je to ono. rozřízneč podélně, to černé použiješ kam jsi zamýšlela. ten lusk pak hodím do sklenice, zasypu cukrem a po pár dnech mám vanikový cukr.
@Lama Lama Jo to jsem udělala ještě s tím plným nerozřízlým luskem a cukr teda spíš smrděl.
Směs je udělaná, voní spíš po těch žloutkách, uvidím zítra jaká bude. V mrazáku se mi mrazí nádoby na přípravu do zmrzlinovače. Ještě dělám jahodovou, na tu se těším víc.
Kdyžtak sem pak zítra hodím fotku, ať z toho taky něco máte ![]()
@Gina108 To víš svět je plný chemie a ropy, tak krásy a vůně přírody už jeden ani nezná.