Otrubové placky

1216
30.5.14 11:32

otrubove placky

Zdravim. Je tu, prosim, nekdo, kdo je v tomto kovany a rekne mi, zda je nejaky limit kolik placek denne ma snist dospely a kolik dite? Uplne jsem se do nich zamilovala a delam je denne a jim misto peciva. Mam kilo dole jen touhle záměnou. No a ma vecne zebrajici 14m dcera se jich taky dozaduje.
Zajima me, zda je nejaky limit vzhledem k tomu, ze otruby jsou asi dobre na zazivani, ale taky jako vlaknina asi zatezuji travici trakt ditete…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3224
30.5.14 11:56

@Berenikee

a nedas sem prosim recept? dostavam na ne taky chut-popisujes je fakt lakave ;)

Příspěvek upraven 30.05.14 v 13:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1216
30.5.14 12:16

Prave se s nima cpu :-) namazane lucinou…a plech za chvili v haji…
8 lzic otrub (mam jen ovesne, ale maji se michat), 2/3 lzicky kypriciho prasku, dve vajicka a 150g kelimek jogurtu. Zamichat, naplacat na pecici papir, posypat cimkoli (hrubozrnna sul! Plus koreni…kmin, tymián, provensal…cokoli)… na 200 horkovzduch…10-15minut a hotovo.
Jdou i na sladko, treba se skorici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
30.5.14 12:37

@Berenikee kolik těch placek z toho množství uděláš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1216
30.5.14 13:15

Tak 12…zalezi na velikosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
30.5.14 13:23

@Berenikee tak to je vazne rychlovaka :palec:
ale ja mam doma jen zitne a nebo psenicne otruby…nevim jestli by to bylo ok :think: a jake se spravne mají michat dohromady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1216
30.5.14 13:58

Tak klidne ty pul na pul.

A na muj dotaz mi asi nikdo neodpovi, co? :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
30.5.14 14:10

@Berenikee
no ja bych rada odpovedela, ale moc tem výživovým vecem nerozumim-jako jime celkem zdrave, ale kolik ceho je idealni to vazne netusim-ja do ted davala ty otruby jen do domácího chleba -prijde mi ze by to mohlo byt zdrave pro streva -ale do celého chleba davam tak 15gramu-coz je proti tvym plackam nic :think: - mozna to nemá ani nijak extra velky vyznam :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
1.6.14 12:41

Tak jsem je taky vyzkoušela, ale na plechu se mi roztekly a spojily a jak se upekly do hněda, vypadá to na tom plechu, jako když má pes akutní průjem :-D Tak uvidíme po vychladnutí… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
1.6.14 12:47

@Etcetera78
:mrgreen: :mrgreen:
a jake jsi použila ty otruby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
1.6.14 12:49

@Papia pšničné, jediné, co jsem doma měla… a jogurt řecký, ten je dost hustý…tak nevím, kde jsem udělala chybu :) možná moc toho jogurtu, já ho dávala od oka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
1.6.14 12:52

@Etcetera78
ja je prave ještě nzkousela-tak sonduju zkusenosti ostatních-tak uvidíš jak budou chutnat- ja mam doma prave taky jen ty psenicne a zbytek zitnych…mozna i ruzne druhy otrub, delaji v plackach ruzne veci :think: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
1.6.14 12:55

Na chuť jsou v pohodě :palec: nejdřív teda trochu zvláštní, musí si člověk zvyknout na tu konzistenci, otruby jsou jiné, než mouka :-D ale jinak je to fakt povedená záležitost. Teď ještě vychytat ty technické detaily při přípravě, no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21899
1.6.14 12:58

@Berenikee no vzhledem k tomu, ze se detem do tri let nema davat celozrnne pecivo, prave kvuli vlaknine,14.mesicni bych tyhle placky nedavala vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
1.6.14 14:20
@Eemii píše:
@Berenikee no vzhledem k tomu, ze se detem do tri let nema davat celozrnne pecivo, prave kvuli vlaknine,14.mesicni bych tyhle placky nedavala vubec.

to není oficiální názor, většina lidí celozrný pečivo batolatům normálně dává, včetně mě. Jinak díky za recept.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí