Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Nakrájela jsem psí průjem na úhledné čtverečky, manžel se vrátil z chaty a velmi mu to chutná
![]()
ale je fakt, že někdy jsem už taky slyšela o tom, že člověk mnůže mít přemíru vlákniny, že se to nemá přehánět…ale nepamatuju si už žádné detaily ![]()
@Eemii píše:
@Berenikee no vzhledem k tomu, ze se detem do tri let nema davat celozrnne pecivo, prave kvuli vlaknine,14.mesicni bych tyhle placky nedavala vubec.
Ale ja to delam z ovesnych otrub…a ovesne kase se detem davaji. Ja nejak nevim, co je vlastne ‚celozrnne‘ ![]()
@Berenikee ovesne kase je neco uplne jinyho. Otruby jsou vlastne to, co zbyde, kdyz se vyloupne zrno, da se rict, ze je to odpad, ktery se nepouziva pri vyrobe mouky nebo jinych produktu obilovin.Je to vlakninova bomba a detske straveni si s tim neumi poradit. Pokud se nema davat celozrnne pecivo - zase celozrnne proto, ze tam jsou semlety cela zrna i se slupkou, tudis nadmira vlakniny, mysleno pro dite. A ty chces davat produkt jen z tech slupek, tak si to preber.
Tak samozřejmě je rozdíl mezi pečivem z celozrnné /často jen částečně/ mouky a otrubama. Ty bych malému dítěti v takto velkém množství asi taky nedala.
Někde jsem četla, že maximální dávka by neměla překročit 30 g, nebo dvě lžíce. ![]()
Taky jsem je chtěla dělat dvouletému synovi, ale radši ne, po tom, co jsem četla o té vláknině apod.